POLİTİKA - 19 Mart 2012 Pazartesi 17:25

CHP`Lİ İNCE`DEN, MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONUNUN KAVGALI TOPLANTISI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

A
A
A
CHP`Lİ İNCE`DEN, MİLLİ EĞİTİM KOMİSYONUNUN KAVGALI TOPLANTISI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, kavgalı geçen TBMM Milli Eğitim Komisyonu toplantısı öncesinde Ordu’da bir yerel televizyona yaptığı ’Muhalefetin İçtüzük kurallarını hiçe sayarak, bir takım engellemeler yaptığını görüyoruz. Bunun tedbirini alabilmek amacıyla bir gayret içindeyiz’ açıklamasının yer aldığı CD’yi basın mensuplarına dağıttı.
Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen İnce, Türkiye’de, ’Yalan Rüzgarı’ dizisinin uzun yıllar sürdüğünü belirterek, "Ancak AK Parti’nin yalan rüzgarı bir haftada bitti" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup başkanvekilleri ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı’nın bir haftadır ’CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, milletvekillerine talimat verdi, milletvekilleri salona geldi’ dediklerini belirten İnce, AK Parti milletvekilleri kendiliğinden komisyona geldiğinin kendilerine
yutturulmaya çalışıldığını söyledi.
CHP’li milletvekillerinin, söz konusu toplantıya kravatlı, takım elbiseli, ellerinde dosyalarla, hazırlık yaparak ve toplantıya katkı vermek geldiklerini belirten İnce, "AKP’li milletvekilleri ise kravatsız, kavga, zorbalık için gelmişlerdi. Bir hazırlıkla gelmemişlerdi, ellerinde bir dosya yoktu, notlar yoktu. Konuşmak için değil, konuşturmamak için gelmişlerdi. Orada yaşanan zorbalıkların başlangıcı böyle olmuştur" dedi.
Komisyondaki kavganın 11 Mart Pazar günü saat 15.00’teni itibaren yaşandığını hatırlatan İnce, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener’in, toplantıdan bir gün önce Ordu’da yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, ’Grup başkanvekillerimizin çağrısı üzerine, yarın 13.00’de toplanmak üzere Ankara’ya dönüyoruz. Komisyonda CHP’ye karşı tedbir alacağız’ dediğini söyledi. İnce, "Toplantı 15.00’te, siz 13.00’te geliyorsunuz buraya. Hazırlık yapıyorlar. Grup Başkanvekilleri çağrıda bulunmuş. ’Herkes buraya
gelsin, özellikle iri yarı olanlar gelsin, hazırlıklı gelin’ demişler. Meclisi dağ başına döndürmek istediler. Görüntü elinizde. Ben İhsan Şener’e teşekkür ediyorum, gerçekleri söylediği için" diye konuştu.
Komisyon Başkanı Nabi Avcı’nın ’AKP’li arkadaşlar da yarın komisyon salonunda biz de olalım, gerek salon, gerek komisyon kürsüsü işgal edilmesin, çalışmalar sürsün diye düşünmüşlerdir’ dediğini belirten İnce, "Komisyonda yaşananların planlı olduğunu, AKP’li milletvekillerinin oraya konuşmak için değil konuşturmamak için geldiğini söylemiştik. Ne yazık ki izlediğimiz görüntüler bizi haklı çıkardı" diye konuştu.
Bu görüntülerin ardından Başbakanın ve grup başkanvekillerinin ne söyleyeceklerini merak ettiğini belirten İnce, "Talimatın kimin verdiğini Ordu milletvekili açıklıyor" dedi.
