YEREL HABERLER - 16 Mart 2012 Cuma 10:00

KAYMAKAM ŞAHİN, KUMRU’YA VEDA ETTİ

A
A
A
KAYMAKAM ŞAHİN, KUMRU’YA VEDA ETTİ

Ordu’nun Kumru İlçe Kaymakamı Ömer Said Şahin, düzenlenen yemekle ilçeye veda etti.
Yaklaşık dört ay önce Kumru ilçesinde göreve başlayan Kaymakam Said Şahin, kısa zamanda daire amir ve memurları arsında ve vatandaşlarla kurduğu diyalog ile sevilen ve sayılan bir kişi oldu. Kınalı Çay Parkı’nda verilen yemeğe Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Yukarıdamlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, Fizme Belediye Başkanı Hikmet Bilü, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva, İl Genel Meclisi Üyeleri Cevdet Bayazıt, Cemal Salgut, Cumhuriyet Başsavcısı Ceyhun Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Ömer Bilgin, Hakim Ethem Tahtabacak, Hakime Seçil Seda Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Erkan Sağındık, Emniyet Amiri Mehmet Öztürk, diğer daire amirleri, memurlar ve muhtarlar katıldı.
Yemekten sonra belediye başkanı ve daire amirleri yaptıkları konuşmalar ile Kaymakam Ömer Said Şahin ile ilgili duygularını dile getirdiler.
Belediye Başkanı Ticabi Civelek yaptığı konuşmada, “Kaymakam Said bey, aday kaymakam olmasına rağmen bizlere asıllarını aratmadı. Sadece ben değil tüm Kumru halkımız ‘kalabilse de bu kaymakamımız kalsa’ diyorlar. Dört aylık bir sürede herkesin gönlünü kazanmış. Daire amirlerimizin ve personelin yüzü gülüyor. Kaymakam beyin kendisine ve böyle bir evlat yetiştirdikleri ve millete kazandırdıkları için anne ve babasına teşekkür ediyorum. Herkes kaymakam olabilir, savcı, hakim olabilir ama adam gibi adam olmak çok önemli. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.
Bu konuşmalardan sonra duygulanan Kaymakam Ömer Said Şahin, herkese teşekkür ettikten sonra, “Hakkınızı helal edin” dedi.
Kumru Kaymakamlığı personeli, Kumru Müftülüğü adına Müftüsü Abdullah Pamuklu Kaymakam Şahin’e birer hediye takdim ettiler. Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek ise hizmetlerinin anısına Kaymakam Şahin’e bir plaket sundu. Kaymakam Ömer Said Şahin, veda yemeği sonrası herkesle tek tek görüşerek vedalaştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Başkent EDAŞ Kastamonu’yu bakım ve yatırımlarıyla aydınlattı Başkent EDAŞ, Kastamonu’da kesintisiz elektrik dağıtımı kapsamında 2024 yılının ilk 3 ayında bakım, onarım ve yatırım hizmetlerini sürdürdü. Elektrik dağıtımını dijitalleşme odaklı projeler ve yatırımlar ile gerçekleştiren Başkent EDAŞ, Kastamonu’da yılın ilk 3 ayında müşteri ve çözüm odaklı yaklaşımı sayesinde önemli çalışmalara imza attı. Şirket, Kastamonu’da hizmet verdiği 4 bin 873 trafo ve 21 bin 944 kilometre hat uzunluğunda sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarını sürdürdü. Yapılan açıklamaya göre, daha aydınlık bir Kastamonu için Merkez, Devrekani, Seydiler, Ağlı, Araç, İhsangazi, Çatalzeytin, Bozkurt, İnebolu, Abana, Doğanyurt, Taşköprü, Hanönü, Tosya, Cide, Şenpazar, Azdavay, Pınarbaşı, Daday ve Küre ilçelerinde 2 bin 259 aydınlatma armatürünün bakımını gerçekleştiren Başkent EDAŞ ekipleri, bölgede 10 pano ile 17 trafo ve 41 dağıtım merkezini de elden geçirdi. Ayrıca kentte 798 kilometrelik hattın bakımı tamamlandı. Şirket, sektörün değişen dinamiklerine odaklanarak faaliyetlerini insan, çözüm ve inovasyon odağında sürdürmeye devam ediyor. Kastamonu’da