YEREL HABERLER - 29 Mart 2012 Perşembe 16:38

DUHOKLU İŞADAMLARI DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
DUHOKLU İŞADAMLARI DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Van Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Kuzey Irak`ın Duhok kentinden gelen yetkililerle birlikte yaptırdıkları "Van Belediyesi Duhok Kardeşlik Konutları"na yerleşen aileleri ziyaret etti.
Seyrantepe Mahallesi`nde bulanan prefabrik evleri ziyaret eden Doğar ve beraberindekiler, ailelerin sorunlarını dinledi. Evleri tek tek gezerek sorunlarını dinleyen heyet, ailelerin sevinç sözleri ile karşılaştı.
Depremde evlerinin yıkıldığını belirten Kübra Dara adlı prefabrik kent sakini, kışın en sert zamanlarında bile çadırda yaşamak zorunda kaldıklarını belirtti. Birçok kez kurumlara yaptığı başvuruların hiçbirine cevap verilmediğini söyleyen Dara, "Van Belediye Başkanımız Bekir Kaya sayesinde bir eve kavuştuk. Kalacak hiçbir yerimiz yoktu, şu an bir eve kavuştuk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
13 kişilik nüfusla küçük bir çadırda kaldıklarını belirten prefabrik konut sakinlerinden Rıza Altındağ ise çok zor bir kış geçirdiklerini belirtti. Kendilerine yardım eden herkese teşekkür eden Altındağ, "Belediye Başkanımız sayesinde bir eve yerleştik. Böylece birçok zorluktan kurtulduk. Bize bu imkanı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Özellikle Van Belediyesi ve Duhok`ta bulanan halkımıza teşekkür ederim" dedi.
Diğer konut sakinlerinden Miran Ölmez ise büyük bir afet yaşadıklarını belirterek, kendilerine devlet kurumlarından hiçbir yardım gelmediğini iddia etti. Sadece Van Belediyesi`nin yardımlarının kendilerine ulaştığını söyleyen Ölmez, Van Belediyesi ve Duhok`lu işadamlarına gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür etti.
Aileleri ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Abdurahman Doğar, prefabrik konut çalışmalarının iki gün önce tamamlandığını belirterek, "Dün bu konutlara yerleşen halkımız için kura çekimi yaptık. Bugün ise kura çekimi sonucu konutlara yerleşen aileleri ziyaret ettik. Ailelerin sorunlarını ve konut kentteki sorunları da tespit ederek çözüm konusunda hemen adım atacağız. Bu önemli dayanışma örneğini sergileyen Duhok halkına ve orada bulunan tüm STK`lara teşekkürü bir borç biliyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da kaçak silah operasyonu: 2 av tüfeği ve 122 tabanca ele geçirildi İstanbul’un Sancaktepe ilçesinde yasadışı silah kaçakçılarına yönelik bir araca ve eve yapılan operasyonda, 2 av tüfeği, 122 kurusıkıdan çevirme tabanca ve bu silahlara ait 350 mermi ile çok sayıda silah parçası ele geçirildi. Silah ve mühimmatlar ile bağlantılı 2 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet kaynaklarına dayanan bilgilere göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile İstihbarat Şube Müdürlüğü birimleri, araçlarla Sancaktepe ve Kartal ilçelerine kaçak silah sevkiyatının yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçti. Savcılık tarafından alınan izinle bir kapalı kasa bir minibüsü Sancaktepe ilçesi İnönü Mahallesi civarında yakın takibe alan Organize Polisi, silah sevkiyatı olacağı yönünde elde edilen istihbari bilgiler neticesinde bir süre sonra aracın önünü keserek durdurdu. Sancaktepe ilçesi İnönü Mahallesi’nde sokak içerisinde durdurulan araçtaki 2 kişi gözaltına alındı. ve sonrasında bir ikamette yapılan aramalarda toplamda, kurusıkıdan çevirme 122 tabanca, 2 av tüfeği, bu silahlara ait 350 mermi, 12 sürgü, 44 gövde, 100 namlu ve muhtelif sayıda silah parçası ele eğitildi. Olayla bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, sorgulanmak üzere Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Zanlılar ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.
Bursa Mustafa Er: "Hedefimiz sadece farkı korumak değil, daha da açmak" Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, takımın hedefinin mevcut puan farkını korumak değil, daha da büyütmek olduğunu söyledi. Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 29. haftasında Bursaspor, sahasında karşılaştığı Güzide Gebze Spor’u 2-0 mağlup etti. Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, galibiyetin ardından hem karşılaşmayı değerlendirdi hem de sezonun kalan bölümü için mesaj verdi. "Oyunun kontrolü tamamen bizdeydi" Karşılaşmanın başından sonuna kadar oyunun hakimiyetini ellerinde tuttuklarını belirten Er, rakibe ciddi bir fırsat tanımadıklarını ifade etti. Er, "Maçın büyük bölümünde oyunu kontrol ettik. Rakip sadece bir şut çekebildi ve ceza sahamıza çok sınırlı sayıda girebildi. Biz ise birçok gol pozisyonu ürettik. Daha farklı bir skor da olabilirdi. Önemli olan oyuncularımızın oyun disiplininden kopmamasıydı." Maç öncesinde agresif bir oyun planı belirlediklerini söyleyen Er, hem hücumda tempolu hem de savunmada baskılı bir anlayışı sahaya yansıttıklarını dile getirdi. Taraftar desteğinin de bu oyuna önemli katkı sağladığını ifade eden Mustafa Er, "Top bizdeyken hızlı ve tempolu oynamayı, top rakibe geçtiğinde ise yoğun baskı yapmayı planladık. Oyuncularımız bunu sahada çok iyi uyguladı. Taraftarımızın maçın başındaki enerjisi de takımın baskılı oyununa ciddi katkı verdi" diye konuştu. Son haftalarda savunma performansının öne çıktığını belirten yeşil-beyazliların teknik patronu, "Son 9 maçta sadece 2 gol yedik. Rakiplere çok az pozisyon veriyoruz. Hücumda ise üretkeniz, sadece son vuruşlarda biraz daha etkili olmamız gerekiyor" dedi. "Şampiyonluk anını hayal etmelerini istiyorum" Takım içindeki motivasyonu sürekli yüksek tutmaya çalıştıklarını belirten Er, oyuncularına şampiyonluk atmosferini hayal etmelerini söylediğini açıkladı. Kalan 5 maçta aynı ciddiyetle devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Er, "Kalan haftalar için sloganımız net: Durmak yok, yola devam. Bu kulüp ve bu taraftar çok daha büyük başarıları hak ediyor. Oyuncularımdan şampiyonluk anını hayal etmelerini istiyorum. Ancak matematiksel olarak bitmeden rehavete kapılmayacağız" ifadelerini kullandı. Gözler Fethiye maçına çevrildi Mustafa Er, Gebzespor galibiyetinin ardından kısa süreli bir moral yaşayacaklarını ancak hemen Fethiye karşılaşmasına odaklanacaklarını belirtti. Er, sözlerine şöyle devam etti: "Bu galibiyetin mutluluğunu bu akşam yaşayacağız ama yarından itibaren tamamen önümüzdeki maça odaklanacağız. Şampiyonluk kesinleşene kadar aynı disiplinle çalışmaya devam edeceğiz." Deneyimli teknik adam ayrıca, muhtemel şampiyonluğun ardından vakit kaybetmeden yeni sezon planlamasına başlanması gerektiğini de vurgulayarak, Bursaspor’un her alanda büyüklüğünü göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.