YEREL HABERLER - 20 Mart 2012 Salı 17:53

ALİ ERCOŞKUN DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜNÜ KUTLADI

A
A
A
ALİ ERCOŞKUN DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜNÜ KUTLADI

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı kutladı.
21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, ormanları en iyi şekilde koruyabilmek için yoğun çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi. Ercoşkun, “Türk dünyası ve toplulukları ile iyi ilişkiler kurabilmek ve her alanda iş ve gönül birliği yapabilmek amacıyla 21 Mart nevruz gününü içine alan hafta, Türk dünyası ve toplulukları haftası olarak ilan edilmiş olup, ilkbaharın başlangıcı sayılan 21 Mart tarihi, aynı zamanda Dünya Ormancılık Günü olarak da kutlanmaktadır. Türkiye olarak biz de kendi çevremizi, ülkemizdeki ormanlarımızı, en iyi şekilde koruyabilmek için yoğun bir çaba göstermeliyiz. Eğer bu bilinç bizde olmaz ve bu bilinçle çalışmazsak, kısa süre içerisinde ülkemizi de, çevremizi de yaşanabilir olmaktan çıkartırız” dedi.
Orman teşkilatı personelini tebrik eden Ali Ercoşkun, açıklamasına şöyle devam etti;
“Bolu ve çevresi ülkemizin en güzel ormanlarına sahip olup, topraklarının yüzde 59’u ormanlarla kaplıdır. Ülkemizin en zengin ağaç ve bitki topluluklarına sahip Bolumuzu, vatanımızı ve tüm topraklarımızı bilinçli bir şekilde çalışarak, bugünkünden çok daha yeşil hale getirmeliyiz. Özellikle ormanlarımızı koruma ve geliştirme anlamında çalışan tüm orman teşkilatı personelini tebrik ediyorum, bu uğurda hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar sürüyor Gebze’de özel bireylerin fiziksel, sosyal ve bireysel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Millet Bahçesi’nde projelendirdiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yoğun çalışma yürütüyor. İnşa çalışmalarının devam ettiği merkezde duvar örme, karo mozaik kaplama, çatı ve elektrik desant imalatları tamamlandı. Çalışmalar kapsamında kaba alçı ve kaba çimento, dış cephe sıva ve taş yünü, mekanik montaj cephe tuğla kaplaması, prekast kat silmesi montajları, doğrama ve cam montajları, alçıpan asma tavan imalatları, yangın kapıları montajı, bodrum kat tavan ve duvar boyaları, havuz ve kazan dairesi imalatları, havalandırma yangın ve sıhhi tesisat ve diğer birçok çalışmanın yapımına devam ediliyor. Özel bireylerin sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerinden faydalanabilecekleri Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde her şey en ince detayına kadar düşünüldü. Buna göre merkezde engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 5 otizm grup eğitim odası, 7 otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu, 2 gündüz bakım odası, 3 erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 uyku odası özel bireylere hizmet verecek. Ayrıca spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zeka oyunları atölyesi, 5 derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.