YEREL HABERLER - 25 Mart 2012 Pazar 14:50

ÖZEL HASTANELERDE FARK ORANININ ARTIRILMASI

A
A
A
ÖZEL HASTANELERDE FARK ORANININ ARTIRILMASI

Samsun Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Güner Armutlu, "Özel hastanelerin vatandaştan yüzde 70`e kadar alabildiği ilave ücret oranının yüzde 90`a çıkarılması konusu sadece gelen hastadan alınan 20 TL`lik ücretin 22 TL`ye çıkmasıdır`` dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle özel hastanelerin vatandaştan yüzde 70`e kadar alabildiği ilave ücret oranının yüzde 90`a çıkarılmasıyla ilgili haberlerin yanlış anlamaya yol açtığını belirten Güner Armutlu, "Yapılan haberlerde ``˜hastalara kötü haber` şeklinde başlıklar atılması, sanki ``˜vatandaşın ödeyeceği para arttı` gibi algılanmasına sebep oldu. Özel hastanelerin vatandaştan yüzde 70`e kadar alabildiği ilave ücret oranının yüzde 90`a çıkarılması konusu sadece gelen hastadan alınan 20 TL`lik ücretin 22 TL`ye çıkmasıdır. Zaten biz Büyük Anadolu Hastanesi olarak bu zamana kadar ne yüzde 70`i ne de yüzde 90 ilave ücret farkını koyuyoruz. Biz de değişen hiçbir şey yok. Muayene ve diğer tahlillerden alınan ücretler aynıdır`` diye konuştu.
Bu zamana kadar yüzde 70 ilave ücreti vatandaşa yansıtmadıklarını dile getiren Armutlu şöyle devam etti: "Hastane olarak biz zaten bu zamana kadar yüzde 70`lik oranı hastalarımıza yansıtmadık. Bundan sonra da yüzde 90`lık oranı yansıtmayacağız. Fakat bu konuda vatandaşın yanlış anlama gibi bir durumu var. Sanki özel hastanelerin fiyatları 70 TL`den 90TL`ye çıktı gibi bir algı oluştu. Özel hastanelerde aslında değişen bir şey yok. Vatandaş soruyor bize özel hastane muayene fiyatları 90 TL`ye mi çıktı diye, herkese ayrı ayrı anlatıyoruz. Böyle bir durum yok konu yanlış anlaşıldı diye. Kendi görüşüm yetkililerin çıkıp bunu detayları ile vatandaşa anlatmasıdır. Yoksa vatandaştaki yanlış algı devam edecektir" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Çaldığı motosikletle kaçan şüpheli kovalamacayla yakalandı Aksaray’da çaldığı motosikletle giderken "dur" ihtarına uymayan şüpheli ile polisin kovalamacası kameralara yansıdı. Kovalamaca sonucu yakalanan şüpheli gözaltına alınırken motosikletin çalıntı olduğu belirlendi. Olay gece yarısı Hassas Mahallesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi şüpheli olarak gördüğü bir motosiklet sürücüsüne ‘dur’ ihtarında bulundu. Motosiklet sürücüsü polisin ihtarına uymayarak kaçmaya başlarken polis ile motosiklet sürücüsü arasında kovalamaca başladı. Ekiplerin şahsın kaçtığını telsizden anons etmesi üzerine şüphelinin kaçtığı bölge abluka altına alındı. Kameralara da yansıyan kovalamacada şüpheli kaçtığı motosikletle birlikte Nakkaş Mahallesi 2817 Sokak’ta kıskıvrak yakalandı. Yakalanan motosiklet sürücüsü Y.E.G. (18) gözaltına alınarak polis aracına bindirilirken yapılan sorgulamasında daha önceden de 2 ayrı hırsızlık kaydı bulunduğu belirlendi. Motosiklet üzerinde inceleme yapan polis ekipleri şasenin kazınmış olduğunu tespit ederken motosikletin tescilinin bulunmadığı ve çalıntı olduğu ortaya çıktı. Motosiklet incelemelerin ardından çekici marifeti ile otoparka çektirilirken gözaltına alınan şüpheli sorgulanmak üzere Polis Merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.