GENEL - 13 Mart 2012 Salı 14:14

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

A
A
A
AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, parti binasında düzenlediği aylık değerlendirme toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Aylık değerlendirme toplantısı yapan AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, "12 Mart, İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıl dönümüydü. Milletlerin ortak geçmişlerini, yaşadıkları zor ve çetin günleri, umutları ve kazandıkları zaferlerin destansı ifadesi olan milli marşlar, birer bağımsızlık sembolüdür. İstiklal Marşımız milletimizin Kurtuluş Savaşı yıllarındaki mücadele azmini, birliğini, beraberliğini, içinde bulunduğu durumu, bağımsızlık ümitlerini ve inançlarını yansıtmaktadır" dedi.
CANİK’TE HOCAOĞLU ADAY OLACAK
AK Parti Canik ilçe kongresinin 25 Mart tarihinde yapılacağını belirten Çetinkaya, "Mevcut ilçe başkanı Yılmaz Hocaoğlu aday olmayacağını açıklamasıyla birlikte bizler de aslında şaşmıştık ve bu doğrultuda yeni aday arayışına girmiştik. Aday arayışımız birinci ve ikinci kongre erteleme ile sonuçlandı ve üçüncü kongreye gitmek ile ilgili bir takım sıkıntılarımız oldu. Genel merkez ile yaptığımız toplantıda bu sıkıntının çözülmesi ile ilgili olarak üçüncü kongrede mevcut başkanımız Yılmaz Hocaoğlu ile
devam edilmesini önerdik. Genel merkezimiz de bunu kabul etti ve Yılmaz Hocaoğlu’na kendisi ile devam etmek istediğimizi bildirdik. Kendisi bunu kabul etti ve AK Parti Canik ilçe kongresini de tamamlamış olacağız. Bu doğrultuda da il kongremiz 5 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak. Yapacağımız il kongresine Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da gelecek. Bunun için kongreyi Atatürk Spor Salonu’nda yapacağız" diye konuştu.
HIZLI TREN 2020’DE
Hızlı trenin 2020 yılı civarında olacağını ifade eden Çetinkaya, "Ulaştırma Bakanlığımıza hızlı trenin 2020 yılı öncesine alabilme hesabını yapıyoruz. Bu konu Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi ama kendisi bize bu konuda net bir şey söylemedi. Ama ilk etapta Ankara-Samsun arası otoban yolunu yapmak istiyoruz. Bu aradaki otoban yolumuzun iki kolu olacak. Bir kolu Ünye’ye, diğer bir kolu da Bafra’ya çıkacak. Başbakanımızın Samsun’da söz vermiş olduğu otobanı geliştirmek adına faaliyete girmiş
durumundayız. Muhalefet partisi CHP ve MHP’den hızlı tren ve otoyol ile ilgili arzu ettiğimiz desteği alamıyoruz. 2020 yılına kadar Ankara-Çorum-Samsun arası hızlı treni yaptırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.
"BURMA BENİM MUHATABIM DEĞİL"
Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’nın kendisi hakkında açıklamalarına cevap veren Çetinkaya şunları söyledi:
"Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’ın, Atakum ilçesinde bulunan Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu’nun ön bahçesindeki yere olimpik bir yüzme havuzunun yapılması ile ilgili bir projesi var. Biz ’Atakum’da belediyeciliğin B’si yok’ demeseydik, belediyenin çalışacağı yoktu. İyi ki bunları söyledik. Atakum Belediyesi proje üretmeye başladı. Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu’nun ön bahçesine Kent Meydanı yapmak istediğini ifade etti. Ben doğal yolla da olsa projeyi gördüm. Orada
yapılmak istenen projenin Kent Meydanı ile bir alakası yok. Benim gördüğüm projede Kent Meydanı etrafında ticari yapıların olduğu var. Başkan Burma, Kent Meydanı ile ilgili basın toplantısı yapmış ve bizi televizyona canlı yayına çıkmaya davet etmiş. Bir ilçe belediye başkanının, parti il başkanı ile televizyonlara çıkmasının mümkün olmadığını bilmesi lazım. Çünkü aramızda çok kademe farkı var. Onun için Metin Burma ile televizyon programına çıksa çıksa bizim AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli
çıkar. Çünkü bizim muhatabımız il başkanı olması lazım. Ama CHP İl Başkanımız olmadığı için, Metin Burma başkanımızın hem belediye başkanlığına hem de CHP İl Başkanlığına soyunduğunu düşünüyorum. Böyle bir daveti bana yapmasını çok nezaketsiz olarak algılıyorum. Televizyon programında bence bizim reyting oranımızdan ve izlenebilir oranımızdan faydalanmak istiyor. Bizim kendisi ile aynı platformda olmamız mümkün değil. 1994 yılından 2004 yılına kadar Atakum ilçesine neler kazandırdığını çok merak
ediyoruz. Bu 10 yıl içinde Metin Burma Atakum bölgesinde çivi üstüne çivi koymamıştır."
"14 MART TIP BAYRAMI KUTLU OLSUN"
14 Mart Tıp Bayramı’nı da kutlayan Çetinkaya, "Zaman zaman Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile hekimlerimiz karşı karşıya gelse de AK Parti hükümeti Türk halkanın sağlığını düşündüğü için bazen doktor arkadaşlarımızın da ufaktan gönülleri kırılıyor ama biz onların değerini ve kıymetini biliyoruz. Ona göre de kendilerine elimizden geldiği kadar hükümet olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.
Çetinkaya, Canik Belediye Başkanı Osman Genç’ın yıpratılmak istendiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede Üniversiteler arası spor organizasyonlarının en prestijli mücadelelerinden biri olan ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) büyük bir başarıya imza atarak zirveye yerleşti. Üniversiteler arası Muay Thai Türkiye Şampiyonası, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin dört bir yanından gelen 280 sporcunun katıldığı organizasyonda 61 üniversite şampiyonluk için mücadele etti. Üç gün süren ve büyük heyecana sahne olan müsabakalarda kadın ve erkek sporcular ringde ter dökerken, dereceye giren isimler kupa ve madalyalarla ödüllendirildi. BEÜ’lü sporcular, erkekler 71 kilo kategorisinde ve kadınlar 48 kilo kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde ederek üniversitelerine büyük gurur yaşattı. Ayrıca erkekler Wai Kru kategorisinde kazanılan Türkiye üçüncülüğü de üniversitenin başarısını taçlandırdı. Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, elde edilen derecelerle üniversitenin spor alanındaki iddiasını bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin disiplinli çalışmaları ve azimleri şampiyonada alınan sonuçlara doğrudan yansımıştır. Hem akademik hem de sportif alanda gösterdikleri başarı bizleri son derece gururlandırmaktadır. Üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Bitlis Eren Üniversitesi olarak spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Bitlis Bitlis’te "5. Kar Festivali" düzenlendi Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) kampüsünde düzenlenen "5. Kar Festivali" etkinliklerine öğrenciler ve sporcular yoğun ilgi gösterdi. Üniversitenin Rahva yerleşkesindeki kayak merkezinde düzenlenen etkinlikler, halk oyunları ve meşaleli kayak gösterisiyle başladı. Halat çekme, yumurta taşıma ve benzeri yarışmaların yapıldığı festivalde konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, "2022 yılında başlattığımız ve bu yıl beşincisini düzenlediğimiz kar festivali serisini devam ettiriyoruz. Bitlis denince akla ilk kar gelir, karın merkezi veya başkenti olarak anılıyor. Biz de Bitlis Eren Üniversitesi olarak bunu faydalı şekilde değerlendirmek amacıyla bu projemizi hayata geçirmiştik. Geleneksel hale gelen festivalimiz birbirinden farklı etkinliklerle devam edecek. Bilindiği gibi Bitlis turizm alanına açılmaya başladı. Biz üniversite olarak da turizm alanında birbirinden farklı çalışmalar yapıyoruz. Bitlis’in kalkınmasındaki en büyük etken turizm sektörüdür. Kış turizminde de kar festivali, kar şenlikleri ve kar etkinlikleriyle bölge turizmine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bitlis’teki üç kayak tesisi aktif durumdadır ve bunlardan biri üniversitemiz kampüsü alanındadır" dedi. Yapılan konuşmaların ardından halay çeken, kızak ve kayak takımları ile kay keyfi yaşayan öğrencilere ekmek arası köfte ve sucuk ikram edildi. Festivale üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve velilerin yanı sıra çok sayıda kayaksever katıldı.
