YEREL HABERLER - 13 Mart 2012 Salı 10:03

ANNELİK İÇ GÜDÜSÜ ÇOCUKLARINI KURTARDI

A
A
A
ANNELİK İÇ GÜDÜSÜ ÇOCUKLARINI KURTARDI

Kayseri’de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından 3 kardeş zehirlendi. Zehirlenen kardeşleri yan odada uyuyan anneleri kurtardı.
Edinilen bilgilere göre, Melikgazi ilçesi Osmanlı mahallesinde yaşanan olayda aynı odada uyuyan E.Ş., Z.Ş. ve H.Ş. kardeşler sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Kardeşleri yan odada uyuyan anneleri kurtardı. Annelik iç güdüsüyle çocuklarının odasına giden anne çocuklarının karbonmonoksit gazından zehirlendiğini fark etti. Olay yerine gelen ambulans zehirlenen E.Ş., Z.Ş. ve H.Ş. kardeşleri Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırarak tedavi altına aldı. Gazdan zehirlenen E.Ş., Z.Ş. ve H.Ş.’nin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Panama bandıralı gemide 500 milyon liralık kokain ele geçirildi Panama bandıralı gemiye yapılan operasyonda piyasa değeri yaklaşık 500 milyon Türk lirası olan 106 kilogram kokain ele geçirildi. Edinilen bilgiye göre, Panama çıkışlı bir gemide uyuşturucu madde bulunduğuna dair istihbari bilgiler üzerine İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Jandarma birimleri harekete geçti. Söz konusu gemi, Türkiye karasularına giriş yaptıktan sonra Kocaeli açıklarında, İstanbul istikametine seyir halindeyken Sahil Güvenlik unsurları tarafından durduruldu. Sahil Güvenlik botları refakatinde Ambarlı Limanı’na çekilen gemide, narkotik dedektör köpeklerinin de katılımıyla kapsamlı bir adli arama yapıldı. Konteynerler içerisinde gizlenmiş halde bulunan 106 kilogram kokain, güvenlik güçlerince imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Bakan Gürlek: "Baronların kökünü kazıyacağız" Operasyona ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek, uyuşturucuyla mücadelede "Sıfır Tolerans" vurgusu yaptı. Bakan Gürlek, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle ortaya koyduğu ’Zehir Tacirlerine Karşı Sıfır Tolerans’ ilkemiz doğrultusunda; sokaklarımızı bu illetten temizlemeye, baronların kökünü kazımaya kararlıyız. Bu başarılı operasyonda emeği geçen Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımıza, İstanbul İl Jandarma Komutanlığımıza, Sahil Güvenlik Komutanlığımıza, MİT Başkanlığımıza ve tüm kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Zehir tacirlerine dünyayı dar edeceğiz!" dedi. Adli süreç devam ediyor Uluslararası uyuşturucu imal ve ticaretiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen operasyonun ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli tahkikatın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğü bildirildi. Ele geçirilen uyuşturucunun miktarı ve piyasa değeri, son dönemde deniz yoluyla yapılan kaçakçılığa vurulan en büyük darbelerden biri olarak kayıtlara geçti.