YEREL HABERLER - 10 Mart 2012 Cumartesi 11:23

AKÇAKOCA`DA TURİZME YÖN VERENLER KONULU PANEL DÜZENLENDİ

A
A
A
AKÇAKOCA`DA TURİZME YÖN VERENLER KONULU PANEL DÜZENLENDİ

Düzce Üniversitesi Akçakoca Otelcilik ve Turizm Yüksek Okulu Turizm Araştırma Topluluğu gurubu öğrencileri tarafından “Turizme Yön Verenler” konulu panel düzenlendi.
Akçakoca Otelcilik ve Turizm Yüksek Okulu toplantı salonunda düzenlenen panele, Panelist olarak Gazeteci Yazar Recep Arısoy, Bir Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu, İHEA Türkiye Başkanı Emir Hepoğlu, Sakal Turizm Danışmanı Haluk Dinçer, Turizm Danışmanı Didem Kıvanç katıldı.
Düzce Üniversitesi Turizm Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Mehmet Akif Öner, Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve çok sayıda öğrencilerin bulunduğu panelde CHP İlçe Başkanı Turan Güler’de katıldı.
Akçakoca Turizm Otelcilik Yüksek Okulu Turizm Araştırma Topluluğu Başkanı Öğrenci Murat Arslan, amaçlarının öğrencilerin, kişisel gelişimine katkıda bulunmak, sosyal sorumluluk bilincini aşılamak ve turizm sektörüne maksimum düzeyde katkı sağlamak olduğunu söyledi.
Gazeteci Yazar Recep Arısoy, turizmde farklı olmak ve farklılık oluşturmak gerektiğini belirterek “Türkiye’de turizm en büyük sektör olmuştur. Bu nedenle turizmde gelecek siz gençlerin elindedir” dedi.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, Türkiye’de turizm bir gelecek barış, kardeşliğin bir simgesi olduğunu belirterek “Bizler bürokratlar olarak turizm alanlarının alt yapısını yapmakla mükellefiz. Altyapı çalışmalarında sizlerinde katılmalarını arzu ederiz. Turizm sizlerin katılımıyla daha da zenginleşecektir” diye konuştu.
Baraku’da Turizm Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cem Polatoğlu,”Türizm sektörü bir gönüllük sektörüdür. Gelecek siz gençlerin ellerindedir. Tatil herkesin hakkı sloganı ile yola çıkmalıyız. Yaz tatillerinin ülkemizde artık bölgesel tatil sistemine ayrılmasını istiyoruz.17 milyon kişi aynı anda tatile çıkması doğru değil. Bizler kamu kamlarının özelleştirilmesini istiyoruz” dedi.
Uluslararası Housekeeper’lar Derneği (İEHA) Başkanı Emir Hepoğlu, tatilin farklı yönlerini panel sırasında geniş alanda anlatacağını söyledi. Protokol konuşmalarının ardından panele geçildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da zeytincilik yeniden canlanıyor Samsun’da unutulan zeytincilik yeniden canlanıyor. Samsun’un Bafra ilçesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından unutulmuş zeytin türlerinin yeniden yetiştirilmesi amacıyla kurulan örnek zeytin bahçesinde fidanlar yükseliyor. Kozağzı Mahallesi’nde Atamer Çakır tarafından kurulan zeytin bahçesine giden Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Güreş, burada incelemelerde bulundu. "Bölgeyi zeytin üstü haline getireceğiz" Kaymakam Ertürkmen yaptığı açıklamada, “Bafra bir tarım memleketi. Çiftçimize yeni tarım tekniklerini göstermek, yeni üretim desenlerini oluşturmak adına onlarla ortak hareket ediyoruz. Burası eski bir tütün tarlası. Biz onlara zeytin dağıttık. Aslında zeytin Samsun’da, Bafra’da unutulan bir ürünümüz. Onu tekrar canlandırmak istiyoruz. ‘Samsun’ isimli zeytin türünü çoğaltılması adına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber çalışıyoruz. Bu bölgeye unutulan zeytinciliği tekrar getireceğiz. Çünkü hem meyvesini hem yağını kullanıyoruz. Sağlık açısından da son derece önemli bir ürün. Akdeniz tipi beslenme