GENEL - 01 Nisan 2012 Pazar 15:38

ANKARA VALİLİОİ`NDEN YGS AÇIKLAMASI

A
A
A
ANKARA VALİLİОİ`NDEN YGS AÇIKLAMASI

Ankara Valiliği Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı`nın (YGS) Ankara`da sakin geçtiğini bildirdi.
Ankara Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyetinin geleceği olan Gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirildiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Ankara`da 01 Nisan 2012 Pazar günü sakin ve güvenli bir ortamda yapıldı" denildi.
Ankara ilinde 362 ayrı binada,11 bin 762 yönetici, sınav sorumlusu ve gözetmenin görev aldığı sınava 384`ü engelli olmak üzere toplam 132.851 öğrencinin girdiği belirtilerek "Türkiye Cumhuriyetinin geleceği ve geleceğimizin teminatı olan Gençlerimiz için çok büyük bir önem taşıyan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS), Gençlerimizin hedefledikleri sonuçları almalarına esas olmak üzere Ankara`da 01 Nisan 2012 Pazar günü sakin ve güvenli bir ortamda yapıldı" ifadesi kullanıldı.
YGS`ye katılmak üzere sınav mahaline gelen 284 öğrencinin sınav kapısına geldiğinde kimlik cüzdanını kaybettiğinin veya unuttuğunu anlaşılması üzerine Ankara`da öğrencilerin mağdur olmamaları için sınav günü sabahı öğrencilere hizmet vermek üzere açık tutulan Nüfus Müdürlüklerince 284 öğrenciye ivedilikle Nüfus Cüzdanı veya Nüfus Kayıt Örneği tanzim edilerek sınava girmelerinin sağlandığı belirtildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na Kuruçay damgası Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda Kuruçay Ortaokulu öğrencileri, elde ettikleri derecelerle büyük bir başarıya imza attı. Turnuvada iki birincilik ve bir ikincilik kazanan okul, ilçenin gururu oldu. Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirilen İlçe Turnuvası, öğrencilerin kıyasıya mücadelesine sahne oldu. Strateji ve analitik düşünme becerilerinin ön plana çıktığı yarışmalarda, Kuruçay Ortaokulu öğrencileri üç farklı kategoride kürsüye çıkmayı başardı. Turnuva sonuçlarına göre; Kuruçay Ortaokulu öğrencilerinden Ali Gültekin "Mangala" kategorisinde tüm rakiplerini geride bırakarak ilçe birincisi oldu. Bir diğer önemli başarı ise "Kulami" kategorisinden geldi. Hasan Hüseyin Berat Yüğrük, sergilediği performansla Kulami branşında ilçe birinciliğini elde etti. "Pentago" kategorisinde yarışan Oğuz Aral Gökçay ise ilçe ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Elde edilen bu başarıların ardından okul yönetimi, başarılı öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. İlçe turnuvasında dereceye giren öğrenciler, Kütahya il merkezinde yapılacak olan il finallerinde Tavşanlı ilçesini temsil etmeye hak kazandı. Eğitim camiası ve veliler, Kütahya’daki yarışmalarda ter dökecek olan genç zekâlara başarı dileklerinde bulundu.
Iğdır Rektör Gürel, ÜNİDAP 8. dönem toplantısına katıldı Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Gürel, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında düzenlenen DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 8. Dönem Toplantısı’na katıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında düzenlenen DAP Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) 8. Dönem Toplantısı Erzurum Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantı, "Kırsal Kalkınmada Yapay Zekâ Kullanımı ve Dijitalleşme" ana temasıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretim sisteminde kapsamlı bir dönüşüm sürecinin yaşandığını belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu. Lisans eğitiminin süresine ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Özvar, "Bu konu müfredat sadeleştirmesi, kredi yeniden değerlendirmesi ve mevzuat düzenlemeleri gibi birçok boyutu kapsıyor. Artık somut adımlar atabileceğimiz noktaya geldik" dedi. Kontenjan politikalarında ise yalnızca sayısal büyümeye odaklanmadıklarını, ülkenin insan kaynağı planlamasının stratejik bir parçası olarak hareket ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretimde uygulamalı eğitimin güçlendirilmesinin öncelikli hedeflerden biri olduğunu vurguladı. Öğrencilerin iş yeri temelli eğitim modelleriyle gerçek üretim süreçlerine dahil olacağını belirten Prof. Dr. Özvar, bu kapsamda 3+1, 2+2 ve 7+1 gibi uygulamalı eğitim modellerinin yaygınlaştırılacağını söyledi. Ayrıca, OSB-MYO modelinin eğitim ile üretim arasındaki bağı güçlendiren başarılı örneklerden biri olduğunu ifade etti.