YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 13:05

YOZGAT ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞžÜ ÖОRENCİLERE FİDAN DAОITTI

A
A
A
YOZGAT ORMAN İŞLETME MÜDÜRLÜĞžÜ ÖОRENCİLERE FİDAN DAОITTI

Yozgat Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası münasebetiyle Divanlı Köyü İlköğretim Okulu Öğrencilerine çam fidanı dağıtıp kırtasiye malzemesi hediye etti.
Yozgat Divanlı İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen fidan ve kırtasiye dağıtım törenine Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Sülbü, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Süleyman Yurtsevdi, Behçet Yayıkçı, Okul Müdürü Vedat Demirel, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Yozgat Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Sülbü, Orman Haftası münasebetiyle çocuklara ağaç ve ormanı sevgisini aşılamak ve her çocuğun bir ağacı olsun düşüncesiyle bir program düzenlediklerini belirterek, ``Bugün Divanlı Köyü İlköğretim Okulunda eğitim gören tüm öğrencilerimize kırtasiye yardımıyla birlikte birer fidan dağıttık. Öğrencilerimiz bu fidanları istedikleri yere dikip ve inşallah bu fidanlar kendileriyle birlikte büyüyecek.`` dedi.
Okul Müdürü Vedat Demirel`de çocuklara ağaç ve ormanların önemi konusunda eğitim verdiklerini ve ağaç sevgisini aşılamaya çalıştıklarını ifade etti ve ``Orman İşletme Müdürlüğü, bu gün öğrencilerimize fidan dağıttı, çocuklarımız bu fidanları dikip bakımlarını da kendileri yapacak`` diye konuştu.
Konuşmaların ardından öğrencilere çam fidanları dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Milli sporcu kendi rekorunu kırarak zirveye çıktı Mersin’de düzenlenen Yeşilay Tüm Dallar Ateşli Silahlar Türkiye Şampiyonası’nda Manisalı milli sporcu İrem Denktaş, rekor kırarak Türkiye şampiyonu oldu. Başarılı sporcu elde ettiği dereceyle Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Mersin’de gerçekleştirilen şampiyonada, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda TOHM sporcusu olan İrem Denktaş, U21 Kadınlar 3x20 metre kategorisinde üstün bir performans sergileyerek zirveye çıktı. Denktaş, yarışmada daha önce kendisine ait olan rekoru da geliştirerek önemli bir başarıya imza attı. Başarılı sporcu bu derecesiyle Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde ederken, Manisa’nın atıcılık branşındaki köklü geleneğini bir kez daha gözler önüne serdi. 1954 yılında kurulan Halit Değirmencioğlu Ateşli Silahlar Poligonu ile başlayan süreçte Manisa, milli takıma sporcu yetiştirmeye devam ediyor. Özellikle tüfek branşında son 15 yıldır Türkiye şampiyonluğunu bırakmayan Manisa, bu alandaki iddiasını sürdürüyor. Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk ise elde edilen başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İrem Denktaş’ın Türkiye şampiyonu olması ve kendi rekorunu yeniden kırarak Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanması bizleri son derece mutlu etmiştir. Sporcumuzu ve emeği geçen antrenörlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Manisa, atıcılık branşında köklü geçmişi ve yetiştirdiği sporcularla Türkiye’nin öncü illerinden biri olmaya devam ediyor. Bu başarı, disiplinli çalışmanın ve doğru altyapı yatırımlarının bir sonucudur" dedi. Öztürk, Manisa’nın atıcılıkta yeni şampiyonlar yetiştirmeye devam edeceğini ve Türkiye’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüreceğini de sözlerine ekledi.