YEREL HABERLER - 10 Mart 2012 Cumartesi 09:37

İNEGÖL`E UEDAŞ`TAN 6 MİLYON TL`LİK YATIRIM

A
A
A
İNEGÖL`E UEDAŞ`TAN 6 MİLYON TL`LİK YATIRIM

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, İnegöl’de 2012 yılında önemli yatırımlara imza atacaklarını bildirdi.
UEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu İnegöl İşletme Müdürü Muharrem Alıç ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, "İnegöl Belediyesi olarak, altyapı çalışmalarında kurumlarla istişare yapıp, en minimum hasar ve en kısa sürede nasıl çözüme ulaştırırız diye tartışıyoruz" dedi.
İslamoğlu ise, UEDAŞ olarak İnegöl’ü çok önemsediklerini belirterek, "Şehir şebekesi için yaklaşık 6 milyon TL para harcayacağız. Bunun yanında bazı harcamalarımız olacak. Bu çalışmalarımıza da 1 milyon 700 bin TL ödenek ayırdık. İnegöl ve çevresinde yaşayan insanlara hizmet etmek zorundayız. İnsanlara 24 saat elektrik vermek en büyük hedefimizdir. 2012 yılı sonunda yüzde 100 olmasa da, buna yakın iyi bir yere geleceğimizi, vatandaşlarımıza söyleyebilirim" şeklinde konuştu.
Önlerinde 5 yıllık hedeflerinin olduğunu bildiren İslamoğlu, "Acil olanları bu yıl içerisinde bitireceğiz. Vatandaşın kaliteli elektrik tüketmesini sağlamak zorundayız. Bazı kısımlar 2013 ve 2014 yılına kayacak. Devletimize Bursa genelinde 550 milyon TL yatırım sözü verdik. Bunun yanında köylerimizde sıkıntılar var ve bu sıkıntıları gidereceğiz. Türkiye’de elektriği iletirken ve dağıtırken, ister istemez bir zayiat oluşuyor. Sanayici Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu hizmetlerimizin dışında. Biz, kampusun kapısına kadar yüksek gerilimi götüreceğiz. Oradan ilerisine karışmayız. Bizim öyle bir yükümlülüğümüz yok. Bizim sorunumuz değil. Çünkü bana öyle bir taahhüt yüklenmemiş. Biz iç teşrifatına karışmayacağız. Çünkü, bizim öyle bir taahhüdümüz yok. Hizmet verilen bölgeyi online olarak izleyebilen bir teknoloji yatırımını tamamlamak üzereyiz. Artık hizmet alanlar daha kolay bizlere ulaşabilecekler" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Didim’de cenazelerin hastane morgunda karıştığı iddiası Aydın’ın Didim ilçesinde aynı gün hayatını kaybeden Alman ve Türk vatandaşların cenazeleri iddiaya göre, hastane morgunda karıştı. Alman ailenin fark etmesiyle olay gün yüzüne çıkarken savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, olay, 31 Aralık 2025 Çarşamba günü meydana geldi. Didim Devlet Hastanesi’nde aynı gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann (81) ile Türk vatandaşı Fikriye Tuna’nın (76) cenazeleri morga kaldırıldı. Ancak iddiaya göre, burada cenazeler karıştı. İlk olarak Fikriye Tuna’nın yakınları hastaneye gelerek cenazeyi teslim aldı. Gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Tuna’nın cenazesi mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Bir süre sonra Alman vatandaşı Derahaea Mana Heffmann’ın ailesi cenazeyi almak üzere hastaneye başvurdu. Morgda bulunan cenazenin kendilerine ait olmadığını fark eden aile, durumu hastane yetkililerine bildirdi. Yapılan incelemede cenazelerin karıştığı kesinleşti. Bunun üzerine Alman aile hastane yönetimi hakkında şikayetçi oldu. Olayın ortaya çıkmasının ardından hastane yetkilileri Türk aileyle irtibata geçti. Yanlış cenazenin defnedildiği bilgisi verilerek mezarın yeniden açılması gerektiği ifade edildi. Fikriye Tuna’nın ailesinin onayıyla mezar açıldı, cenazeler doğru ailelere teslim edildi. Yaşanan olayın ardından Didim Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Kayseri Büyükşehir kütüphaneleri 2025 yılında 2 milyon ziyaretçiyi ağırladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphanelerinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın okuyan ve okutan şehir Kayseri vizyonu ile bugüne kadar milyonlarca ziyaretçi sayısına ulaşılırken, 2025 yılında ise kütüphaneler 2 milyona yakın kitapseveri misafir etti. Hayata geçirdiği proje ve gerçekleştirdiği uygulamalarla Kayseri’yi öğrenci dostu şehir haline getiren Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi; eğitime yönelik ücretsiz olan çeşitli kursları ile diğer taraftan eğitim öğretime dair destekleri ile kentteki gençler ve öğrenciler başta olmak üzere tüm vatandaşlara katkısını sürdürüyor. Büyükşehir’in 15 kütüphanesi ile gençlerin, vatandaşların donanımlı olmasına katkı sağladığı kentte, Büyükşehir’in kütüphanelerinden 2025 yılında toplam 346 bin 215 kitap ödünç alınırken, toplam üye sayısı ise 378 bin 649 oldu. Büyükşehir Belediyesi’ne ait kütüphanelerde toplam basılı kitap sayısı 214 bin 893 olurken, toplam kişi kapasitesi ise 6 bin 450 kişi şeklinde oldu. 2 milyona yakın ziyaretçi Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kütüphanelere gerçekleşen 2025 yılındaki ziyaretçi miktarı ise toplam 1 milyon 893 bin 821 oldu. 2025 yılında Mevlana Kütüphanesi hizmete başlarken, Altınoluk Kütüphanesi ise açılışa gün sayıyor. Kütüphanelerde, 2020-2025 yılları arasındaki toplam ziyaretçi sayısı ise 10 milyon 534 bin 233’e ulaşırken, söz konusu süreçte ise Kayseri’ye 10 kütüphane kazandırıldı. Büyükşehirde, Bebek Kütüphanesi Projesi’nin hayata geçirilmesi ile çocuk kütüphanelerinin sayısının arttırılması da planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde, ücretsiz internet ve bilgisayar hizmeti veren bilgisayar odaları, üye olan herkese ücretsiz fotokopi, şubelerinde sabah ve öğle saatlerinde öğrencilere ücretsiz çay, çorba hizmeti ve diğer tüm imkânlar sağlanıyor. Kütüphanelerde ayrıca; üyelik kartı sistemi, öğrencilerin kontrolünü ve güvenliğini sağlayabilmek için turnikeli geçiş sistemi, emanet dolapları, tv izleme üniteleri, sesli çalışma alanları, satranç köşesi, öğrencilerin yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için otomatlar bulunuyor.