YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 11:24

KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ KARTEPELİ`LERİ COŞTURDU

A
A
A
KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ KARTEPELİ`LERİ COŞTURDU

Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Çanakkale Destanı’nı, Mehmetçiğin destanlaşan kahramanlıklarını da konu alan türkülerle andı.
Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ni dolduran ilçe halkının katılımıyla gerçekleşen “Çanakkale Türküleri” adlı konserde, Çanakkale Savaşı’ndan görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisi de ilgiyle izlendi. Şef Yasin Koçman nezaretindeki Kartepe Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, iki bölüm halinde solo ve koro eşliğinde yurdun çeşitli yörelerinden türküleri söylediler.
Konserde Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın yanı sıra Çanakkale ve Kuvva-yi Milliye İstiklal Madalyası Varisleri Anma ve Yaşatma Derneği üyesi Remzi Eken, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve halk müziği sevenler katıldı.
Mehmetçiğin her anı ayrı bir destan olan mücadelesinin anıldığı konser sonunda başarılı performansları ile konukları hem duygulandıran hem coşturan koro elemanları adına şef Yasin Koçman’a teşekkür çiçeği veren Başkan Karabalık, herkesi tek tek tebrik etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.