GENEL - 13 Mart 2012 Salı 12:54

KONYA`DA 1O YILDA UÇAK KAZASINDA 7`Sİ PİLOT 10 KİŞİ ŞEHİT OLDU

A
A
A
KONYA`DA 1O YILDA UÇAK KAZASINDA 7`Sİ PİLOT 10 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Konya’da son 10 yılda yaşanan askeri uçak kazalarında 7’si pilot 9 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise yaralı olarak kurtuldu.
Konya’da 3. Ana Jet Üssü’nden havalanan ve eğitim uçuşu sırasında merkez Karatay ilçesi’nde F-5 tipi savaş uçağında 1 pilotun şehit olması gözleri Konya’da yaşanan uçak kazalarına çevirdi. 2002 yılından bu yana yaşanan 7 ayrı uçak kazasında 2’si yer personeli, 7’si pilot, 10 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtuldu.
2004 yılında meydana gelen kazada eğitim uçuşu sırasında 2 adet F-4 uçağı Hadim ilçesi yakınlarında havada çarpışarak düşmüş ve kazada 3 pilot şehit olurken, 1 pilot yaralı kurtulmuştu. 27 Temmuz 2006’da ise 3. Ana Jet Üssü’ne bağlı bir eğitim uçağının pistten kalkışı sırasında düşmesi sonucu 1 pilot ile 2 yer bakım görevlisi asker şehit düşmüştü. 22 Mayıs 2007 yılında meydana gelen kazada 3. Ana Jet Üssü’nden havalanan bir F-16 uçağı, Selçuklu ilçesi Altınapa Barajı yakınlarında düşmüş, uçağın pilotu
ise son anda uçaktan atlayarak kazadan yaralı kurtulmuştu.
Son kazadan 20 gün sonra ise 12 Haziran 2007 günü 3. Ana Jet Üssü’nden kalkan askeri bir uçak Yunak ilçesi yakınlarında düşmüş ve pilot kazadan yaralı olarak kurtulmuştu. 17 Mart 2009 yılında ise 3. Ana Jet Üssü’nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, Altınekin ilçesi yakınlarında belirlenemeyen bir nedenle düşmüş, uçak düşmeden önce fırlatma koltuğuyla uçaktan atlayan pilotlardan birisi şehit olurken, diğeri yaralı olarak kurtulmuştu.
3 Kasım 2011 tarihinde de 3. Ana Jet Üssü’nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, belirlenemeyen bir nedenle Karatay ilçesi Karakaya köyü yakınlarında tarlaya düştü ve kazada biri binbaşı diğeri üsteğmen 2 pilot şehit oldu. Bu kazayla birlikte 10 yılda yaşanan 6 ayrı uçak kazasında 7’si pilot 9 askeri personel şehit düşerken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtulmayı başarmıştı.
Bugün ise F-5 savaş uçağı düştü. Kazada pilot şehit olmasıyla 10 askeri personel Konya’da uçak kazalarında şehit oldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.
Bitlis Bitlis-Baykan yolu ulaşıma kapandı, 3 saat sonra kontrollü açıldı Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolunda bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, yol 3 saatlik çalışma sonucu kontrollü açıldı. Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Bitlis Çayı Viyadüğü’nde saat 19.30 sıralarında bir tırın kayması sonucu yol ulaşıma kapandı. Kayan tır nedeniyle trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken, Karınca köyü mevkiinde çok sayıda vatandaş yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ekipleri sevk edilirken, AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından saat 19.30’da destek çalışması başlatıldı. Kızılay personeli ve gönüllülerinin katılımıyla yolda mahsur kalan vatandaşlara kek, meyve suyu ve su ikram edildi. Yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından yol kontrollü şekilde trafiğe açılırken, zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı. Ulaşım ekiplerin yönlendirmesiyle sağlanıyor. Kızılay Bitlis Merkez Başkanı Ali Cengiz, "İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası Karınca köyü mevkiinde yolda mahsur kalan yaklaşık 350 vatandaşa, Türk Kızılay Bitlis İl Merkezi Başkanlığı tarafından 19.30–21.00 saatleri arasında destek çalışması gerçekleştirildi. AFAD İl Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde yürütülen çalışmalarda, Türk Kızılay Bitlis İl Mekezi personelleri ve gönüllülerinin katılımıyla vatandaşlara 350 adet kek, 350 adet meyve suyu ve 210 adet su ikram edildi. Zorlu hava şartları nedeniyle bölgede mağduriyet yaşayan vatandaşların temel ihtiyaçları karşılandı" dedi.