ASAYİŞ - 23 Mart 2012 Cuma 15:17

DİYARBAKIR`DA 2 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

A
A
A
DİYARBAKIR`DA 2 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda, kamyonet kasasına yapılmış depo içinde yaklaşık 2 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır yolu üzerindeki Türk Petrolleri boru hattından akaryakıt hırsızlığı yapan bir kamyonetin Ergani`ye doğru ilerlediği bilgisini alan Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis, ilçe girişinde kamyoneti durdurarak arama yaptı. Araçta yapılan incelemede kamyonetin arka kasa bölümünde 4 metre uzunluğunda demir tanker bulunduğu ve tankerin içerisinde akaryakıt bulunduğu tespit edildi. Depo içinde yaklaşık 2 ton kaçak akaryakıt ele geçirilirken, gözaltına
alınan kamyonet şoförü M.B. ile A.T., O.A., S.G. ve A.C.K. savcılığı sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da İngilizce Dil Festivali düzenlendi Adıyaman’ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak organize edilen İngilizce Dil Festivali yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Kahta Kültür Merkezi’nde düzenlenen İngilizce Dil Festivali projesi çerçevesinde öğrenciler, İngilizce şarkı, skeç ve kitap okuma yarışmalarına katılarak kıyasıya yarıştı. İngilizce Dil Festivali’ne katılan öğrenciler, hazırladıkları İngilizce şarkı, skeç ve kitap okuma ile yabancı dil öğrenmenin kolaylığını ve topluluk önünde konuşmanın heyecanını yaşadı. 14 ortaokul ve 6 lise olmak üzere toplam 235 öğrencinin katıldığı İngilizce Dil Festivali yarışması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başlı, “Kahta ilçe Milli eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin dil gelişimini desteklemek, yabancı dile bakış açılarını değiştirmek adına İngilizce Dil Festivali projesini gerçekleştirdik. Bu projeyi Türkiye’de ilk uygulayan ilçelerden biriyiz. Bu kapsamda yıllardır bu etkinliğimiz devam etmektedir. Bu sene de yine etkinliğimiz devam ediyor. Bu kapsamda İngilizce şarkı yarışması, İngilizce skeç yarışması ve İngilizce kitap okuma yarışmalarını gerçekleştirdik. Yarışmalar neticesinde dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi. Burada başka bir konuya da vurguda bulunmak istiyorum. Yıllardır gerçekleştirdiğimizden dolayı proje kapsamında dahil olan öğrencilerimiz şu anda üniversitelerini okuyarak aramıza dahil olmuşlardır. Hatta jüri içerisinde yer alan öğrencimiz bulunmaktadır” dedi. İngilizce Dil Festivaline katılan öğrenciler ise, böyle etkinlere katılarak hem İngilizcelerini geliştirdiklerini hem de dile olan ilgilerinin artığını söyledi. İngilizce Dil Festivali yarışması çerçevesinde Ortaokul kategorisinde düzenlenen skeç yarışmalarında Şehit Medet Mat Ortaokulu birinci, Girne Ortaokulu ise ikinci olurken Özel Kahta Uğur Ortaokulu ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise, Ebu Sadık Anadolu İHL birinci, Kahta Anadolu Lisesi ikinci, Kahta Borsa İstanbul Fen Lisesi ise üçüncü oldu. İngilizce Dil Festivali çerçevesinde yapılan ortaokul kategorisinde düzenlenen şarkı yarışmasında ise, Kahta İmam Hatip Ortaokulu birinci, Turgut Özal İmam Hatip Ortaokulu ise ikinci olurken, Yavuz Selim Ortaokulu ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise, Şehit Yunus Uğur Anadolu Lisesi birinci, Kahta TP Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ikinci ve Özel Uğur Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.
