YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 16:17

HAKKARİ SES`TEN YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI

A
A
A
HAKKARİ SES`TEN YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hakkari Şubesi "Sağlık Haftası" nedeniyle yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı.
Öğle saatlerinde Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen KESK Şubeler Platformu’na bağlı üyeler, burada ellerindeki pankartlarla çalınan davul ve tef eşliğinde çevre yolu üzerinde bir yürüyüş yaptı. Kalabalık, "Yaşasın örgütlü mücadelemiz", "Ana dilde sağlık hakkı istiyoruz", "Sağlık hakkı satılamaz", "Savaşa değil, sağlığa bütçe" şeklinde sloganlar atarak tekrar basın açıklamasının yapılacağı hastanenin önüne döndü.
Burada SES Hakkari Şubesi adına bir açıklama yapan Dr. Resul Tertemiz, ücret ve gelecek güvencesinin bitirilmek istendiğini belirtti. Artık bu sistemde esnek, kuralsız ve güvencesiz, sözleşmeli çalışmanın esas haline getirildiğini ifade eden Tertemiz, "Yoksulların ve düşük gelir gruplarının sağlık hizmetlerine erişimi gittikçe zorlaşmaktadır. AK Parti hükümetinin, ’Sağlıkta dönüşüm’ diye süslü laflarla Türkiye’ye yutturmaya çalıştığı sistemde reklam, masal dönemi bitti. Şimdi asıl film oynamaya başlıyor.
Sağlık sistemi daha fazla piyasalaştırılıyor, ticarileştiriliyor, alınıp-satılan mal haline getiriliyor. Başbakanın dediği gibi, ’Ne kadar para, o kadar köfte’ dönemi, yani ’paran kadar sağlık’ dönemi başlamıştır. Bundan sonra da eylemlerimizin ivmesini yükselterek devam edeceğiz. Yöneticilerimizi, temsilcilerimizi, üyelerimizi gözaltına alıp cezaevlerinde alıkoysanız bile bu mücadele devam edecek ve kazanacağız. Gerçek anlamda kutlayacağımız sağlık haftalarını ve bayramlarını mutlaka sağlayacağız" şeklinde
konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.