YEREL HABERLER - 24 Mart 2012 Cumartesi 09:30

SU ÜRÜNLERİ AV YASAОI 1 NİSAN`DA BAŞLIYOR

A
A
A
SU ÜRÜNLERİ AV YASAОI 1 NİSAN`DA BAŞLIYOR

Erzincan genelinde 2012 yılı su ürünleri av yasağı 1 Nisan tarihinde başlayacak. Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek, Erzincan`ın zengin iç su kaynakları ile su ürünleri üretimi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu hatırlatarak; ``Bu potansiyelden yeterince yararlanmak ve su ürünleri üretimini artırmak, kaynaklarımızın bilimsel ve rasyonel bir şekilde kullanılmasını sağlamak ile mümkündür`` dedi.
Lek açıklamasında ayrıca; ``il Müdürlüğümüz 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve bu kanuna istinaden çıkarılan Su Ürünleri Yönetmeliği ile bu kanunun bazı maddelerini tadil eden 3288 Sayılı Kanun uyarınca su ürünleri koruma ve kontrol hizmetlerini yürütmekte ve gerekli tedbirleri almaktadır. Bakanlığımızca 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanununun 23. Ve buna ait yönetmeliğin 14. Ve 16. Maddeleri gereğince 4 yıl geçerli olacak ticari ve sportif amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen 2/1 ve 2/2 nolu tebliğler yayımlanmaktadır. Bu tebliğler içerisinde uyulması gerekli yasak, sınırlama ve yükümlülükler yer almakta olup, bu tebliğler uyarınca ilimiz sınırları içerisinde yer alan tüm iç sularda av yasağı (alabalık avcılığı hariç) olmak üzere diğer bütün balık türleri için 1 Nisan 2012 tarihinde başlayıp, 1 Temmuz 2012 tarihinde sona erecektir. Alabalık av yasağı dönemi doğal alabalığın tüm türlerinde 1 Ekim-31 Mart, Gökkuşağı alabalığında zaman yasağı olmayıp sadece orman içi sularda doğal türlerle aynı kapalı sezon uygulanır. 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arası balıkların yumurtlama dönemi olup, avlanmaları tamamen yasaktır. Gerek av yasağı boyunca gerekse avlanmanın serbest olduğu dönemlerde usulsüz avlanmayı engellemek maksadıyla il müdürlüğümüz denetimlerini etkin bir şekilde gerçekleştirecektir. Halkımızın bu konuda göstereceği duyarlılığa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak şimdiden teşekkür ediyor, av yasağına uymayanlara 797 TL idari para cezası uygulanacağını hatırlatıyoruz`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Safranbolu’da çocuklar geleneksel oyunlarla büyüyecek Karabük’ün Safranbolu ilçesinde okul bahçeleri geleneksel oyun alanlarıyla tasarlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" çerçevesinde öğrencilerin kılavuzda yer alan geleneksel çocuk oyunlarını oynayabilmesi amacıyla Altın Safran İlkokulu, Alibaba İlkokulu ve Mustafa Antepoğlu İlkokulunun bahçelerine "Geleneksel Çocuk Oyun Alanları ve Egzersiz Parkuru" çizimi yapıldı. İlçedeki diğer ilkokul ve ortaokulların bahçelerinin çocukların oyun faaliyetleri kapsamında eğlenebilecekleri ortamlar haline getirilmesi için de çalışmalar devam ediyor. Çizimi yapılan oyun alanlarında "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Kılavuzu" rehberliğinde oyunlar oynanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından projenin amacının öğrencilerin bilmek, hissi, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynaklarından olan geleneksel çocuk oyunlarını okul ortamında canlandırmak, gerek ders içi gerekse ders dışı faaliyetlerde yer vererek, öğrencilerin temel psikolojik ve fiziksel gelişiminin yanı sıra duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme becerisi kazanmalarını sağlamak olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca öğrenci ve velilerin mücadele ettiği ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla başa çıkmanın en kolay ve eğlenceli yolunun öğrencileri geleneksel oyunlara yönlendirmekten geçtiği ifade edildi.