içerisinde zeytin, zeytinyağı önemli bir yer tutuyor. Biz de bunu amaçlıyoruz. Samsun’u özellikle bu bölgeyi Bafra’yı tekrar bir zeytin üstü, zeytin yetiştirme bölgesi haline getireceğiz” dedi. "Seneye zeytin meyvelerimizi alırız" İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce Bafra ve Samsun’un özellikle sahil kesiminden uzak yaklaşık 150 ile 500 metre rakım aralarında yaptığımız çalışmalarda, iklim verilerini değerlendirdiğimizde zeytini bu bölgelerde yapmayı düşündük. Dolayısıyla çeşit olarak iklimimize uygun Gemlik ana ürün, Ayvalık dölleyici olarak biz bahçeleri teşhis ettik. Bugüne kadar Bafra ilçemizde 100 dekar ama Samsun genelinde Yakakent, 19 Mayıs, Alaçam, Bafra, Vezirköprü’nün bir kısmında bin dönümü buldu. Bahçe teşhislerimiz de devam ediyor. Bunu arttırdığımızı gören Bornava Araştırma Enstitümüz de ‘Samsun yağlı, Samsun salamura, Samsun tuzlusu’ diye çeşitleri vardı, onları gönderdi. Onları diktik, çoğaltacağız. Bugün baktığımızda bahçenin de bakımı çok güzel. Seneye burada zeytin meyvelerimizi alırız diye düşünüyorum” diye konuştu. Örnek Zeytin Bahçesini kuran Atamer Çakır, “Zeytin çok sevdiğim bir bitki. Bafra Ovası’nda da bu zeytinciliğin gelişmesi için bir proje hazırlanmıştı. İnternette gördüm. Bu projeye katkıda bulunmak için başvurdum. Başvurduktan sonra zeytin fidanlarımızı diktik. Çok memnunuz” şeklinde konuştu.
Muğla Bodrum’da yeryüzü çocuklarla, gökyüzü uçurtmalarla şenlendi Bodrum’da geleneksel hale gelen ve bu yıl 18.’si düzenlenen uçurtma festivali binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Eğitim yararına organize edilen programda yeryüzü çocuklarla, gökyüzü ise uçurtmalarla şenlendi. Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Miyase&Serdar Karlıova Organizasyon işbirliği ile düzenlenen ve ana sponsoru Bodrum Çökertme Gazetesi olan “18.Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali” her yıl olduğu gibi bu sene de Anneler Günü’nde Bodrum Gümbet Değirmenler Mevkii’nde gerçekleşti. Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu’na yardımın hedeflendiği bu yılki festivalde yine uçurtma satışlarından elde edilen gelirler “Engelsiz Eğitim İçin Engelleri Gökyüzünde Kaldıralım” sloganıyla Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu için uçurtmalar Miyase Karlıova Organizasyon tarafından satın alındı ve bedelsiz olarak Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu okul aile birliğine verildi. Satışlardan elde edilen 55.340 TL’nin okulun ilköğretim kısmındaki önemli ihtiyaçları için okula bağışlandı. Festival öncesi Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen talimatla bu yıl ilk kez okullarda kargıdan uçurtma yapımı, festivalin bu seneki teması olan “su tasarrufu” konulu kompozisyon ve resim kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Birincilere bisiklet hediye edildi. Yine en yüksek uçurtma, en yüksek çocuk uçurtma ve özel birey uçurtması dallarında yapılan yarışmalarda kazananlar ödül olarak verilen bisikletlerini sahnede törenle aldılar. Eğitimde engelleri kaldırmayı hedefleyen Festivalde 15 yaşındaki Bodrumlu şair ve yazar Sevinç Su Karlıova, şiir kitabını imzalayarak, kendi tasarımlarından oluşan “Her Anne Kraliçedir” adlı Farkındalık T-shirt lerinden oluşan kapsül koleksiyon defilesi sundu. Türk pop müziğinin efsane ismi Seyyal Taner 18. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali programında ilk kez sahneye çıktı ve yoğun ilgi gördü.