GENEL - 30 Mart 2012 Cuma 10:22

(ÖZEL HABER) SAÇ VE MAKYAJDA `1970`İN MODASI` GERİ DÖNÜYOR

A
A
A
(ÖZEL HABER) SAÇ VE MAKYAJDA `1970`İN MODASI` GERİ DÖNÜYOR

Saç ve makyajda `1970`lerin modası` geri dönüyor. Güzellik Uzmanı Nermin Gül Atan, 2012 yaz döneminde saçta salaş ve retronun yanında vak tarzının öne çıkacağını, makyajdaysa mat renklerin tercih edileceğini söyledi.
Hayatın her alanında olduğu gibi saç ve makyajda da 1970`li yılların ağırlığı hissediliyor. 2012 yılı yazına 1970`lerin modasının damga vurması bekleniyor. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Güzellik Uzmanı Nermin Gül Atan, yeni dönemde saç ve makyajdaki trendleri yorumladı. Saçta bu yaz en çok salaş ve retro tarzı topuzların yanında vak tarzı saçların öne çıkacağını kaydeden Atan, saç renklerinde ise karamel, bakır ve yine her zaman olduğu gibi sarı tonları hakim olacağını söyledi. Genç kızların
genellikle doğallıktan yana bir tavır ortaya koyduğunu anlatan Atan, kendisine ve saçına düşkün olanların tercihininse saç uçlarında yapılan renklendirmeler olacağını dile getirdi. Atan, "Farklı boylarda katlar ve hacim, kıpkısa saç modellerine yeni seçenekler sunuyor. Uzun, kalın saçlar içinse bukleler iyi bir çözüm. Seksi bir kakül ve tatlı, hafif karışık, kakao rengi bukleler en çok tercih edilecek modeller arasında yer alıyor. Sivri uçlarla sık kısalar dolgunlaşırken, tilki kırmızısına bürünüyor" dedi.
2012 yılı yaz döneminde makyajda da yine 1970`lerin modasının öne çıkacağını ifade eden Atan, "Makyajda genellikle mat renkler tercih edilecek, dudakta kırmızı yine hakimiyetini koruyacak. Gözdeyse keskin hat ve belirgin bakışlar öne çıkacak. Uzun kirpikler de yine en çok tercih edilecek tarzlar arasında yer alacak" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Toprak kayması sonucu evi yıkılan genç 10 dakikayla kurtuldu Aydın’ın Efeler ilçesinde yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kaymasında 4 ev tahliye edildi. Evden çıktıktan 10 dakika sonra kaymanın yaşandığını ifade eden Recep Sert, "Verilmiş sadakamız varmış" dedi. Aydın genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1637. Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Yağışlar sebebiyle yumuşayan toprak bir anda alt tarafta bulunan evin bahçesine doğru kaydı. Kayma sebebiyle üst tarafta bulunan evin giriş bölümü de aşağıya kayarken, olayda yaralanan olmadı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Efeler Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, yıkılma riski bulunan 4 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. "Verilmiş sadakamız varmış" Olaydan 10 dakika önce evden çıktığını ve muhtemel bir faciadan döndüklerini ifade eden Recep Sert, "Öğleden sonra evden çıktım, kahveye gittim. 15 dakika sonra telefon geldi. Evimiz yıkılmış, daha da yıkılmaya devam ediyor. Sağolsun Efeler Belediye Başkanı Anıl başkanımızı aradım. Hemen ekipleri yönlendirdi buraya, yardımcı oldu. Allah razı olsun. Şimdi bekliyoruz. Yarın ekipler tekrardan bakacak. Güçlendirme diyorlar, yıkılma ihtimali var diyorlar. Biz de bilmiyoruz artık. Yarın belli olacak her şey. Ben evden çıktıktan 10-15 dakika sonra bu olay olmuş. Can kaybımız yok. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.