YEREL HABERLER - 15 Mart 2012 Perşembe 13:51

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ DENİZLİ`DE BULUŞUYOR

A
A
A
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ DENİZLİ`DE BULUŞUYOR

Denizli Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin 2012 dönemi ilk seminerine ev sahipliği yapacak.
16- 17 Mart 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek iki günlük programda arkeolojik mirasın korunması ve yaşatılması ile ilgili konular masaya yatırılacak.
2000 yılında başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere bakanlıklar, bilim ve kültür insanları, kamu görevlileri ve uzmanların öncülüğünde birçok belediyenin katılımıyla kurulan Tarihi Kentler Birliği’nin kültürel mirasın korunması, yaşatılması kapsamında Türkiye’de öncü rol oynadığını, koyduğu hedefler ve kentlerde gerçekleştirdiği çalışmalarla farklılık yarattığına dikkat çeken Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli Belediyesi’nin üye olduğu birçok birlik var. Bu birlikler içinde bizi heyecanlandıran, bizi tarihimizle, geçmişimizle buluşturan ve bu konuda olumlu katkılar koyan, üye olmaktan gurur duyduğumuz Tarihi Kentler Birliği’nin böylesine önemli bir toplantısına ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluyuz" dedi.
İki gün sürecek toplantıda bilimsel veriler ışığında arkeolojik mirasın korunması ve yaşatılması ile ilgili yapılan çalışmaları anlatma fırsatının yanı sıra Denizli’nin değerlerinin anlatılacağını kaydeden Başkan Zolan, "Toplantının Denizli’de olması bizim için büyük önem taşıyor. Laodikya’da Türkiye’de ilk defa bir belediye tarafından sürdürülen arkeolojik çalışmaları anlatma fırsatını yakalamış olacağız. Bu işin nasıl yürütüldüğünü Denizli’ye katkılarını dile getireceğiz ve çalışmalarımızı paylaşacağız. Bu toplantıda önemli isimleri ağırlamak bizi mutlu edecek" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Özhan Pulat: “Oyuncularımı ayağa kaldırmak için çabalayacağım” Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, Süper Lig’de kalma umutlarını son haftaya bıraktıklarını söyleyerek, “Ben hayatım boyunca hiç kolay sahip olmadım. Felsefemde asla enseyi karartmak yok. Hiçbir endişem yok” dedi. Hatayspor, Trendyol Süper Lig’in 37. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, “Buraya 3 puan için geldik. Ön alanda rakibi boğan bir oyunla 3 puan bekleyebilir herkes ama biz buraya 6 eksikle geldik. Planımız ikinci bölgede doğru parselasyondu. Beşiktaş’ın stoper ile bek arasına atılan toplar ve duran toplarda zaafı vardı. O şekilde golü bolduk. Farklı bir hikaye yazabilirdik ama son dakika bu kadar basit penaltının verilmesi... Ben 20 yıldır antrenörlük yapıyorum, bu görevi tüm mücadelemle Hatayspor’u ligde bırakarak yapmaya çalışacağım. Dış faktörler ne olursa olsun biz Hatay şehrinin onurlu mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. “Felsefemde asla enseyi karartmak yok” Ligde kalma umutlarını son haftaya taşıdıklarının hatırlatılması üzerine Pulat, “Ben hayatım boyunca hiç kolay sahip olmadım. Felsefemde asla enseyi karartmak yok. Hiçbir endişem yok. Maçı kazanmak, oyuncularımı ayağa kaldırmak için çabalayacağım” şeklinde konuştu.