YEREL HABERLER - 14 Mart 2012 Çarşamba 15:59

BELEDİYE BAŞKANLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

A
A
A
BELEDİYE BAŞKANLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

Mersin merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladılar.
Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Toroslar Sağlık Grup Başkanlığı, Semt Polikliniği ve ilçedeki tüm sağlık kuruluşlarına çiçek göndererek tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin, nitelikli bir toplumun en önemli şartı olduğunu belirten Tuna, sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçemeyecekleri temel bir hak olduğunun altını çizdi. Sosyal devlet anlayışının en önemli unsurlarından birinin, sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesi olduğuna işaret eden Tuna, “Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Yaşanan maddi manevi tüm zorluklara rağmen büyük bir özveriyle hizmet veren doktorlar, hemşireler, teknisyenler ve tüm sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.
Toroslar Belediyesi olarak vatandaşların sağlık, eğitim ve diğer sosyal hizmetlerden daha iyi yararlanmalarını sağlamanın en büyük hedefleri olduğunu ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Tuna, Toroslar İlçesi’ni sağlığın merkezi yapmayı hedeflediklerini kaydetti. İlçeye bin 300 yataklı Araştırma Hastanesi yapımı için gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıklarını bildiren Tuna, “Sağlık anlamında yapmış olduğumuz çalışmalarda ilk olarak Mersin Devlet Hastanesi ile yaptığımız işbirliği ile Toroslar Semt Polikliniği’ni hizmete açtık. 7 branşta yılda ortalama 120 bin insanımızın sağlık hizmeti aldığı poliklinik, hem Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluğu bir nebze de olsa önlemiş, hem de ilçe halkına ekonomik yönden bir yarar sağlamıştır. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü’ne 5 bin metrekare arsa tahsis ettik. Bölgemizin kalkınmasına vesile olacak bir diğer projede bin 300 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampusu’dur. Bununla ilgili de Sağlık Bakanlığı’na 232 dönüm arazi tahsis ettik. Bu hastanenin bölgemize kazandırılması için yıllardır büyük uğraşlar verdik. Bunların yanı sıra İlçemizde bulunan Polis Hatıra Ormanı yanına 125 yataklı bir başka hastane yapılması da planlanmaktadır” diye konuştu.
BAŞKAN TÜRK, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sağlık alanında uygulanan kimi politikaların, sağlık emekçileri ve toplumu kaygılandırdığını savundu. Sağlık emekçilerinin, bir Tıp Bayramı’nı daha sorunlar ve çözümsüzlüklerle karşıladıklarına dikkat çeken Türk, “Hekimlerimiz mutsuz ve umutsuz bırakılmıştır. Kamu ve özel sektör hastaneleri ile üniversitelerde hekimlerin istihdamıyla ilgili düzenlemeler doktorlarımızı adeta yıldırmıştır. Hekimler, kararnameler, genelgeler ve yönetmeliklerin altında ezilmiştir” ifadelerini kullandı.
Hükümetin uyguladığı sağlıkta dönüşüm politikaları sonucu sağlık emekçilerinin zor koşullar altında hizmet vermek zorunda kaldığını öne süren Türk, şöyle devam etti: “Sağlık sistemi yıpratılmış, hekimlerin çalışma koşulları ağırlaşmış, sağlık sistemi yara almıştır. Sağlık bir haktır ve satılamaz, sağlık hizmetinde özelleştirme veya benzeri uygulamalar söz konusu olamaz.”
Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son zamanlarda artış gösterdiğine de işaret eden Türk, kimi zaman ölümle sonuçlanan saldırılarla ilgili Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın önlem alması gerektiğinin altını çizdi. Hükümetin, sağlık alanını olumsuz etkileyen politika ve uygulamalardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Başkan Türk, tüm sağlık emekçilerinin hak mücadelesini desteklediklerini bildirdi. Sorunların çözümünün, çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesi ve çalışma koşullarının düzeltilmesinden geçtiğini vurgulayan Türk, tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya DPÜ’den Filistin’e yardım Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, (DPÜ) öğrenciler tarafından başlatılan Filistin’e destek İsrail’e tepki eylemleri çerçevesinde düzenlenen hayır çarşısına ev sahipliği yaptı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi önünde düzenlenen ve öğrenci toplulukları ile Kütahya’daki sivil toplum kuruluşlarının stant açtıkları ve geliri Filistin’e bağışlanacak hayır çarşısına DPÜ personeli, öğrenciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Stantları gezerek alışveriş yapan, ürünlerin satışında öğrencilere yardım eden Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, burada yaptığı açıklamada Filistin meselesinin bir insanlık davası olduğunu söyledi. Kızıltoprak, "İnsanlık büyük bir sınavdan geçiyor. DPÜ öğrencileri Avrupa’da ve ABD’deki üniversitelerde yayılan vicdan ve merhamet hareketine yürüyüş ve oturma eylemleriyle destek olmaya çalışıyor. Filleri yenen kuşlar, ateşi söndüren karıncalardı anlayışıyla öğrencilerimiz ve sivil toplum kuruluşları hazırladıkları yiyecekleri Filistin yararına satışa sundu. Gazze, biz Türkler için bir vicdan mekânıdır. Yüreğimiz insanlıktan yana ses verdiği için biz Gazze’nin tarafındayız" dedi. "Filistin DPÜ’nün gündeminden hiç düşmedi" Rektör Kızıltoprak, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi düzenlediği etkinliklerle, Filistin’de yaşanan insanlık suçlarının karşısında durmaya etkin şekilde devam ediyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’de yaşanan insanlık suçlarını sürekli gündemde tutan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, il protokolünün de katıldığı sayısız etkinlikte önce bölgedeki güncel durumu ele alan söyleşiler düzenledi. Ardından da meselenin tarihi geçmişini ele alan konferanslar gerçekleştirdi" diye konuştu.