İstanbul Orhan Atik: "TFF’nin bu değerli çalışmasını tebrik etmek gerekir" Galatasaray Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Double Pass iş birliğiyle hayata geçirilen Akademi Projesi’nin önemli ve değerli olduğunu söyledi. Galatasaray Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, TFF ve Double Pass iş birliğiyle hayata geçirilen Akademi Projesi’nin değerli olduğunu belirtti ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bu projeye dair fikirlerini beğendiklerini dile getirdi. Atik, "Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapmış olduğu bu değerli çalışmasını tebrik etmek gerekir. Önemli olan; eğer biz iyi sporcular, gelecekteki oyunu kurgulayacağımız sporcular yetiştirmek istiyorsak kendimizi de geliştirmek zorundayız. Akademi olarak 10 tane antrenörümüz ve ben bizzat bu çalışmalara katıldık. Süreklilik arz etmesi ve bu çalışmaların çocuğa ulaşması noktasında da yapılan her türlü yardıma açık olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizler eğer gelişirsek çocuklarımızı geliştirebiliriz. Çünkü kendisini geliştiremeyenler, bunları çocuklara aktaramazlar ya da günü yakalayamazlar ya da olması gereken, ihtiyaç duyulan eğitimi veremezler" dedi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin genç futbolcu gelişimine verdiği önemi aktaran Orhan Atik, "TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birkaç kez toplantılarda bulunma fırsatım oldu. Bizzat Double Pass projesinin de son bölümünde bizimle birlikte oldu. Paylaşımlarımız oldu genellikle kendileriyle. Türk futboluna ve Türk futbolcusuna, gelecekteki Türk futbolcusuna yapılacak yatırımların ve Türk futbolunun ekonomisine olacak etkisi konusunda fikirlerini beğeniyoruz. Bununla ilgili çaba göstermesi bizi mutlu ediyor. Çünkü biz de Türk futbolcusunun, Türk futboluna ve hatta dünya futboluna ulaşabilmesi noktasında bir seviyeye gelmesini isteyenlerdeniz" ifadelerini kullandı. A Milli Futbol Takımı’nın, EURO 2024’te başarılı olacağına inandığını da kaydeden Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Orhan Atik, "Ben bu konuda ümitliyim. Bu jenerasyonun, yapının artık bir kalkış noktası bulması gerektiğini, ivmelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu milli takımla olursa diğer oyuncuları da olumlu etkileyeceğini düşünüyorum. En azından genç milli takımlar nezdinde her kulübün önde olan oyuncuları var. Bizlerin de var. O oyuncuların da bunu örnek alarak başka bir mantaliteye bürüneceği düşüncesindeyim. Futbolu olumlu etkileyecektir diye düşünüyorum. Orada oynanacak bir çeyrek final, yarı final beklentim var" cümlelerine yer verdi.
İzmir Çankaya Katlı Otopark yıkılıyor, tahliye kararı verilen esnaftan tepki İzmir’de bulunan Çankaya Çok Katlı Otopark ve Alışveriş Merkezi esnafı, bulundukları binanın yıkılacak olması sebebiyle çıkarılan tahliye kararına tepki gösterdi. Otopark önünde toplanan esnaf, binaya dair sağlam raporlarının olduğunu savunarak yetkililerle görüşme talep etti. Konak ilçesinde bulunan Çankaya Katlı Otopark ve Alışveriş Merkezine, depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı çıktı. Kararla birlikte, otopark binasında hizmet veren esnafa 7 gün içerisinde iş yerlerini tahliye etmesi istendi. Tahliye için son 3 günleri kaldığını ifade eden esnaf, ellerinde binaya dair sağlam raporlarının bulunduğunu iddia ederek yetkililerden yardım istedi. “Sağlam raporları mevcut” Otoparkın içerisinde 35 senelik esnaf olan Ahmet Arpacı, iki senedir otoparkı yıkmak için uğraşıldığını anlattı. İki tane firmanın otopark için sağlam