YEREL HABERLER - 18 Mart 2012 Pazar 18:07

BAŞKAN AKGÜL, MANİSALILARLA `KEŞKEK ŞÖLENİ`NDE BİR ARAYA GELDİ

A
A
A
BAŞKAN AKGÜL, MANİSALILARLA `KEŞKEK ŞÖLENİ`NDE BİR ARAYA GELDİ

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Manisa Demirci Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen "4. Geleneksel Keşkek Şöleni"ne katıldı.
Keçiören Halil İbrahim Sofrası’nda düzenlenen şölene; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın eşi Münevver Arınç, Ak Parti Ankara Milletvekilleri Cevdet Erdöl ve Emrullah İşler, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül ve çok sayıda davetli katıldı.
4yıldır yapılan etkinliğe katıldığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sadece keşkek yemek için bir araya gelmediklerini belirterek, keşkeğin yapımındaki gibi birlik ve beraberlik içinde olduklarını söyledi.
Aynı kültürel değerleri paylaşan dernek ve birliklerin, sevgi, saygı, barış ve kardeşliğe özendirmenin yanında birlik ve beraberliği perçinlediğini söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Allah bu milletin birliğini ve dirliğini bozmasın" diyerek Türkiye’nin gücünü birlik ve beraberlikten aldığını söyledi.
Akgül, "Demirci Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği’nce bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Keşkek Şöleni, 18 Mart gibi özel bir günde gerçekleşti.4 yıldır düzenlenen şölene aralıksız katılıyorum. Zengin bir kültür mirasına sahip olan ülkemizin kültürel değerlerinin yaşatılması ve tanıtılmasına yardımcı olmak amacıyla kurulan dernek ve birliklerimiz, sosyal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, sevgi, barış ve kardeşliğin yaygınlaşmasında çok etkin rol oynamakta. Bizim de yerel yönetimler olarak
amacımız, keşkek için bir araya gelmek değil, keşkeğin yapımındaki gibi birlik ve beraberlik içinde olmak. Allah milletimizin birliğini dirliğini bozmasın. Bugün ki şölen 18 Mart gibi özel bir günde gerçekleşiyor. Bu vesileyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."dedi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Demirci Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Özel, Manisa’nın ve Demirci ilçesinin keşkeğinin meşhur olduğunu belirterek, geçen yıl Endonezya’nın Bali kentinde düzenlenen toplantıda keşkeğin UNESCO kültür mirası listesine alınmasına karar verildiğini hatırlattı.
Özel’in konuşmasının ardından Başkent Manisalılar Grubu, Ege yöresi oyunlarıyla göz doldurdu. Şölende konuklara yöreye has keşkek, helva ve mesair macunu ikram edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir