YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 10:43

ALMANYA VİZESİ İÇİN SERTİFİKALARINI ALDILAR

A
A
A
ALMANYA VİZESİ İÇİN SERTİFİKALARINI ALDILAR

Gaziantep`te, Almanya`ya gitmek için Elbim Almanca Dil Kursu aracılığıyla vize sınavına giren 42 kursiyerden 41`i sınavı başarıyla geçerek sertifikalarını aldı.
Almanya`nın çıkardığı yasayla aile birleşimi için sınava tabi tutulan Türk vatandaşları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nin sınav merkezi olan Gaziantep`te hizmet veren Elbim Almanca Dil Kursu`nda hayallerine ilk adımı atıyor. Almanya`ya gidebilmek için Elbim Almanca Dil Kursu aracılığıyla dil öğrenen kursiyerler, 3 ayın sonunda sertifikalarına kavuştu. Kaliteli öğretim kadrosu ve akıla kazınan eğitimleriyle dikkat çeken Elbim Dil Kursları`nda, Almanya vizesi alabilmek için mecburu kılınan sınava giren 42
kursiyerden 41`i sertifikasını aldı. Sertifikalar, düzenlenen törenle dağıtıldı. Sertifikalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan kursiyerler diğer yandan aile ortamı olarak gördükleri öğretmenlerinden ayrı kalacak olmanın hüznünü yaşadı. Sıfırdan Almanca öğrettiklerini ifade ederek, kursiyerlerin azim ve gayretle başarıya ulaşabileceklerini belirten Almanca öğretmeni Ayşe Çetin, "3 aylık bir eğitim süreci oldu. Öğrencilerimiz Diyarbakır`dan, Şanlıurfa`dan, Adıyaman`dan, çevre illerden ve ilçelerden geldiler.
Hiç Almanca bilgileri yoktu. Bunun yanında Türkçe okuma-yazması olmayanlar bile vardı. Sıfır bilgiyle geldiler. Çok yoğun bir çalışma içerisindeydik. Sadece dil alanında değil Almanya`da ki yaşam hakkında da bilgi aldılar. Kursiyerlerimiz kurs sonunda başarılı oldular ve bugün sertifikalarını veriyoruz" dedi. Kursiyerler adına konuşan Neslihan Aslan ise, Almanca sertifikasının büyük avantaj sağlayacağını söyledi. Aslan,"Kurs çok güzel geçti. Hocalarımızın bize katkısı büyük. Biz `artık öğrenemeyiz dediğimiz
anlarda` hocalarımızın büyük desteğini gördük. Onların destekleriyle başarıya ulaştık. Onların sayesinde sertifikalarımızı aldık. Sertifika bizim için büyük bir avantaj. Yeni bir yere gidiyoruz, yeni bir yaşam. En azından artık dil biliyoruz. Almanya`ya gittiğimizde iletişim sıkıntısı yaşamayacağız. Sertifikamı Almanya`ya gidebilmek için vize işlemlerinde kullanacağım" diye konuştu. Neşeli geçen sertifika töreni sonrasında kursiyerler başarılarını pasta keserek kutladı. Kurs süresince birbirine alışan
kursiyerler vedalaşırken hüzünlü anlar yaşadı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na Kuruçay damgası Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda Kuruçay Ortaokulu öğrencileri, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı. Turnuvada iki birincilik ve bir ikincilik kazanan okul, ilçenin gururu oldu. Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirilen İlçe Turnuvası, öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Strateji ve analitik düşünme becerilerinin ön plana çıktığı yarışmalarda, Kuruçay Ortaokulu öğrencileri üç farklı kategoride kürsüye çıkmayı başardı. Turnuva sonuçlarına göre; Kuruçay Ortaokulu öğrencilerinden Ali Gültekin "Mangala" kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak ilçe birincisi oldu. Bir diğer önemli başarı ise "Kulami" kategorisinden geldi. Hasan Hüseyin Berat Yüğrük, sergilediği performansla Kulami branşında ilçe birinciliğini elde etti. "Pentago" kategorisinde yarışan Oğuz Aral Gökçay ise ilçe ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Elde edilen bu başarıların ardından okul yönetimi, başarılı öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. İlçe turnuvasında dereceye giren öğrenciler, Kütahya il merkezinde yapılacak olan il finallerinde Tavşanlı ilçesini temsil etmeye hak kazandı. Eğitim camiası ve veliler, Kütahya’daki yarışmalarda ter dökecek olan genç zekâlara başarı dileklerinde bulundu.
Iğdır Rektör Gürel, ÜNİDAP 8. dönem toplantısına katıldı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında düzenlenen DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 8. Dönem Toplantısı’na katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında düzenlenen DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 8. Dönem Toplantısı Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantı, "Kırsal Kalkınmada Yapay Zekâ Kullanımı ve Dijitalleşme" ana temasıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim sisteminde kapsamlı bir dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu. Lisans eğitiminin süresine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Özvar, "Bu konu müfredat sadeleştirmesi, kredi yeniden değerlendirmesi ve mevzuat düzenlemeleri gibi birçok boyutu kapsıyor. Artık somut adımlar atabileceğimiz noktaya geldik" dedi. Kontenjan politikalarında ise yalnızca sayısal büyümeye odaklanmadıklarını, ülkenin insan kaynağı planlamasının stratejik bir parçası olarak hareket ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretimde uygulamalı eğitimin güçlendirilmesinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu vurguladı. Öğrencilerin iş yeri temelli eğitim modelleriyle gerçek üretim süreçlerine dahil olacağını belirten Prof. Dr. Özvar, bu kapsamda 3+1, 2+2 ve 7+1 gibi uygulamalı eğitim modellerinin yaygınlaştırılacağını söyledi. Ayrıca, OSB-MYO modelinin eğitim ile üretim arasındaki bağı güçlendiren başarılı örneklerden biri olduğunu ifade etti.