YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 15:40

ŞEHİTLER TİYATROYLA ANILDI

A
A
A
ŞEHİTLER TİYATROYLA ANILDI

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Şehitler Toprağı Çanakkale” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
Afşin TEAŞ İstiklal İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlenen anma etkinlikleri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Afşin Belediyesi tarafından organize etkinlikte, Dolunayda Akşam Tiyatro Ekibi tarafından “Şehitler Toprağı Çanakkale” adlı oyun sahnelendi. Çanakkale savaşının fotoğraf ve video görüntülerinin de sunulduğu oyunda duygulu anlar yaşanırken, seyirciler gözyaşlarını tutamadı.
Gösterinin sonunda tiyatro ekibi tarafından Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’a Konya şehrini simgeleyen bir tablo hediye edildi. Burada konuşan Başkan Aydoğan, belediye yönetimi olarak sosyal faaliyetlere her zaman önem verdiklerini söyledi. Aydoğan, şöyle konuştu:
“Çanakkale zaferi her zaman zihnimizin bir köşesinde kalması gereken ve nesilden nesile gururla anlatmamız gereken bir zaferdir. Tarihin akışını ve ulusumuzun kaderini değiştiren, vatanın bütünlüğü ve ulusumuzun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletimizin neler başarabileceğinin en önemli kanıtıdır Çanakkale zaferi. İşte bu büyük günde Belediyemiz o tarihte orada yaşananları tiyatro gösterisi ile anlatmaya çalıştı. Bu etkinlikte emeği geçenleri kutluyor ve bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmasının sonunda Başkan Aydoğan, tiyatro ekibine Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi Gravürü takdim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da “Bir ulus uyanıyor" konseri Cumhuriyetin 100. yılı onuruna, Uludağ İçecek Türk AŞ. sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı senfonik eser, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 105. Yıl Dönümü kutlaması vesilesiyle 18 Mayıs tarihinde İstanbul’da Cemal Reşit Rey Salonu’nda Oğuzhan Balcı’nın yönetiminde CRR Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı şerefine ülkemize bir sanat eseri armağan eden Uludağ İçecek Türk AŞ., Besteci ve Orkestra Şefi Oğuzhan Balcı’ya bir senfonik eser sipariş etti. İlk olarak 10 Aralık 2023’te Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte gerçekleştirilen Oğuzhan Balcı’nın Cumhuriyetimizin 100.yılının onuruna bestelediği “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eser, 18 Mayıs tarihinde CRR Senfoni Orkestrası tarafından CRR’de İstanbullu sanatseverlere sunulacak. 100 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleşen kurtuluş mücadelesini, nice kahramanı, halkımızın sonsuz cesaretini ve vatan sevgisini konu alan, “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eserin sanatseverlerle buluşmasında solistler, Mezzosoprano Aylin Ateş, Tenor Ufuk Toker, Bariton Caner Akgün. Anlatımı da, Metin Yazarı Ersin Antep gerçekleştirecek. Uludağ İçecek sponsorluğunda bestelenen “Bir Ulus Uyanıyor” adlı eser ile marka, Cumhuriyetin 100. yılında sanata olan desteğini ölümsüzleştirdi.