DÜNYA - 12 Mart 2012 Pazartesi 23:57

TRABZONSPOR, İKİNCİ YARIDA GÜLDÜ

A
A
A
TRABZONSPOR, İKİNCİ YARIDA GÜLDÜ

Spor Toto Süper Lig’in 30 haftasında Trabzonspor, kendi sahasında karşılaştığı Sivasspor’u 2-1 mağlup etti. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç planlamasından yakınarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sivasspor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bugün zor bir maç oynadık. Rakip dirençli bir takımdı bu maçı iyi sonuçla bitirmek istiyordu. İlk yarı oyunun hakim bizdik, daha fazla atak yapan hücum yapan bizdik. Ancak sayısal fazlalığımıza rağmen rakibe al da at derecesine topu verdik. Gol vuruşlarındaki beceriksizliğimizden dolayı geriye düştük. Maçın 2-1 gelmesi
takım adına sevindirici. Kendi sahamızda geriye düştükten sonra sabırsızca oynamamız kötüydü. Maçı biz daha çok hak ettik, Eneramo’nun pozisyonu gol olsaydı maç bizim daha kötü olurdu. Ancak futbolda böyle şeyler var" dedi.
Maç günüyle alakalı sorulan soruya Güneş, sezon planlamasından yakınarak Beşiktaş ve Trabzonspor’a haksızlık yapıldığını iddia etti. Güneş, "Bu konuda söylenecek bir şey yok. Önceden yapılan sezon planlaması diye düşünüyorum, ancak kötü niyetli bir planlama olduğunu düşünüyorum. Bu sene yine yakamızı bırakmıyorlar. Çok ağır da konuşmak doğru olmaz ancak bu çok çirkin bir şekilde yapılıyor. Neden yapıldığını anlamıyorum. Beşiktaş çok büyük haksızlığa uğradı. Futbolda haftalık ve günlük planlar vardır
futbolcuların daha iyi oynaması için. Bunun maç sayısıyla ilgisi yok sadece sezon planlamasında hata var. Budan futbolcu çıkmaz buradan çıkan futbolcular hak eden futbolcular" açıklamasında bulundu.
Burak’ın karşılaşmadaki oyunuyla ilgili sorulan soruya ise Güneş, "Burak’ın hiçbir sorunu yok. Milli takımda bir sakatlık geçirmişti. Mersin İdman Yurdu maçında da Olcan’ın bileğinde ağrı nüksetti. Her ikisi de milli takıma gitti, geldiler. Her ikisi de olumsuz etkilenebiliyorlar, çok büyük beklenti olan oyunculardan zaman zaman biraz eksiklik olunca bakışlar değişebiliyor, etkilenebiliyor. Oyun olarak beklediğimin altındaydı ama gol de kaçırabilir canı sağolsun" dedi.
Henrique’nin oyundan çıkarışı sırasında seyircinin tepkisini değerlendiren Güneş, "Seyirciler, oyuncular, antrenörler herkesin bir görevi var. Ben ülkeyi değil takım yönetiyorum. İyi oynayabilir hata yapabilir. Biz oyunculara sahip çıkacağız. Saha içinde hangi oyuncunun iyi oynadığına antrenörler karar verir, en kötü şey sabırsızlık. Benim için her şeyi söyleyebilirler ben ne yaptığımı biliyorum" diye konuştu.
Fazla gol yemenin handikap olduğunu belirten Güneş, "Çok gol yemeseydik buradaki yerimizden çok farklı olurdu. Çok pozisyon verdiğimiz dönemlerde Tolga iyiydi, şimdi daha az pozisyon yediğimiz maçta daha çok gol yiyoruz. Lig şampiyonluğu için bu kadar gol yemek handikap oldu. Zokora hafta sonu dönebilir. Olcan oynayabilir de oynamayabilir de soru işareti. Biraz daha uzun sürebilir" şeklinde konuştu.
Futbolculardan Halil de üç puanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Maça iyi başladığımızı düşünüyorum. İlk yarı bir kere geldiler. Bu sezonda klasikleşmiş olduğu gibi bir gol yedik ama ikinci yarı Trabzonspor’a yakışır iyi bir moral gösterdik ve üç puan aldık, üç puan bizim için önemliydi almayı başardık o yüzden mutluyuz" dedi.
Alanzinho ise çok önemli bir maçı kazandıklarını ifade ederek, "Çok önemli bir maç oynadık. Kazanılması halinde bize çok ciddi mesafe aldıracak maçtı. İlk yarıda hak etmediğimiz şekilde geriye düştük. İkinci yarıda takım halinde çok ciddi bir direnç gösterdik. Son dakikaya kadar oyunu hiç bırakmadık ve galibiyeti hak ettik. Mutlu olduğum bir yerde devam etmek benim için çok büyük bir memnuniyet. Bugün yedek kulübesindeydim ama burada da takıma çok ciddi katkılar verebilirsiniz, gol atmaktan öte takıma
enerji ve dinamizm getirdim. Takım arkadaşlarımın gözünde bunu gördüm. Bu da benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu" ifadelerini kullandı.
"Gol atacağını düşündün mü ?" şeklindeki soruya Alanzinho, "Tahmin etmedim ama çok kişiye söz verdim gol atmak için" cevabını verdi.
SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, heyecanlı bir maç olduğunu belirterek iyi mücadele ettiklerini söyledi. Çalımbay, "Her şeyden önce maçın başından sonuna kadar heyecanlı bir maç oldu. Mücadele olarak da çok çok iyiydik. Amacımız buradan puan yada puanlarla ayrılmaktı. İstediğimiz pozisyonları da bulduk ancak maalesef son pasları biraz daha iyi yapabilseydik buradan puanla ayrılabilirdik. Trabzonspor ve bizim de daha net pozisyonlarımız oldu, kazandığımız pozisyonları değerlendiremedik. İkinci
