EKONOMİ - 26 Mart 2012 Pazartesi 18:43

DÜNYA FINDIK KONGRESİ ŞİLİ`DE YAPILDI

A
A
A
DÜNYA FINDIK KONGRESİ ŞİLİ`DE YAPILDI

Dünya Fındık Kongresi`nin sekizincisi Güney Amerika ülkesi Şili`de yapıldı.
Dünyada 4 yılda bir düzenlenen kongreye katılan Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, 9. Dünya Fındık Kongresi`nin Samsun`da yapılacağını söyledi. Kongreye 60 ülkeden toplam 250 katılımcı olduğunu belirten Akbaşlı, ``Kongrede üretici temsilcisi olarak sadece ben vardım. Diğer katılımcıların çoğu akademisyen ve araştırmacılardı. 4 yıl boyunca fındık üzerindeki yaptıkları araştırma ve çalışmaları kongrede bizlere tebliğ ederek 20 ye yakın fındık zararlıları hakkında tebliğ sunuldu. Fındığın yapısı, kabuğu, aşılanması, asidi, toprak yapısı gibi yüzlerce bilimsel tebliğler yayınlandı. Fındık kongresinde bir de stant açtık, Giresun fındığını tanıttık ve fındığımız hakkında yabancı katılımcılara bilgiler verdik`` dedi.
Akbaşlı, 4 yılda bir yapılan dünya fındık kongresinin 2016 yılında Türkiye`de yapılacağını ve kongreye Samsun`un ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Başkan Altay: "Genç Seyyah projemizle bu yıl 25 bin 920 öğrencimizi daha İstanbul ile buluşturacağız" Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya genelindeki 11. sınıflar için hayata geçirilen "Genç Seyyah" projesi ile öğrenciler yüksek hızlı trenle İstanbul’u yakından tanıyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Genç Seyyah projesinin başlaması sebebiyle yaptığı açıklamada, bu yıla kadar "Atabey Gençliği Ecdadın İzinde" ismiyle sürdürdükleri 11. sınıf öğrencilerine yönelik yüksek hızlı trenle İstanbul gezilerine 112 bin 576 öğrencinin katıldığını hatırlattı. "Gençlerimizin ecdadımızın izlerini taşıyan şehirleri görmesini, bu toprakların ruhunu yerinde hissetmesini çok önemsiyoruz" "Genç Seyyah" projesi kapsamında bu yıl Konya genelindeki 11. sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul tarih ve medeniyet gezilerini başlattıklarını ifade eden Başkan Altay, "Gençlerimizin ecdadımızın izlerini taşıyan şehirleri görmesini, bu toprakların ruhunu yerinde hissetmesini çok önemsiyoruz. Bu yıl 31 ilçemizden 25 bin 920 öğrencimize daha ecdadımızı, tarihimizin izlerini ve medeniyet birikimimizi yerinde anlatacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yüksek hızlı tren ile 54 sefer olarak planladığımız gezilerimizin ilk turu başladı. Gezilere katılan evlatlarımıza ve bu konuda bize destek veren ailelerine teşekkür ediyorum. Umarım her bir öğrencimiz gezilerden güzel hatıralar biriktirerek dönerler. Bu yılla birlikte projemize katılan öğrenci sayısı 138 bin 496 olacak. Gençlerimizin her alanda en iyi şekilde yetişmesi için çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. İstanbul’u yakından gören öğrenciler heyecanlı Görüşlerini paylaşan öğrenciler de geziye katılarak İstanbul’un tarih ve kültür değerlerini yakından görme fırsatı buldukları için çok heyecanlı olduklarını dile getirerek, bu imkanı kendilerine sunduğu için Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti. Öğrenciler "Genç Seyyah" programı çerçevesinde İstanbul’un önemli tarihi ve turistik mekânlarını ziyaret ediyor. Büyük Çamlıca Camii, Gülhane Parkı, Ayasofya-i Kebir Camii ile Sultanahmet Camii ve Meydanı’nı gezen gençler tekneyle yapılan boğaz turuyla da şehrin köklü tarihine tanıklık ediyor. Trendeki çeşitli aktivitelerle yolculuk daha keyifli hale geliyor Seyahat süreci de öğrenciler için ayrı bir deneyime dönüşüyor. Yüksek hızlı tren yolculuğu sırasında düzenlenen canlı müzik performansları, ritim oyunları, yarışmalar ve çeşitli ödüllü etkinliklerle gençler hem eğleniyor hem de sosyalleşme imkânı buluyor. Renkli anlara sahne olan yolculuk, öğrenciler için unutulmaz bir İstanbul hatırasına dönüşüyor.