YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 18:39

YURTTAŞ`TAN MANİSA`YA YENİ İMAM HATİP LİSESİ MÜJDESİ

A
A
A
YURTTAŞ`TAN MANİSA`YA YENİ İMAM HATİP LİSESİ MÜJDESİ

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa’nın yeni bir imam hatip lisesine çok yakında kavuşacağını belirterek, "Yeni yapacağımız imam hatip lisesini bir kompleks olarak planlıyoruz. Bu komplekste okul binası, yurt binası, uygulama camii ve spor salonu olmasını hedefliyoruz" dedi.
Muzaffer Yurttaş, Manisa programı çerçevesinde imam hatip lisesini ziyaret etti. Yurttaş’a imam hatip lisesini ziyareti esnasında AK Parti Manisa İl ve Merkez İlçe yöneticileri ile Deva Tıp Merkezi Sahibi Üzeyir Dindar eşlik ettiler. İmam hatip liseleri ve meslek liselerinin önüne bundan böyle katsayı engelinin konulmasına müsaade etmeyeceklerini ifade eden Yurttaş, okullarda eğitim kalitesini arttıracaklarını söyledi. Manisa’nın yeni imam hatip lisesine çok yakında kavuşacağını vurgulayan AK Parti
Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Yeni yapacağımız imam hatip lisesini bir kompleks olarak planlıyoruz. Bu komplekste okul binası, yurt binası, uygulama camii ve spor salonu olmasını hedefliyoruz. Konuyu Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem’e geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz ziyaretimiz esnasında belirttim. Kendisi de bu konuya olumlu yaklaştı. Manisalı hayırseverlerimizin katkıları ile inşallah bu amacımıza da en kısa zamanda kavuşacağız" ifadelerini kullandı.
"KESİNTİSİZ BİR EĞİTİM BAŞKA ÜLKEDE YOK"
Şuanda dünyanın hiçbir ülkesinde 8 yıl gibi uzun süreli kesintisiz bir eğitim yapılmadığını ifade eden Yurttaş şöyle konuştu:
"Dünyanın pek çok ülkesinde bu 6+3+3 şeklinde uygulanıyor. Yine birçok ülkede 5+4+3 şeklinde uygulanıyor. Yine birçok ülkede 4+4 şeklinde uygulanıyor. Yine bazı ülkelerde 4+5+3 şeklinde uygulanıyor. Bu açıdan bakıldığında şunu söylemek mümkün: Kesintisiz bir eğitim başka ülkede yok. Ama hangi kademede kesinti olacağı ve bu her bir kesintinin kaç yıldan oluşacağına dair her ülkenin kendi ekonomik yapısı, çocuklarının pedagojik özellikleri, müfredatı, hedefleri doğrultusunda farklı tercihleri var. Biz de
şimdi 4+4+4 şeklinde bir tercihte bulunduk. Çünkü bu tercihimizi yapabilmek için mevcut müfredatımızı, öğretmen yapımızı, çocuklarımızın okuduğu okuldaki yapısı ve benzeri pek çok hususu göz önüne alarak bunu tercih ettik."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir