ASAYİŞ - 10 Mart 2012 Cumartesi 11:16

ÇALIŞTIĞI BANKANIN MÜŞTERİSİNİ DOLANDIRDI

A
A
A
ÇALIŞTIĞI BANKANIN MÜŞTERİSİNİ DOLANDIRDI

Kartal’da 65 yaşındaki yaşlı kadının ATM kartını dolandırıcılıkla ele geçiren ve hesabından yaklaşık 9 bin TL çeken 2 kişi yakalandı. Şahıslardan birinin bankanın güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, S.A. isimli kadın 7 Ocak günü Kartal Yakacık’ta bulunan bir banka şubesine giderek ATM cihazından banka kartıyla işlem yapmak istedi. Kartın kullanım süresi dolduğu için ATM cihazı kartı yutarak karta el koydu. Yaklaşık bir ay sonra, Ş.G.(65) isimli kadın aynı banka şubesine gelerek hesabına bir miktar para yatırdı. ATM kartını bankanın güvenlik görevlisine vererek paranın hesaba yatıp yatmadığını kontrol etmesini istedi. Cem S.(30) isimli güvenlik görevlisi hesabı kontrol ettikten
sonra, Ş.G’ye kartını geri verdi. Kartını alarak şubeden ayrılan yaşlı kadın olaydan bir kaç gün sonra kartıyla alışveriş yapmak istediğinde, kartın S.A. isimli başka birine ait olduğunu öğrendi. Hemen bankaya başvuran yaşlı kadın kartını kullanıma kapattırırken, bu süre içerisinde farklı ATM makinelerinden hesabından 9 bin TL para çekildiğini öğrendi.
Dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın hemen polise başvurdu. Şikayet üzerine Güven Timi Kartal ekipleri çalışma başlattı. Yaklaşık bir ay süren çalımada onlarca güvenlik kamerasını inceleyen güven timleri yaşlı kadının hesabından para çeken ve tahlillerini ucuza satan şahsın görüntülerine ulaştı. Görüntülerde ayakkabılarının ucunda beyaz şeritler bulunan zanlı Salih T.(30) ile banka güvenlik görevlisi Cem S.’nin birkaç kez görüştüğünü tespit edildi.
Güvenlik kamerası görüntüleri ışığında soruşturma başlatan güven timleri banka güvenlik görevlisi Cem S.’yi gözaltına aldı. Cem S.’nin verdiği bilgiler doğrultusunda Salih T. de gözaltına alındı. Şahıslar işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de meslek edindirme kursunu bitirdi hayaline kavuştu Sultangazi Belediyesi’nin sanat ve meslek edindirme kursları sayesinde bir kadın daha kendi işinin patronu oldu. Gülnaz Türkmen’in hayalini kurduğu kuaförün açılışını Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Sultangazi Belediyesi, sanat ve meslek edindirme kursları ile hobilerini mesleğe dönüştürmek isteyenlere fırsat sunmaya devam ediyor. İlçedeki hizmet tesislerinde bulunan Sanat ve Mesleki Eğitim kursları, binlerce kişinin sosyal hayatın içinde daha güçlü bir şekilde var olmalarını ve aile ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlıyor. Hayaller gerçek oldu SU-MEKAN’da kuaförlük atölyesinde eğitim alan Gülnaz Türkmen, başarıyla bitirdiği kursun ardından kendi işinin patronu olmaya karar verdi. Hayallerini gerçekleştiren Türkmen bir kuaför dükkanı açtı. Yunus Emre Mahallesi’ndeki kuaför dükkanının açılışını Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun gerçekleştirdi. Güçlü kadın güçlü toplum Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, "Meslek edindirme kurslarımızla istihdama katkı sunarken, her yaştan komşumuzun elinde bir altın bileziğinin olması için eğitimler veriyoruz. Hobisini gerçeğe dönüştürerek iş hayatına adım atan kursiyerlerimiz bizleri mutlu ediyor. Onlardan bir tanesi de Gülnaz hanım oldu. Hayallerini kurslarımızda aldığı eğitimlerle gerçeğe dönüştürürken kendi işinin patronu olmayı başardı. Yolu açık, kazancı bol olsun" dedi.