hizmet verdiği 317 binden fazla müşterisine daha iyi hizmet vermek amacıyla toplam 500 metrelik yeni kablo döşeyen şirket ekipleri, bölgede 5 yeni aydınlatma armatürünün montajını da tamamladı. Ayrıca yeni 1 adet pano montajını da tamamlandı. Söz konusu bakım, onarım ve yatırım rakamları ile şirket 2024 yılının ilk 3 ayında koymuş olduğu hedefleri başarıyla gerçekleştirdi. Müşteri odaklı yaklaşımla 7/24 hizmet sunan şirket, baskentedas.com.tr, Başkent 186 Mobil Uygulaması, 0(312) 186 00 00 numaralı WhatsApp İhbar Hattı ve 186 numaralı Müşteri Hattı’ndan tüm müşterilerinin soru ve sorunlarını dinleyerek çözüm bulmaya devam ediyor. Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin Toroslar EDAŞ ve Ayedaş ile birlikte elektrik dağıtımındaki 3 şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Bartın, Kastamonu, Zonguldak ve Karabük illerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin, Kastamonu’da bakım ve yatırım çalışmalarına devam edeceği belirtildi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç: "Çiftçinin en güçlü destekçisi olarak Türkiye’ye örnek oluyoruz" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin tarımın da merkezi haline gelme yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydederek Kayserili çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı. Yediden yetmişe tüm Kayserililerin altyapıdan ulaşıma, eğitimden sağlığa, kültür sanattan spora, sağlıktan turizme her türlü alanda etkin ve kaliteli hizmetle buluşması için gece gündüz demeden ekibiyle birlikte gayret gösteren Başkan Büyükkılıç, yerel yönetimin sınırlarını zorlayarak Kayseri’yi her alanda hamle yapan bir kent haline getirecek hizmetlerine devam ediyor. Bu kapsamda, her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık alanında da geride kalan 5 yıllık sürede çiftçinin ve üreticinin daima yanında yer alan Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu alanda sağladığı desteklerle takdir topluyor. Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun parlayan yıldızı Kayseri’nin tarım ve hayvancılığın da merkezi olması için elleri emek kokan çiftçilere hep destek, tam destek vereceklerini vurguladı. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık alanında geride kalan 5 yılı aşkın dönemde yaklaşık 500 milyon TL’lik destek sunduklarını ifade ederek, “Şehrimizin ve ülkemizin yüz akı, başımızın tacı çiftçilerimizin en güçlü destekçisi olan bir büyükşehir olarak Türkiye’ye örnek oluyoruz. Elleri emek kokan çiftçilerimizin dağ gibi arkalarında durarak onlara güven veriyor, üretime, ülke ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çiftçilerimiz yeter ki üretsinler, biz el ele, gönül gönle şehrimizi kalkındırmak, tarımın ve hayvancılığın merkezi yapmak için sonuna kadar varız” diye konuştu. Kayseri’nin, Türkiye’de en çok üretimi yapılan tarımsal ürünlerin yetiştirilmesinde ilk ondaki ürün sayısını 18’e yükseltirken, 3 ürün üretiminde de Türkiye 1’incisi olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, “Bu üreten ve çalışan her bir Kayserilinin başarısı. Yeni 5 yılda da var gücümüzle çiftçimizin ve üreticimizin yanında yer almaya, üretimin her aşamasına büyükşehir olarak katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu vesile ile emek ve alın teri ile şehrimizi ve ülkemizi kalkındıran çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.