YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 10:00

ALMANLAR, ARMONİ TERSANESİNİ ZİYARET ETTİ

A
A
A
ALMANLAR, ARMONİ TERSANESİNİ ZİYARET ETTİ

Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, Bartın`a geldi.
İlk olarak Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, TSO Başkanı İsmail Toksöz ile Armoni Tersaneler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar ile birlikte İnkumu`nda balık yiyen Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, burada bölge ile ilgili bilgiler almasının ardından Boğaz mevkiindeki Armoni Tersanesi`ni gezdi. Armoni Tersaneler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar, burada bir alman iş adamına yapılan ve Alman bayraklı olan dünyanın en büyük ahşap yatı hakkında Brunner`e bilgi vererek, ``Bu yat, Türk-Alman kardeşliğinin en büyük simgesi olacaktır`` dedi.
Armoni Tersaneler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar, "Dünyanın en büyük ahşap teknesi 44 metre boyunda Alman hücum botları bu hücum botlarını dünyanın genelinde Almanlar övünür. Biz de bir Türk vatandaşı olarak Türkiye`nin göz bebeği Bartın`da bunlara rakip olarak 50 metre boyunda dünyanın en büyük ahşap motor yatını imal ediyoruz. Bu işin bağlantısı bir tanesini yapan Alman devleti, diğerini de yapan Türkiye`de bulunan Armoni tersanesidir. Türkiye`de tersanenin yaptığı iş Alman devletindeki bir iş adamına olup, bu tekneye Alman bayrağı takılacak" diye konuştu.
Almanlar Armoni`ye yaptıkları ziyaretten memnun kalırken, Almanya Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Hans Jörg Brunner, teknenin üzerine çıkarak kendisi teknenin fotoğraflarını çekti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Toprak kayması sonucu evi yıkılan genç 10 dakikayla kurtuldu Aydın’ın Efeler ilçesinde yağışlar sebebiyle meydana gelen toprak kaymasında 4 ev tahliye edildi. Evden çıktıktan 10 dakika sonra kaymanın yaşandığını ifade eden Recep Sert, "Verilmiş sadakamız varmış" dedi. Aydın genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Efeler ilçesi Mesudiye Mahallesi 1637. Sokak’ta toprak kayması meydana geldi. Yağışlar sebebiyle yumuşayan toprak bir anda alt tarafta bulunan evin bahçesine doğru kaydı. Kayma sebebiyle üst tarafta bulunan evin giriş bölümü de aşağıya kayarken, olayda yaralanan olmadı. İhbar üzerine bölgeye polis, itfaiye, AFAD ve Efeler Belediyesi zabıta ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler bölgede güvenlik önlemi alırken, yıkılma riski bulunan 4 ev tedbir amaçlı tahliye edildi. "Verilmiş sadakamız varmış" Olaydan 10 dakika önce evden çıktığını ve muhtemel bir faciadan döndüklerini ifade eden Recep Sert, "Öğleden sonra evden çıktım, kahveye gittim. 15 dakika sonra telefon geldi. Evimiz yıkılmış, daha da yıkılmaya devam ediyor. Sağolsun Efeler Belediye Başkanı Anıl başkanımızı aradım. Hemen ekipleri yönlendirdi buraya, yardımcı oldu. Allah razı olsun. Şimdi bekliyoruz. Yarın ekipler tekrardan bakacak. Güçlendirme diyorlar, yıkılma ihtimali var diyorlar. Biz de bilmiyoruz artık. Yarın belli olacak her şey. Ben evden çıktıktan 10-15 dakika sonra bu olay olmuş. Can kaybımız yok. Verilmiş sadakamız varmış" dedi.