YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 16:47

ALACA BELEDİYESİ`NDEN ŞEHİTLER ALBÜMÜ

A
A
A
ALACA BELEDİYESİ`NDEN ŞEHİTLER ALBÜMÜ

Çorum`un Alaca Belediyesi, Alacalı şehitlerin yer aldığı bir şehitler albümü hazırladı.
Kurtuluş Savaşı döneminde şehit olan askerlerin yanı sıra Cumhuriyet döneminde de terörle mücadele başta olmak üzere çeşitli görevler esnasında şehit olmuş asker ve polislerin fotoğraf ve bilgilerinin yer aldığı bir albüm hazırlandı. Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, bugünlere kolay gelinmediğinin herkes tarafından bilindiğini ifade ederek, Çanakkale Savaşı`na katılan Alacalılarla övünmek kadar onların bıraktığı emanete de sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.
Tarihini unutanları tarihin asla unutmayacağını belirten Eyvaz, özelliklede tüm dünyanın hayran kaldığı şanlı Çanakkale zaferinin asla unutulmaması gerektiğini kaydederek "Çanakkale Geçilmez" dedirten şehitlerimizin her an akıllarda yaşatılması gerektiğini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat depreminin yaraları sarılıyor Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerde evi ağır hasar alan vatandaşlara konteyner dağıtılmaya başlandı. Sulusaray ilçesinde 18 Nisan’da meydana gelen 4,7 ve 5,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgede çalışmalar sürüyor. Deprem nedeniyle evi hasar alan ailelere konteyner nakliyesi yapılıyor. Evlerine giremeyen vatandaşlar için konteynır ve hayvanları için çadır dağıtımları tüm hızıyla devam ediyor. “Konteyner kurulumları başladı” Sulusaray Kaymakamı Ömer Burak Bozkurt, “Sulusaray ilçemizde meydana gelen depremlerle ilgili çalışmalarımız son hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmış olup akabinde ağır hasarı olan vatandaşlarımıza konteyner temin etmeye başladık. İlk etapta 81 vatandaşımızın ağır hasar almış olan evlerde yaşamış olduğunu tespit ettik. Bunlar 39 tanesine de hızlı şekilde konteyner kurulum çalışmaları tamamlanmıştır. Hali hazırda bekleyen konteynırlarımız da bulunmaktadır. Bunların da hızlı şekilde bu hafta içinde tüm ağır hasarlı vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız. Bu kapsamda gerçekleştirilen faaliyetlerde AFAD ve kaymakamlığımız gerekli her türlü kolaylığı sağlamaktadır. Hızlı bir şekilde vatandaşların konteynırlarına kavuşması için koordineli bir şekilde faaliyetler yürütülmektedir” dedi. Konteynıra kavuşan vatandaşlar ise yetkililere teşekkür etti.
Tokat Düşük bütçesiyle büyük bütçeli kulüplere meydan okuyor Geçtiğimiz sezon BAL’dan 3. Lig’e yükselen Tokat Belediye Plevnespor, sınırlı bütçesiyle dikkat çeken bir performans sergiliyor. TFF 3. Lig’de normal sezon sona ererken, sıra play-off’lara geldi. Geçtiğimiz yıl BAL ile serüvenine başlayan Tokat Belediye Plevnespor, bu yıl 3. Lig’deki mütevazı bütçesiyle dikkat çekiyor. Ligde bütçesi 50 milyon TL’ye varan takımlarla eşleşip rakiplerini geçerek play-off’a kalan Tokat Belediyesi Plevne, üst lige çıkmak için kenetlendi. Öte yandan Tokat Belediye Plevne, play-off ilk turunda yarın saat 16.00’da Alanya Kestel Spor ile Gaziosmanpaşa stadyumunda karşılaşacak. “Bizim çok üstümüzle olan bütçelerle inancın zaferi olduk” Ligdeki diğer kulüplerden daha kısıtlı bir bütçeyle yarışarak başarı elde ettiklerine değinen Tokat Belediye Plevnespor Teknik Direktörü Semih Tokatlı, "Bizim play-off’a kalma hikayemiz biraz uzun. BAL’a