YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 13:00

SİLOPİ KAYMAKAMLIĞI`NDAN 2 BİN 655 DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE GİYİM YARDIMI

A
A
A
SİLOPİ KAYMAKAMLIĞI`NDAN 2 BİN 655 DEPREMZEDE ÖĞRENCİYE GİYİM YARDIMI

Şırnak’ın Silopi İlçe Kaymakamlığı, Van depremi sonrasında eğitimlerine Silopi’de devam etmek zorunda kalan 2 bin 655 depremzede öğrenciye giyim yardımında bulundu.
Silopi Kaymakamlığı tarafından oluşturulan komisyonca ilçe genelinde yaşayan depremzede ailelerin sorunları daha önce tespit edilmişti. Komisyonun hazırladığı rapor doğrultusunda farklı kurumlarla iletişime geçen Silopi Kaymakamlığı depremzede öğrencilere giyim yardımında bulundu. Yardım dağıtımlarına Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanları katıldı. Silopi Yenişehir İlköğretim Okulu’nda yardımları öğrencilere kendi
eliyle dağıtan Kaymakam Bünyamin Yıldız, "Burada okuyan depremzede öğrencilerimiz ile ilgili değişik kurumlara yazı ile onlara talep ettiğimiz yardımları dağıtıyoruz. Van’dan depremzede olarak gelen 681 ailenin çocuklarına giysi yardımı yapıyoruz. 10 kişilik bir komisyon ile evlerde tespitler yaptık. Bu tespitler doğrultusunda depremzede olarak buraya gelen arkadaşlarımızın ihtiyaçları varsa onun tespitini yaptık. 2 bin 655 adet giysi yardımı yaptık. Van’dan gelen bütün çocuklarımıza dağıttık. Biz onlara
buradan kucak açıyoruz. Umarız bir nebzede olsun katkıda bulunuyoruzdur. Ama biz her zaman afetzedelerimizle beraberiz. Yanlarına gidiyoruz. Ne tür ihtiyaçları varsa halletme yoluna gidiyoruz" dedi.
Kaymakam Bünyamin Yıldız ayrıca depremzede aileler için yaklaşık olarak 400 bin lirayı bulan gıda yardımı yapacaklarını da ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultangazi’de "En Güzel Kurbanlık" yarışması düzenlendi Sultangazi Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen "En Güzel Kurbanlık" yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Çankırı’dan getirilen 1 ton ağırlığındaki "Gazze" isimli kurbanlık birinci olurken, sahibine tam altın kazandırdı. Yarışmada ikinci ve üçüncü olan kurbanlık sahiplerine de yarım ve çeyrek altın hediye edildi. Sultangazi Belediyesi tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla "En Güzel Kurbanlık" yarışması düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar geleneksel hale gelen En Güzel Kurban Yarışması’nda birinci olmak için sahneye çıktı. Kurbanlık sahipleri hayvanları özenle süsledikten sonra jürinin karşısına çıkardı. Kurbanlıklar; beden yapısı, kilosu, genel görüntüsü başta olmak üzere 8 farklı puantaj sistemi ile değerlendirildi. Kriterler doğrusunda jüri, birinci olan ismi açıkladı. Çankırı’dan getirilen 1 tonluk Gazze adı verilen kurbanlık yarışmada birinci olmayı başardı. Çankırı’da yetişen "Şampiyon" ikinci olurken, Kastamonu’nda yetişen "Terminatör" ise üçüncü oldu. Birinci olan kurbanlık sahibine tam, ikinci yarım ve üçüncü de çeyrek altın kazandırdı. Mansiyon ödülünü ise Kastamonu’da yetişen "Cabbar" aldı. Ödüller, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç tarafından verildi. “inanıyoruz ki İstanbul’un en modern satış alanını oluşturduk” Programda bir konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Dalkılıç, “Sultangazi Belediye Başkanımız Abdurrahman Dursun’un talimatıyla geleneksel en güzel kurban yarışmamızı tamamladık. Her sene düzenlediğimiz bu yarışmadaki amacımız dikkatleri buraya çekmek ve bütün yıl emek veren kurbancı kardeşlerimizin satışlarına desteklemektir. Aynı zamanda kurban kardeşlik ve paylaşmak demektir. Bu noktada ilgi çekmek istiyoruz. Burada güzel bir alan oluşturduk. Şuna inanıyoruz ki İstanbul’un en modern satış alanını oluşturduk. Kurbancılarımıza her türlü imkanı sağlıyoruz” dedi. “Mazlum Gazze halkının ismini duyurmak istedik” Birinci olan kurbanlığın sahibi Hasan Toprakçı, “Biz Çankırı’dan geliyoruz. Mazlum Gazze halkının ismini burada duyurmak ve bir nebze olsun katkımız olması adına bu ismi verdik. Hayvanımız 1 ton ağırlığında. Yarışmaya seneye tekrardan katılacağız” dedi.
Ağrı Ağrı’da görevli polis memuru kalp krizi sonucu hayatını kaybetti Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Gürbulak Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru İsmail Erdem Aksoy, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüz kadrosunda görevli Polis Memuru İsmail Erdem Aksoy 13 Haziran 2024 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Merhum Polis Memuru İsmail Erdem Aksoy’un cenazesi 14 Haziran 2024 tarihinde Kırşehir İli Mucur İlçesi Hamidiye Mezarlığına defnedilmek üzere yola çıkacaktır" ifadeleri kullanıldı. Ağrı Valisi Mustafa Koç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüz Gürbulak Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli mesai arkadaşımız Polis Memuru İsmail Erdem Aksoy’un vefatı dolayısıyla Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı dilerim" dedi. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar ise İl Emniyet Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabında yaptığı taziye mesajında, "İl Emniyet Müdürlüğümüz Gürbulak Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru İsmail Erdem Aksoy, 13 Haziran 2024 günü vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ve teşkilatımıza başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verdi. Polis memuru İsmail Erdem Aksoy’un cenazesi, 14 Haziran 2024 tarihinde Kırşehir’in Mucur ilçesinde bulunan Hamidiye Mezarlığı’na defnedilecek.