POLİTİKA - 11 Mart 2012 Pazar 18:23

SP LİDERİ KAMALAK, 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNİN İÇİNİN DOLDURULMASINI İSTEDİ

A
A
A
SP LİDERİ KAMALAK, 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNİN İÇİNİN DOLDURULMASINI İSTEDİ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "4+4+4 kabulümüzdür. Ama içine neyi koyacaksınız? Çerçeveyi iyi dolduralım. Kur-an’ı Kerim seçmeli ders olmalıdır" dedi.
Partisinin İl Kongresi’ne katılmak üzere Tokat’a gelen SP’nin Lideri Kamalak, konvoy eşliğinde şehir tutu attı. Tokatlıları selamlayan Kamalak, partililerle birlikte kongrenin yapıldığı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’na geçti. Kongrede, milli görüşün yüce milletin var olduğu müddetçe varlığını sürdüreceğini ifade eden Kamalak, kurtuluş reçetesinin ise milli görüş reçetesi olduğunu belirterek, "Çünkü milli görüş, emin olun bu millet, Türkiye için bir kılavuzdur. Dünya için bir emniyet sigortasıdır" diye
konuştu.
SP Lideri Kamalak, Milli Görüşün 1974 yılında CHP ile koalisyon şeklinde hükümet ortağı olduğunu ve o zaman İmam Hatiplerin orta kısmını ve ikinci kısım için lise terklik belgesi verilerek üniversitelerin kapsının açıldığını belirterek, "İmam Hatiplerin orta kısmı açılmakla kalmadı. Tam 357 imam hatip okulu, 3 bin Kur’an kursu açıldı. 10 adet İslam enstitüsü kuruldu. Milyonlarca Müslüman evladının Kur’an-ı Kerim okuması sağlandı. Unutmayınız, sizin en hayırlısını Kur’an-ı kerimi öğrenen ve öğretendir. Bu
iktidar zamanında tam 10 yıl gelip geçti. Tek başlarına anayasayı değiştirtecek çoğunluğa sahip oldukları halde bir tane imam hatip okulu açabildiler mi? İşte milli görüş farkı bu" diye konuştu.
4+4+4 eğitim sistemini eleştiren Kamalak, konuşmasına şöyle devam etti: "Seçimlerde hatırlayacaksınız yıllardan beri haykırıyoruz. Zorunlu eğitim 4+4+3 biçiminde olmalı diyorduk. Şimdi her halde bizim peşimize takılmış gözükmemek için üçüncü 3’ü onu da 4 yaptılar. 4+4+4 kabulümüzdür. Ama içine neyi koyacaksınız? Çerçeveyi iyi dolduralım. Bir, Kur-an’ı Kerim seçmeli ders olmalıdır. İsteyen herkes çocuğuna Kur’an-ı Kerim öğretme imkanı tanımalıdır. İkinci olarak Bilimler tarihi ders olarak okutulmalıdır.
Şuanda insanlarımız aşağılık kompleksi içine itilmeye çalışılmaktadır. Halbuki batıya ışık tutan, onlara yol gösteren, bilimde çağ açan İslam Alimleridir. Fakat batı bunları kendine mal etmektedir. 3’ncü olarak ise Osmanlıca da seçmeli ders olmalıdır"
Kamalak’a, konuşmasının ardından Anadolu Gençlik Derneği tarafından Kur’an-ı Kerim hediye edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Kula’da yarım saat arayla iki kaza: 5 yaralı Manisa’nın Kula ilçesinde yarım saat arayla meydana gelen iki farklı kazada ikisi çocuk toplam 5 kişi yaralandı. İlk kaza, Eski Selendi yolu Kula Devlet Hastanesi kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kavşaktan yola bağlanmak isteyen Burak Er idaresindeki 35 ADZ 068 plakalı otomobil ile Şaban Şafak (34) yönetimindeki 45 LS 744 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada 45 LS 744 plakalı aracın sürücüsü Şaban Şafak ile yolcular Ayfer Şafak (32), Zeynep Erva Şafak (5) ve Elif Gül Şafak (8) hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İkinci kaza ise, Piri Reis Caddesi üzerinde meydana geldi. Mustafa Telli idaresindeki motosiklet, sürücünün bir anlık dikkatsizliği sonucu kontrolden çıktı. Bu sırada cadde üzerinde seyir halinde olan Mehmet Öz idaresindeki 45 ASU 664 plakalı otomobile çarpmamak için manevra yapan motosiklet sürücüsü yere düştü. Otomobil sürücüsü ve araçta bulunan yolcular kazayı yara almadan atlatırken, yaralanan motosiklet sürücüsü 112 Acil Servis ekiplerince Kula Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazanın ardından motosikletin olay yerinden kaçırıldığı öğrenildi. Yarım saat arayla meydana gelen iki kazayla ilgili polis ekipleri tarafından inceleme başlatıldı.
Samsun İş dünyası, Samsun TSO’nun bayramlaşma töreninde buluştu Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen bayramlaşma töreni yoğun katılımla gerçekleşti. Birlik ve beraberlik mesajlarının öne çıktığı programa ilgi yüksek olurken, katılanlar bayramın manevi atmosferini birlikte paylaştı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nda, Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Geleneksel bayramlaşma törenine ilgi ve katılım yüksek oldu. Birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel şekilde sergilendiği bayramlaşma törenine önceki dönem Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Osman Öğüten, Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis üyeleri ve çok sayıda iş insanı katıldı. Programa ev sahipliği yapan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, davetlilerle yakından ilgilenerek bayramlarını tebrik etti. Murzioğlu: "Barış ve huzur temennimizdir" Törende konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu, Ramazan ayının ardından bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bayramların birlik ve beraberliği güçlendiren en önemli değerlerden biri olduğunu vurguladı. Murzioğlu konuşmasında, "On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayının ardından bir bayrama daha kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz. Bayramlar, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı pekiştiren özel günlerdir. Bu vesileyle, sadece ülkemizde değil, bölgemizde ve dünyada devam eden savaşların bir an önce sona ermesini, barışın ve huzurun hâkim olmasını temenni ediyorum. İnsanlığın ortak değerlerde buluştuğu, sevgi ve hoşgörünün egemen olduğu bir dünya en büyük arzumuzdur. Bu duygularla Ramazan Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.