YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 12:10

ÇORLU SYDV`NİN EОİTİM YARDIMLARI SÜRÜYOR

A
A
A
ÇORLU SYDV`NİN EОİTİM YARDIMLARI SÜRÜYOR

Başkanlığını Çorlu Kaymakamı Ali Dursun`un yaptığı Çorlu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (Çorlu SYDV), çocukları ilköğretimde öğrenim gören ihtiyaç sahibi ailelere, çocuklarının eğitim harcamalarında kullanılmak üzere 140`ar TL eğitim yardımı yapmaya başladı.
Çorlu SYDV görevlileri, ilçede bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilköğretim okullarında öğrenim gören çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla okulları tek tek dolaşarak listelerde belirtilen öğrencilerin ailelerine çocuklarının eğitim harcamalarında kullanılmak üzere 140`ar TL eğitim yardımında bulunuyor.
Önceki gün 75. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu`nda eğitim yardımı dağıtımını gerçekleştiren Çorlu SYDV görevlileri, eğitim yardımlarının ikinci ödemeleri kapsamında, yaklaşık bin kişiye 140 bin TL dağıtılacağını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Afganistan kültürü Sivas’ta görücüye çıktı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde eğitim gören Afgan öğrenciler düzenlenen programla kültürlerini tanıttı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim gören Afganistanlı öğrenciler tarafından Kültür Merkezi Kadı Burhaneddin salonunda ‘Afganistan kültür tanıtım programı’ düzenlendi. Program her iki ülkenin de milli marşının okunmasıyla başladı. Okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Afganistan kültürüne ait tanıtım videosu izlendi. Programa Afganistanlı Öğrenciler Temsilcisi Yama Ataie, UDEF Sultanşehir Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı ve Öğretim Görevlisi Adem Ayık, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ahmet Alim, SCÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Ali Aksu, Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammed Ramin ve öğrenciler katıldı. “Zor durumda kaldığımız dönemlerde Afganistan’ın birçok yardımını gördük” Afganistan yabancı bir ülke olmadığını söyleyen Rektör Yardımcısı Ahmet Alim, “Sizleri ilimiz Sivas’ta görmek bize gurur ve onur veriyor. Afganistan bize yabancı bir ülke değil atalarımız bozkırlarında yıllarca at koşturmuşlar. Aynı kültüre sahibiz aynı inanca sahibiz. O kadar ortak özelliklerimiz var ki. Biz Afganistan’la sadece sizinle tanışmadık geçmişte zor durumda kaldığımız dönemlerde ülke olarak Afganistan’ın birçok yardımını gördük” dedi. Konuşmaların ardından Afganistanlı öğrenciler; halk oyunlarını sergileyip kültürel şarkılar söyledi. Yöresel kıyafetlerini de tanıtan Afgan öğrenciler yemeklerini de tattırdı. Kreshma Suleyman ve Ahmet Rohin Feda isimli Afganistanlı öğrenciler ise Türkiye ve Türk insanlarını çok sevdiklerini belirtti.
Uşak Uşak Belediyesinin gençler için düzenleyeceği festivalin içeriği belli oldu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Uşak Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Gençlik Festivali hafta bu sonu başlıyor. İlk olarak 18 Mayıs günü Atapark’ta başlayacak kortej ile açılışı yapılacak olan festivalde gençler final sınavları öncesi doyasıya eğlenerek bayramın neşesini hep birlikte yaşayacak. Kortej yürüyüşünü neşeli ritimleriyle kaplayacak olan Bando ekibinin yanı sıra; rengarenk vosvoslar, tiyatro toplulukları ve kent orkestrası üyeleri de kortejde yer alacak. Öte yandan ay yıldızlı bayrakların oluşturduğu kortej ile şehir kırmızı-beyaza bürünecek. Renkli kortejin ardından resmi olarak başlamış olacak festivalde, alanda yapılan etkinliklerin başında gelen balon futbolu, mini futbol ve dev Monopoly, karaoke, çeşitli sahne şovları ve turnuvalar, gençlerin ve kendini genç hissedenlerin ilgi odağı olacak. Festival kapsamında ilk performans 18 Mayıs’ta Uşak Kent Orkestrası’nın olacak. Müzikte kalite anlayışıyla kentin semalarını muhteşem melodilerle dolduracak Kent Orkestrası’nın ardından; izleyen herkese geçmişe yolculuk yaptıracak olan Old Boys grubu 80’ler ve 90’lar konseptiyle her neslin eğlencesine ortak olacak. Dolu dolu geçecek ilk günün ardından tüm renkli etkinliklerin yanı sıra Balon Futbolu ve Karate Show gibi vatandaşlara özel gösteriler, göz kamaştırarak festivale renk katacak. İkinci gün ön grup olarak sahne alacak Narkoz Grubu, birbirinden eşsiz yorumlarıyla Uşaklıları müziğe doyuracak. Hemen ardından sahnede yerini alıp ’Biri Vardı’, ’Sensiz Ben’ gibi şarkılarıyla festival severlere ulaşacak olan Pera grubu; gençlere tam bir müzik ziyafeti yaşatacak. Lunapark ücretsiz olacak Atapark etkinlik alanı festivalin son gününde de gençlerin uğrak noktası olmaya devam edecek. Festivalin kalbi, birbirinden farklı etkinliklerle beraber atacak. Renkli sportif etkinlikler ve oyun grupları kenti coşkuya doyuracak. Son akşam ise enerjisiyle herkesi coşturacak olan Elif Buse Aşan sahneyi ısıtacak; ardından yediden yetmişe herkesin şarkılarını ezbere bildiği Ayna grubu Uşaklı müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 16-17-18 Mayıs tarihlerinde lunaparkın ücretsiz olarak kullanılabileceği festivalde; bütün kentin doyasıya eğleneceği oyun platformlarından eşsiz lezzetlerin tadılacağı stantlara kadar birçok imkan gençlerle buluşacak.