"ÇİÇEK’E İADE ÇAĞRISI"
TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, komisyon tutanaklarında kendisinin toplantıda 6 kez söz istemesine rağmen söz verilmediğini görebileceğini anlatan İnce, 45 CHP’li milletvekilinin söz istemini de yazılı olarak Komisyon Başkanı’na verdiğinin görüntülerinin bulunduğunu kaydetti. İnce, "Sayın Çiçek’in yapması gereken bir şey var; teklifi komisyona derhal iade etmelidir. Devlet adamlığı bunu gerektirir. TBMM’nin en tecrübeli milletvekillerinden biri olan Çiçek’e yakışan budur. Bunları yapmazsa hukuku, İçtüzüğü
çiğnemiş olur, devlet adamlığı görüntüsünden uzaklaşmış olur. Bu görüntüdeki bir Meclis Başkanına CHP’nin tavrını da önümüzdeki günlerde görürsünüz. Ama ümit ediyorum ki Sayın Çiçek hukuka, İçtüzüğe uyar" dedi.
AK Parti’nin teklifin Genel Kurul’daki görüşmeleri ile ilgili de hazırlık içinde olduğunu belirten İnce, AK Parti Grup Başkanvekilliğinden milletvekillerine gönderilen notu okudu. İnce, "27 Mart-5 Nisan tarihleri arasında TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştırılması planladığımız yasaların listesi aşağıda belirtilmiştir. 4+4+4 de var. Yani daha Meclis Başkanlığı tavrını belirlememiş. Diyor ki, ’bu nedenle tüm bakan ve milletvekillerimizin anılan tarihler arasında hafta sonları dahil tüm yurt içi ve yurt dışı,
resmi ve özel programlarını TBMM Genel Kurulu’nda olacak şekilde yapmaları gerekmektedir’ diyor. Bir sıkıyönetim ilan etmişler. Kimse Ankara’dan ayrılmasın. Burada iki şey var; demek ki talimatı siz veriyorsunuz. İkinci kısmı ise, Meclis Başkanının tavrı henüz kesinleşmemiş, belki de bunu komisyona havale edecek. Nasıl oluyor da AKP böyle bir hazırlığı yapabiliyor. Meclis Başkanı tavrını belirledi de, AKP grubu biliyor da yoksa biz mi bilmiyoruz?" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Köyceğiz’de 3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası tamamlandı Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen 3. Ulusal Masa Tenisi Turnuvası başarıyla tamamlandı. Köyceğiz Spor Kulübü 3.Ulusal Masa Tenisi Turnuvası zevkli ve heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Türkiye’nin her bölgesinden toplam 270 veteran sporcu Köyceğiz Kapalı Spor Salonunda iki gün boyunca mücadele verdi. Veteran Masa Tenisci Kaya Gülsün anısına düzenlenen turnuva sonunda madalya ve kupa töreni yapıldı. Köyceğiz Spor Kulübü Başkanı Tarkan Öztürk, “Köyceğiz Spor Kulübü yönetimi olarak turnuvanın en iyi şekilde geçmesi için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Turnuvaya katılan Veteran sporcular Köyceğiz’den memnun ayrıldılar. Turnuvanın baş mimarları Köyceğiz’den Masa Tenisi Veteran abilerimiz Ahmet Şahan, Mustafa Baydemir, Halis Bozdoğan, Osman Günal ile Bülent Doğan ve Şahidin Aydemir’e, İstanbul’dan Turnuva Organizatörü Sabri Metin İskit, Muğla’dan Başhakemlerimiz Muğla Masa Tenisi Hakem Kurulu Başkanı Tuncer Sarıyar ve Turgut Eroğlu, Ankara’dan Masa Tenisi Muhabiri Spor Yazarı Fatih Bacak ve Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli ve ekibi ile Köyceğiz Sportif ve Köyceğiz Akademi Spor Kulüplerinin genç sporcularının özverili çalışmaları sonucu turnuvamızı başarılı bir şekilde tamamladık. Turnuvamıza Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Köyceğiz Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Musa Kazım Açıkbaş, Köyceğiz Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kaleli, destek vermiştir. Destekleri için çok teşekkür ederiz. Sponsor olan esnaflarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.