Uşak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: "Türkiye yüzyılında en önemli şehirlerden bir tanesi inşallah Uşak olacak" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, yüksek hızlı trenle birlikte Uşak’ın önemli şehirlerden biri olacağını belirterek, "Burası hem sanayisiyle, hem turizmiyle, hem tabiat güzellikleriyle, hem ticaret merkezi olmasıyla Türkiye’nin kabına sığmayan şehirlerinden bir tanesi. Türkiye yüzyılında en önemli şehirlerden bir tanesi inşallah Uşak olacak" dedi. Bir dizi temas ve ziyaret kapsamında kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ulubey ilçesindeki bir restoranda düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Yayman, "AK Parti milletin kurduğu, tabelasını Cumhurbaşkanımızın astığı büyük bir dava hareketidir. Milletimizin umududur ve milletin adresidir Cumhur İttifakı ile beraber. Cumhurbaşkanımız çok güzel ifade ediyor. ’Siyasetin merkezi Cumhur İttifakı’dır’ diyor. Biz böyle bir siyasi hareketiz" dedi. Yüksek hızlı trenle birlikte Uşak’ın önemli şehirlerden biri olacağını aktaran Yayman, "Burası hem sanayisiyle, hem turizmiyle, hem tabiat güzellikleriyle, hem ticaret merkezi olmasıyla Türkiye’nin kabına sığmayan şehirlerinden bir tanesi. Türkiye yüzyılında en önemli şehirlerden bir tanesi inşallah Uşak olacak" dedi. Uşak’ta bulunan sanayi bölgelerini örnek göstererek, şehirde girişimci sınıfın ne kadar güçlü olduğuna dikkat çeken Yayman, "4 tane organize sanayi bölgesi Türkiye’de çok az ilde var. Burası aslında bu şehirdeki girişimci sınıfın ne kadar güçlü olduğunu, sanayi altyapısının ne kadar güçlü olduğunu ve imkanlar geliştirilirse bu şehrin ne kadar daha ileri gideceğinin ispatı bir anlamda. Onun dışında ben Uşak’ın turizm pastasından çok daha büyük bir pay alması gerektiğini düşünenlerdenim" dedi. Sadece seçimlerde değil milletin her zaman yanında olduklarını söyleyen Yayman, "Büyük eserleri büyük liderler yapar. Onun için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 25 yıldır yapılamayan işleri AK Parti yaptı. Milletimize bir öz güven getirdi. Milletimize ’evet biz de dünyanın önemli ülkelerinden birisi olabiliriz’ duygusunu getirdi. İnşallah bu bilinçle, bu şuurla, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla, devlet ebed müddet anlayışıyla inşallah biz de sizlerin yanında yer almaya, milletimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Sadece seçimden seçime değil, seçimin olmadığı zamanlarda da sizleri dinlemeye ahdetmiş, bunu dava etmiş bir hareketiz. Bizim muhatabımız milletimizdir. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’ne bakarak siyaset yapmayız" dedi. Yayman’ın konuşmasının ardından program basına kapalı olarak devam etti.