POLİTİKA - 13 Mart 2012 Salı 19:10

SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ:

A
A
A
SAĞLIK BAKANI RECEP AKDAĞ:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Türkiye’de Kızılay’ımızın topladığı kanlar ve onlardan oluşacak plazmalarla kan ürünleri imalatı düşünüyoruz" dedi.
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün toplantı salonunda, Suudi Arabistan Kızılayı Başkanı Prens Faisal Bin Abdullah Bin Abdulaziz ile görüştü. Akdağ, burada yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan’la işbirliği yapılacak alanları keşfettiklerini belirterek, "Gerek Suudi Arabistan hükümeti, gerek Suudi Arabistan Kızılayı olsun, gerek Suudi Arabistan Bakanlığı olsun hac mevsimi sırasında dünyanın dört bir tarafından gelen Müslümanlara büyük bir cömertlikle hizmet veriyorlar. Bu hizmetten
dolayı Türk milleti adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Akdağ, ortak bir kuruluş oluşturduklarını ve bundan sonra çalışmaları birlikte yürüteceklerine dikkat çekerek, bu çalışmaların içinde hac mevsiminde Türkiye’nin verebileceği katkılar, paramediklerin ve diğer sağlık çalışanlarının eğitimi konusunda ortaklığın yer aldığını söyledi. Akdağ, "Türkiye’de Kızılay’ımızın topladığı kanlar ve onlardan oluşacak plazmalarla kan ürünleri imalatı düşünüyoruz. Bu hususta da ortak hareket edeceğimizi gördük ve
çalışmalarımızı bu yönde derinleştirebileceğiz" diye konuştu.
Bakan Akdağ, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Akdağ, "Türkiye olarak, Kızılay’da toplanan kanlardan elde edilen plazmaları kanla ilgili ilaçlara dönüştüreceğiz. Bunu gerçekleştirmek için Kızılay’ın plazmaları güvenli bir biçimde elde etmesi gerekiyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Bakan Özhaseki depremzede Özgür ailesine misafir oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinde evini kaybeden Malatyalı depremzede Özgür ailesinin TOKİ tarafından bir yılda yapılarak teslim edilen yeni yuvalarına konuk oldu. Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek Bakan Özhaseki’ye, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya temasları sırasında, Yeşilyurt İlçesi’nde bulunan 39 yıllık binadaki evlerinde depreme yakalanan Anne Fatma Sema Özgür ve oğlu Mehmet Bozkurt Özgür’ü, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İkizce’de yapılan yeni yuvalarında ziyaret etti. Depremin üzerinden geçen bir yıl içerisinde yeni yuvalarına kavuşan Fatma Sema Özgür, Bakan Mehmet Özhaseki’yi yeni yuvalarında ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Aile ile birlikte çay içip sohbet eden Bakan Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da selamlarını da iletti. Bakan Mehmet Özhaseki, "Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Eviniz çok güzel olmuş. Güle güle ağız tadıyla oturun" dedi. "Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun" Anne Fatma Sema Özgür, TOKİ tarafından yapılan yeni evlerini çok beğendiklerini dile getirerek, “Allah sizden ve Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Sayenizde çok iyiyiz. Canla başla çalışıyorlar. İşleriniz rast gelsin” diyerek teşekkür etti. Bakan Özhaseki çocuklarla da sohbet etti Bakan Mehmet Özhaseki, ziyarette Mehmet Bozkurt Özgür’ün iki çocuğundan üniversite sınavına hazırlanan Beren ve 8’inci sınıf öğrencisi Osman Efe ile de sohbet etti. Bakan Özhaseki, Osman Efe’den, “Tablete takılıp, dersleri aksatmak yok” diyerek söz aldı. Bakan Mehmet Özhaseki, hemşirelik bölümünü okumak istediğini söyleyen Beren’e ise, “Çok çalışmalısın. Hiçbir başarı tesadüfen gelmez. İnşallah istediğin bölümü tutturursun” diye konuştu.