YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 09:30

SU ÜRÜNLERİ AV YASAОI 1 NİSAN`DA BAŞLIYOR

A
A
A
SU ÜRÜNLERİ AV YASAОI 1 NİSAN`DA BAŞLIYOR

Erzincan genelinde 2012 yılı su ürünleri av yasağı 1 Nisan tarihinde başlayacak. Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, Erzincan`ın zengin iç su kaynakları ile su ürünleri üretimi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatarak; ``Bu potansiyelden yeterince yararlanmak ve su ürünleri üretimini artırmak, kaynaklarımızın bilimsel ve rasyonel bir şekilde kullanılmasını sağlamak ile mümkündür`` dedi.
Lek açıklamasında ayrıca; ``il Müdürlüğümüz 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan Su Ürünleri Yönetmeliği ile bu kanunun bazı maddelerini tadil eden 3288 Sayılı Kanun uyarınca su ürünleri koruma ve kontrol hizmetlerini yürütmekte ve gerekli tedbirleri almaktadır. Bakanlığımızca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 23. Ve buna ait yönetmeliğin 14. Ve 16. Maddeleri gereğince 4 yıl geçerli olacak ticari ve sportif amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 2/1 ve 2/2 nolu tebliğler yayımlanmaktadır. Bu tebliğler içerisinde uyulması gerekli yasak, sınırlama ve yükümlülükler yer almakta olup, bu tebliğler uyarınca ilimiz sınırları içerisinde yer alan tüm iç sularda av yasağı (alabalık avcılığı hariç) olmak üzere diğer bütün balık türleri için 1 Nisan 2012 tarihinde başlayıp, 1 Temmuz 2012 tarihinde sona erecektir. Alabalık av yasağı dönemi doğal alabalığın tüm türlerinde 1 Ekim-31 Mart, Gökkuşağı alabalığında zaman yasağı olmayıp sadece orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır. 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arası balıkların yumurtlama dönemi olup, avlanmaları tamamen yasaktır. Gerek av yasağı boyunca gerekse avlanmanın serbest olduğu dönemlerde usulsüz avlanmayı engellemek maksadıyla il müdürlüğümüz denetimlerini etkin bir şekilde gerçekleştirecektir. Halkımızın bu konuda göstereceği duyarlılığa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak şimdiden teşekkür ediyor, av yasağına uymayanlara 797 TL idari para cezası uygulanacağını hatırlatıyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Toprak kayması sonucu evi yıkılan genç 10 dakikayla kurtuldu Aydın’ın Efeler ilçesinde yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kaymasında 4 ev tahliye edildi. Evden çıktıktan 10 dakika sonra kaymanın yaşandığını ifade eden Recep Sert, "Verilmiş sadakamız varmış" dedi. Aydın genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1637. Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Yağışlar sebebiyle yumuşayan toprak bir anda alt tarafta bulunan evin bahçesine doğru kaydı. Kayma sebebiyle üst tarafta bulunan evin giriş bölümü de aşağıya kayarken, olayda yaralanan olmadı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Efeler Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, yıkılma riski bulunan 4 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. "Verilmiş sadakamız varmış" Olaydan 10 dakika önce evden çıktığını ve muhtemel bir faciadan döndüklerini ifade eden Recep Sert, "Öğleden sonra evden çıktım, kahveye gittim. 15 dakika sonra telefon geldi. Evimiz yıkılmış, daha da yıkılmaya devam ediyor. Sağolsun Efeler Belediye Başkanı Anıl başkanımızı aradım. Hemen ekipleri yönlendirdi buraya, yardımcı oldu. Allah razı olsun. Şimdi bekliyoruz. Yarın ekipler tekrardan bakacak. Güçlendirme diyorlar, yıkılma ihtimali var diyorlar. Biz de bilmiyoruz artık. Yarın belli olacak her şey. Ben evden çıktıktan 10-15 dakika sonra bu olay olmuş. Can kaybımız yok. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.