çıktık. BAL’da kurulurken de 3. Lig’in iskeleti olarak kurduk. BAL’dan çıktıktan sonra genç takviyelerle böyle bir takım oluşturduk. Öncelikle başkanlarımızı, yöneticilerimizi, oyuncularımızı, sağlık ve kulüp personelimizi kutluyorum. Zor bir süreçten geçtik. Diğer kulüplere göre kısıtlı bütçelerle, bizim çok üstümüzde olan bütçelerle inancın zaferi olduk. İnanmanın, çalışmanın, birliktelik ve beraberliğin imajı olduk. Kolej takımı diye bir imaj vardır. Biz kolej takımı imajını da geçtik. Bir aile takımı oluşturduk. Hepimiz birbirimiz için savaşıyoruz. İnanıyoruz. Burada en büyük destekçimiz olan taraftarlarımızın destekleri bizi buraya getirdi. Ama işimiz bitmedi. Aynı inançla play-off’ta da devam edecek” ifadelerini kullandı. Muhsin Polat: “Yeni hedefimiz 2. Lig’e çıkmak” Bir sonraki hedeflerini de koyduklarını ve 2. Lig’e çıkmak istediklerini söyleyen takım kaptanı Muhsin Polat, “Aslında geçen seneden başlamak lazım. Bu takım geçen sene kuruldu. Zaten geçen sene sezona başladığımızda hoca senenin kadrosunu kuruyoruz demişti. 3. Lig’e çıktığımızda da 12 kişi takımda devam etti. Geçen senenin iskeleti olan 12 kişi şu anda da devam ediyor. Bununla birlikte de play-off geldi. İnşallah bundan sonra da şampiyonluk istiyoruz. Kendimize ikinci bir hedef koyduk, o da 2. Lig’e çıkmak. İnşallah bunu da başarmak istiyoruz” diye konuştu. Berk Kal: “Ligde maliyeti yüksek takımlar vardı” Her maçı final gibi oynadıklarını belirten futbolculardan Berk Kal, “Zorlu bir süreci geride bıraktık. Gerçekten grubumuzda çok dişli ve maliyeti yüksek takımlar vardı. Hatta bunlardan bazıları düşme potasından son hafta kurtardılar. Biz onlardan olmadık. Kendi yolumuzu çizerek düşük maliyetli olmasına rağmen bizler aslanlar gibi yüreğimizi ortaya koyduk. Her maçımızı final maçı gibi oynadık. Çok şükür ki şu anki konumumuz bizi hedefimize ulaştırdı. Şimdi yeni bir hedef belirledik ve bu hedef için çalışmalara devam ediyoruz” dedi.
Kayseri Referans belediye Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor İlçenin birçok yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam eden Melikgazi Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesi’nde yapacağı 20 blok 800 daire için yıkım çalışmalarını tamamladı. Kentsel dönüşümün geleceğe sürdürülebilir, çevre duyarlılığı yüksek yerleşim yerleri olmalarına yönelik önem teşkil ettiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Kazım Karabekir mahallemizin kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Burada başlatmış olduğumuz yıkım çalışmalarımızda hızlı bir şekilde sona gelerek bölgemizin temizliğini bitirmiş durumdayız. 100 bin metrekare alanda 20 blok olmak üzere yapılmasını planladığımız kentsel dönüşüm çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Kazım Karabekir Mahallemizin dönüşümü için ihalelerimizi düzenleyip vatandaşlarımızın evlerine kavuşması için yapım çalışmalarımıza süratle başlayacağız” dedi. Vatandaşların huzurunun en değerli bileşen olduğunu ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, ‘’Vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti sunmak bizim hakiki görevimiz. Sağlıklı, huzurlu bir yaşam alanı oluşturmak için hızlı bir şekilde aksiyon alarak gerekeni yapıyoruz. Kazım Karabekir Mahallemizde olduğu gibi, Melikgazi’mizin kentsel dönüşüme ihtiyacı olan her noktasına ulaşacağız. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.