GENEL - 25 Mart 2012 Pazar 15:55

ORDU`DA POLİS OTOSUNUN DEVRİLMESİ

A
A
A
ORDU`DA POLİS OTOSUNUN DEVRİLMESİ

Ordu`da kalp krizi geçirince kullandığı polis otosunun şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden polis memuru Tuncay Yılmaz (42) için Ordu İl Emniyet Müdürlüğünün önünde tören düzenlendi.
Cenaze törenine polis memuru Tuncay Yılmaz`ın (42) ailesi ve mesai arkadaşları, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Belediye Başkanı Seyit Torun, İl Jandarma Komutanı İsmail Güzey, daire müdürleri, askeri, polis ve sivil erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yılmaz`ın evli ve iki çocuk babası olduğu bildirildi.
Polis memurunun eşi Satiye Yılmaz, Ordu Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen cenaze töreni esnasında gözyaşlarına boğuldu. Törenin ardından Yılmaz`ın cenazesi memleketi Tokat`ın Niksar ilçesine gönderildi. Tuncay`ın naşı Umurlu köyünde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Misafirlikteyken yan komşuyu hayata bağlayan polislere takdir belgesi verildi Tunceli’de, misafirlikteyken intihar teşebbüsünde bulunan yan komşuyu hayata bağlayan iki polis memuruna Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından takdir belgesi verildi. Tunceli’de 13 Nisan’da misafirliğe giden 2 polis memuru bir süre sonra yan komşudan sesler geldiğini fark etti. İmdat seslerini duyan polisler girdikleri evde bir kişiyi doğal gaz borusuna asılı halde buldu. Hemen harekete geçen 2 polis, şahsı tutup kemeri kestikten sonra 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verdi. İntihar girişiminde bulunan şahıs, olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Vali takdir belgesi verdi Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, polis memurlarını makamda ağırlayarak kendilerine takdir belgesi verdi. Törende konuşan Vali Tekbıyıkoğlu, "Sosyal hayatlarında misafirliğe gidiyorlar. Misafirlikteyken yan komşularında bir intihar olayı cereyan ediyor. Şahıs kemeri boynuna takıp kendini sarkıtmışken arkadaşlarımız alttan tutmak marifetiyle vatandaşın ölümünün önüne geçiyorlar. Aslında polislik vazifesi böyle, ben de babamdan biliyorum, babam da çok aktif bir polisti. Bir olay görürse müdahale ederdi hemen. Polislerin sivil hayatı, resmi hayatı yok, sivil hayattayken de görevdeyken de önlerindeki herhangi bir olaya müdahale etmek durumundalar ki burada zaten bir insani görev vardı. İkinizi de tebrik ediyorum" dedi.