golü yedikten sonra istediğimiz şeyleri saha içinde yapamadık. Play-off’a kalmak istiyorsak, kalan dört maçımız var bunları iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Trabzonspor’a başarılar diliyoruz" dedi.
Volkan’ın kırmızı kart görmesi gerektiğini belirten Çalımbay, "Maçın başında Kıvanç’a tekme geldi. Hakemin oyunu durdurmasını istedik, çünkü oyuncu sakatlandı. Volkan’ın pozisyonu kırmızı karttı. Colman yardımcı hocamıza küfür etti. Hakemlere yapacak bir şeyimiz yok. Sezonun başından beri şikayetçiyiz. Biz Volkanın girişine ve Colman’ın yardımcı hocamıza küfretmesine tepki gösterdik" dedi.
Futbolculardan Pedriel ise mağlup olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Çok zor bir maç olacağını biliyorduk. Bunu bilerek geldik. Maça da iyi başladık, iyi bir konsantrasyon sağladık. Golü de bulduk ancak ikinci yarı konsantrasyonumuz bozuldu. Bunun sonucu olarak golü yedik ve mağlup olduk" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde normal sezon sona erdi Hentbolda 2023-2024 sezonu Kadınlar Süper Ligi’nde 22 haftalık normal sezon sona erdi. Konyaaltı Belediyesi’nin birinci olarak tamamladığı Kadınlar Süper Ligi normal sezonunu 1, 2, 3 ve 4. sırada arasında tamamlayan takımlar Play-off Şampiyonluk Etabı oynarken, sezonu 5, 6, 7 ve 8. sırada tamamlayan takımlar “Play-Off Sıralama Etabı” oynayacak. Buna göre Şampiyonluk Etabı ilk tur müsabakaları; Konyaaltı Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi ve Yalıkavak ile Kastamonu Belediyesi arasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakaları; üç müsabakalık serilerde, iki galibiyet üzerinden oynanacak. Bu serinin ilk iki maçı normal sezonu üst sırada tamamlayan takımın, üçüncü maçı normal sezonu daha alt sırada tamamlayan takımın sahasında oynanacak. Şampiyonluk etabı ilk tur müsabakalarında iki maç galip gelerek rakibini eleyen iki takım finale yükselecek. Play-Off Şampiyonluk Etabı final serisi ise beş müsabakalık seride üç galibiyet üzerinden oynanacak. Normal lig sezonunu beş ile sekizinci sıra arasında bitiren takımlar sıralama etabı oynayacak. Sıralama etabı ilk tur müsabakaları; Görele Belediyesi ve İzmir BBSK ile Üsküdar Belediyesi ve Bursa BBSK takımları arasında oynanacak. Kadınlar Süper Ligi 22. hafta sonuçları: Anadolu Üniversitesi - Üsküdar Belediyesi: 33-38 Konyaaltı Belediyesi - İzmir BBSK: 37-31 Görele Belediyesi - Tekirdağ Süleymanpaşa: 46-29 Yalıkavakspor - Kastamonu Belediyesi: 31-26 Yenimahalle Belediyesi - Bursa BBSK: 29-32
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Antalyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’de 34. haftanın kapanış maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Antalyaspor ile karşı karşıya geliyor. Mücadelenin ilk yarısı Fatih Karagümrük’ün 1-0’lık üstünlüğüyle noktalandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Güray Vural’ın hatalı pası sonrası topu kapan Eysseric’in ceza yayından çektiği şutta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topu önünde bulan Markao’nun ceza sahası içi sağ çaprazındaki vuruşunda savunma, meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı. 36. dakikada sol kanattan topu taşıyan Markao, ceza sahasına girerek pasını Güven Yalçın’a aktardı. Penaltı noktası yakınlarında topla buluşan Güven Yalçın, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-0 45+1. dakikada Erdal Rakip’in pasında topla buluşan Güray Vural, ceza sahası içi sol çaprazından şutunu çekti. Kaleci Sirigu, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Kadir Sağlam, Mustafa Sönmez, Erdem Bayık Fatih Karagümrük: Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Markao Yedekler: Emre Bilgin, Lasagna, Kourbelis, Emir Tintiş, Nazım Sangare, Salih Dursun, Adnan Uğur, Paoletti, Tarık Tuğyan, Teklic Teknik Direktör: Tolunay Kafkas Antalyaspor: Leite, Gerxhaliu, Bahadır Öztürk (Naldo dk. 21), Ömer Toprak, Güray Vural, Kaluzinski, Van de Streek, Erdal Rakip, Emre Uzun, Larsson, Safuri Yedekler: Ataberk Dadakdeniz, Doğukan Özkan, Ufuk Akyol, Milosevic, Beytullah Tunç, Mert Yılmaz, Harun Toprak Teknik Direktör: Sergen Yalçın Gol: Güven Yalçın (dk. 36) (Fatih Karagümrük) Sarı kart: Safuri (Antalyaspor)