YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 13:52

ALDIRMAZ ÖОRENCİLERE BELEDİYECİLİĞžİ ANLATTI

A
A
A
ALDIRMAZ ÖОRENCİLERE BELEDİYECİLİĞžİ ANLATTI

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ``Kariyer Günleri`` etkinlikleri kapsamında Özel Akdeniz Okulları`na konuk oldu, gençlere belediyeciliği anlattı, onların sorularını yanıtladı.
Özel Akdeniz Okulları`na gelişinde Eğitim Koordinatörü Esat Ergün ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Zihni Aldırmaz, okulun konferans salonunda öğrencilere hitap etti.
``Bugün benim için özel bir gün`` ifadesiyle konuşmasına başlayan Aldırmaz, ``Ben gençlere çok önem veren biriyim. Ömrüm boyunca gençlik faaliyetlerinin ve sporun içinde oldum. Adana`nın ilk uluslararası hakemiyim. Halen uluslararası boks hakemliği yapıyorum. Gençlik bizim için çok önemli. Çünkü Adana`da 500 bin öğretmen ve öğrenci var. Bu sayı Türk Ordusu`nun sayısı kadar`` dedi.
Büyükşehir Belediyesi`nin gençlerin spor ve sanatla ilgilenmesi için tüm olanaklarını seferber ettiğini belirten Aldırmaz, bu konudaki yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
``Gençlerin spor ve sanatla ilgilenmesi gerekiyor. Böylece gençler hem enerjilerini doğru kullanmış olur hem de sağlıklı olur. Biz 41 yüzme havuzunda 100 binden fazla gencimize yüzme öğrettik. Şimdi buna ilave olarak 7 yüzme havuzu daha yapıyoruz. 38 futbol sahası yaptık. Bu sahaların 22`si tribünlü. 30 kilometre yürüyüş yolu var. Bunların sayısını daha da artırmak istiyoruz.``
Aldırmaz, TÜBİTAK`tan alınan ödüller için Akdeniz Okulları öğrencilerini ve öğretmenlerini kutladı. Elde edilen başarıların tesadüf olmadığını, bir birikim ve yılların getirdiği bir kültür sonucu olduğunu belirten Zihni Aldırmaz, öğrencilik yıllarıyla ilgili deneyimlerini de anlattı.
Ortak Akıl Toplum Projesi`nin Adana için şart olduğunun altını çizen Aldırmaz, ``Bir şeyi kendi imkanlarınızla yapma şansınız varsa bile bunu hep birlikte yapmalısınız. Çünkü ortaya daha iyi bir sonuç çıkar. Biz gençlerimizden de projesi üretmesini bekliyoruz. Her türlü konuda yanınızda olduğumuz gibi her türlü projenize de destek olmaya hazırız`` şeklinde konuştu.
Aldırmaz, bir şehirde insanların yürüme mesafesinde ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini söyledi. Bunun şehirciliğin esasını oluşturduğunu belirten Aldırmaz, bu amaçla Adana`da her ilçede cazibe merkezleri oluşmaya çalıştıklarını, böylece kent trafiğini de rahatlatmaya hedeflediklerini kaydetti.
Aldırmaz, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Konferansın sonunda Özel Akdeniz Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Gen ve Genel Müdür Aycan Aktürk, Aldırmaz`a okulun rozetini taktı ve günün anısına bir plaket verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Efeler’de 1 Mayıs kutlamaları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm ülkede olduğu gibi Efeler’de de emekçilerin yoğun katılımıyla kutlandı. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz ve Hüseyin Yıldız, Çine Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Efeler İlçe Başkanı Süha Bayırlı, CHP Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve üyeleri, işçi sendikaları ve yüzlerce işçiyle birlikte 1 Mayıs kortejinin başlayacağı Aydın Büyükşehir Belediyesi önünde buluştu. Belediye önünde başlayan yürüyüş Zafer Meydanı, Doğu Gazi Bulvarı, Ramazanpaşa Kavşağı ve Hükümet Bulvarı’nda devam etti. Sivil toplum kuruluşlarının, odaların, derneklerin ve siyasi partilerin temsilcileri ile binlerce işçi ellerinde Türk Bayrakları ve sloganlarla yürüdü. Atatürk Kent Meydanı’nda son bulan yürüyüşün ardından kutlamalar başladı. İşçi sendikası temsilcilerinin sloganlar eşliğinde konuşmalar yaptığı alanı dolduran emekçiler, kutlamalarına yöresel oyunlarla devam etti. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, “Bugün 1 Mayıs; işçi ve emekçilerin bayramı. Biz de onlara destek olmak, hakkın, hukukun, adaletin yanında olmak amacıyla tüm partili arkadaşlarımızla birlikte korteje katıldık. Bayramımızı hep birlikte mutluluk ve huzur içinde kutluyoruz. Burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Yaşasın 1 Mayıs" dedi.