raporu verdiğini kaydeden Arpacı, “Bir tane çürük raporu veren firmayı belediye baz alarak mahkemede bizim kaybetmemize sebep oldu. Sağlam raporları da dosyalarda var. Şuanda burayı boşaltmak için 3 günümüz kaldı. Otopark boşaltıldığı zaman Kemeraltı esnafı, arabayı nereye koyacak? İzmir’e dışarıdan gelen halk arabasını nereye koyacak? Günde 3 bin 500 araç buraya girip çıkıyor. Bu otoparkı kapatmak demek, İzmir’i bitirmek demektir. Eğer burası sağlam değilse yenisini yapsınlar eskisini yıksınlar. Gerekirse biz beraber yıkalım. Biz başkanla görüşmek istiyoruz” diye konuştu. “Yaklaşık bir hafta önce bize tebligat geldi” Belediye başkanından randevu talebinde bulunan esnaf Melike Dikmen de, seçimlerden önce otoparkın yenisinin yapılmadan eskisinin yıkılmayacağına dair kendilerine söz verildiğini ifade ederek şunları söyledi: “Yaklaşık bir hafta önce bize tebligat geldi. Bu tebligat 7 gün içinde burayı boşaltmamıza dair. Üç günümüz kaldı. Biz belediye başkanımızdan randevu istiyoruz. Bize ne olacağına dair bir şey söylenmesini istiyoruz. Eğer bu bina riskliyse zaten biz de altında olmak istemeyiz. Bu binanın iki tane sağlam raporu var. Biz bu sağlam raporlarına ulaştık aslında; ama sonra bir şekilde belgeler yok oldu.” Binanın yüzde 51’inin vakıflara, yüzde 49’unun ise belediyeye ait olduğunu aktaran Dikmen, otopark içerisinde yaklaşık 50 esnafın bulunduğunu belirtti. Çarşının otopark sayesinde beslendiğini vurgulayan esnaf Beşir Daş, “Buraya gelen araçların yüzde 80’i alıcı müşterilerden oluşuyor. Sağlam olmasına rağmen yanlış beyanlar tahsil ettirildi” diye konuştu.
Antalya Yerleşik Rusların Zafer Günü coşkusu Tatillerini geçirmek üzere Antalya’da bulunan ve kentte yerleşik olarak ikamet eden Ruslar, 9 Mayıs Zafer Bayramı’nı Belek’te bulunan Dinler Bahçesi’nde kutladı. Kutlamalarda Rus çocuklar gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı. Yaklaşık 6 yıl süren 2. Dünya Savaşı’nda Sovyetler Birliği’nin Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 79. yıl dönümü, Antalya’da yerleşik olarak ikamet eden ve tatil amacıyla kentte bulunan Rus vatandaşların katılımı ile kutlandı. Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Zafer Bayramı kutlamalarına Rusya vatandaşları yoğun katılım sağladı. Savaş sırasında hayatını kaybeden Rus vatandaşları için dualar edilirken, çocuklar gökyüzüne beyaz güvercinler bıraktı. Rusya’nın Antalya Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen ve Belek Turizm Bölgesi’nde bulunan Dinler Bahçesi’nde gerçekleştirilen 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarına Rusya Antalya Başkonsolosu Vetrik Sergey Mikhailovich’in yanı sıra Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat, Kırgızistan Antalya Başkonsolosu Rustam Koşhonov, Kazakistan Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, Belarus Antalya Fahri Konsolosu Laçin Mirza, Antalya Azerbaycan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Azer İsmayil, ATSO Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı ve çok sayıda davetlinin yanı sıra Antalya’da bulunan Rusya vatandaşları da katıldı. "27 milyon Sovyet vatandaşı hayatını kaybetti" Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Vetrik Sergey Mikhailovich ve beraberindekiler ilk olarak Dinler Bahçesinde oluşturulan ve İkinci Dünya Savaşı sırasında hayatını kaybeden Rus askerlerinin gerçek fotoğraflarının bulunduğu ‘Savaşın Yüzleri’ sergisini gezdi. Serginin ardından konuşan Rusya’nın Antalya Başkonsolosu Vetrik Sergey Mikhailovich, 2. Dünya Savaşı sırasında 27 milyon Sovyet