YEREL HABERLER - 10 Mart 2012 Cumartesi 12:39

MARKA`NIN LOGO VE SLOGAN YARIŞMASI SEÇİCİ KURUL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

A
A
A
MARKA`NIN LOGO VE SLOGAN YARIŞMASI SEÇİCİ KURUL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Doğu Marmara’da bulunan Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinin Logo ve Sloganlarını belirlemek üzere “Marka Kent Logo ve Slogan Yarışması” düzenlendi.
“Marka Kent Ödüllü Logo ve Slogan Yarışması”nın daha geniş kitlelere duyurulması amacıyla başlatılan yarışmaya Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerinin Logo ve Sloganları için Türkiye’nin birçok ilinden ve Pakistan, İspanya, Avustralya gibi Dünyanın değişik ülkelerinden grafikerler logo ve slogan hazırladılar.
Marka Kent Ödüllü Logo ve Slogan Yarışması MARKA ve Doğu Marmara’da bulunan illerin valilikleri, Büyükşehir ve il belediyeleri, Sanayi ve Ticaret Odaları, İl Genel Meclis Başkanlıkları, Bölgede bulunan üniversiteler, Bolu’da Kadın Girişimciler Kurulu tarafından destekleniyor.
LOGO VE SLOGANLAR SEÇİLMESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
Beş il için oluşturulan Seçici Kurullar Logo ve Sloganları değerlendirmeye başladılar. İllerde yapılan değerlendirmede her ilin Valisinin Başkanlığında yapılan Marka Kent Ödüllü Logo ve Slogan Yarışması Seçici Kuruluna Büyükşehir ve il belediyeleri, Sanayi ve Ticaret Odaları, İl Genel Meclis Başkanlıkları, İllerde bulunan üniversiteler, konsept danışmanları, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan birer temsilciden oluşmaktadır. Bu kapsamda illerde yapılan toplantılarda Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova seçici kurulları Logo ve sloganlarla ilgili son değerlendirmeleri yapmaya devam ediyorlar.
Her il için dereceye giren yarışma birincisine 7 bin 500 TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye 3 bin TL para ödülü verilecek.
LOGO VE SLOGAN MARKALAŞMADA ÖNEMLİ
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan yaptığı açıklamada “Kentler; logo ve sloganları ile hafızalarda kalmaktadır. Logo ve sloganların uluslararası camiada tanınırlık açısından önemi vardır. Doğu Marmara illerinin imajının oluşturulması ve insanların zihninde canlanması açısından büyük bir eksiklikti. Logolar ileri çağrıştıran bir simge olması gerekiyor. Kalkınma ajansı olarak 5 ilde aynı yarışmayı organize ettik. Örneğin, Kocaeli’nin ’Çalışınca Oluyor’ sloganı hafızalarda yer eden güzel bir slogan. Ancak kentin genelini kapsayan bir slogan ile desteklenmesi doğru olacaktır. Temennimiz yarışmadan kentlerimizin bütün özelliklerini yansıtan logolarının ortaya çıkması. İnsanların zihninde Kentlerin ismi çakmalı” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Nevşehir’de bir araçtan uzun namlulu silah mermileri çıktı Nevşehir’de polis ekiplerince bir araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Olay, gece saatlerinde 2000 Evler Mahallesi TOKİ İş Merkezi civarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, telefonda tartıştıkları şahıslarla buluşmaya giden iki genç, karşılarında kalabalık bir grup görünce geldikleri araçla olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine kalabalık grup, kaçan araca saldırarak zarar verdi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Şüphelileri yakalamak için geniş çaplı çalışma başlatan ekipler, gençlerin kaçtığı 50 NE 368 plakalı otomobili, 2000 Evler Mahallesi 38. Sokak üzerinde bir apartmanın yanında terk edilmiş halde buldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla araçta yapılan aramada çok sayıda uzun namlulu silaha ait mermi ile bıçak ele geçirildi. Araç sahibi, otomobilin oğlu ve arkadaşları tarafından gezmek amacıyla alındığını belirterek, araçta bulunan mermilerin geçmiş tarihlerde iş yerine gelen bir müşteriden kaldığını, bir süre dükkânda muhafaza ettikten sonra araca koyduğunu ifade etti. Araçta bulunan bıçaklardan ise haberi olmadığını söyledi. Araçta yapılan adli aramanın ardından araçta bulunan mermi ve bıçaklara el konulurken, şahıslar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İzmir Husumetli olduğu akrabasının boğazını kesip kahvehanenin önüne attı İzmir’in Urla ilçesinde, alacak-verecek meselesi yüzünden husumetli olduğu akrabasının boğazını keserek öldüren zanlı, cansız bedeni otomobille getirip kahvehanenin önüne attı. Zanlının cesedi bıraktıktan sonra çevredekilere, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği iddia edildi. Olay, Urla ilçe merkezinde bulunan Mermerli Çeşme mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, R.Ş. ile akrabası Gökhan Şimşek (35) arasında alacak verecek meselesi yüzünden husumet bulunuyordu. R.Ş., henüz bilinmeyen bir yerde Şimşek’i otomobil içerisinde boğazını keserek öldürdü. Daha sonra içi kan gölüne dönen otomobille Mermerli Çeşme mevkiine gelen cinayet zanlısı R.Ş., araçtan indirdiği cansız bedeni bir kahvehanenin önüne attı. "İbreti alem için yaptım" Olayı gören çevredeki vatandaşlar büyük bir şok yaşarken, zanlının kalabalığa dönerek, "Polise haber verin, ibreti alem için yaptım" dediği öne sürüldü. Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Adrese gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrollerde Gökhan Şimşek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Şimşek’in cenazesi, savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet şüphelisi R.Ş. ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.