vatandaşının hayatını kaybettiğini belirterek, "79 yıl önce çok uluslu Sovyet halkı, tarihin en korkunç ve kanlı savaşını kazandı. Bu Zafer, halklarımızı esaretten kurtardı, Avrupa’yı özgürleştirdi ve tüm insanlığa hayat verdi. Savaş sırasında, Nazi soykırımının kurbanı olan hem askeri personel hem de siviller de dahil olmak üzere 27 milyon Sovyet vatandaşı hayatını kaybetti. Bugün, Rusya, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan dahil olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin Antalya’daki tüm konsolosluk başkanları burada bulunuyorlar. Ülkelerimizde savaştan etkilenmeyen tek bir aile yoktur" dedi. Atatürk’ün sözünü hatırlattı 9 Mayıs’ın sadece bir bayram olmadığının altını çizen Mikhailovich, "9 Mayıs, her birimiz için en önemli ve dokunaklı bayram olmaya devam etmektedir. Fakat bu sadece bir bayram değil. Halihazırda Zafer Bayramı, barış, iyi niyet, hümanizm fikirlerini doğrulayan, tüm dünya halklarını dostane ilişkilere çağıran bir semboldür. Bu, Büyük Zafer’in ne pahasına elde edildiğini hepimize ebedi bir hatırlatmadır. Ve korkunç trajedinin tekrarlanmasını önlemek için elimizden geleni yapmak bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı. Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Hulusi Arat’ta Gazi Mustafa Kemal’in ‘Savaş zorunlu değilse, cinayettir’ sözünü hatırlatarak, "Bütün ülkelerin zafer günü, zafer bayramı ve benzeri kutlamaları vardır, biz de kutluyoruz. Bütün ulusların tarihleri kahramanlık hikayeleri ile doludur. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Savaş zorunlu değilse, cinayettir’ sözünü hatırlatmak isterim. Ülkemiz yaklaşık 100 yıldır savaşın dışında kalmayı başarmıştır. Bu Atatürk’ün koyduğu bir üsluptur" dedi. Konuşmaların ardından 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamalarına katılanlar canlı yayın ile Rusya’da düzenlenen geçit törenini izledi.
Denizli Motosiklet kazasında hayatını kaybeden iki genç yan yana toprağa verildi Denizli’de seyir halindeki motosikletin sollama yaptığı esnada önüne çıkan otomobile çarpması sonucu meydana gelen kazada hayatını kaybeden iki genç, son yolculuklarına da yan yana uğurlandı. Pamukkale ilçesi Zeytinköy Mahallesi Acıpayam Bulvarında meydana gelen kazada; Zekeriya Akhan (21) yönetimindeki 34 VG 8057 motosiklet, bulvar üzerinde ilerlerken aynı yöne seyir halinde olan midibüsü geçmek istedi. Sollama yapan genç sürücünün kullandığı motosiklet, önüne çıkan 20 ANA 451 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü ve yanında yolcu konumunda bulunan arkadaşı Rahman Çabuk yola savruldu. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalede bulunduğu iki genç, ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Durumları ağır olan Zekeriya Akhan ve Rahman Çabuk, hastanede doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılmadı. Gezinti için çıktıkları motosiklet kazasında hayatlarını kaybeden Zekeriya Akhan ve Rahman Çabuk’un cenazeleri, PAÜ adli tıp morgunda yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Çok yakın arkadaş olan Zekeriya Akhan ve Rahman Çabuk için Güzelyurt Mahallesi’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. İki gencin cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından Güzelyurt Mahalle Mezarlığında yan yana kazılan kabirlerde dualarla son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze işlemleri boyunca her iki aileyi de yalnız bırakmayan Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, cenaze töreninin ardından evlerinde ziyaret ettiği ailelere taziye dileklerini iletti.