YEREL HABERLER - 02 Nisan 2012 Pazartesi 17:00

KIRIKKALE`DE EОİTİM SEMİNERİ

A
A
A
KIRIKKALE`DE EОİTİM SEMİNERİ

Kırıkkale Valiliği tarafından hazırlanan "Halkımız Bilgileniyor, Kırıkkale Kucaklaşıyor" proje kapsamında başlatılan halk seminerin açılışı yapıldı.
Kırıkkale Valiliği "Halkımız Bilgileniyor, Kırıkkale Kucaklaşıyor" adı altında yeni bir projeye imza attı. Projede, vatandaşlara hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyet alanlarının yakından tanınmasını sağlamak ve bu kurum ve kuruluşlar tarafından yürütülmekte olan temel çalışmalar ile projeler hakkında halkın bilgilendirilmesi amaçlanıyor.
Proje kapsamında düzenlenen 5 günlük eğitim seminerinin ilki bugün Kırıkkale Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kurum ve Kuruluşların halka hizmet etmek için var olduğunu hatırlatarak, "Bize göre en yüce makam halkın gönlünde kurulan makamdır. Halkın gönlünde kurulan makam, makamların en yücesidir. Çünkü insan hizmet etmek, hizmetin en yücesidir" dedi.
Vali Güner`in açılış konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Nizai Ulugölge katılımcılara "Halkımız Bilgileniyor, Kırıkkale Kucaklaşıyor" isimli proje ve bu proje kapsamında halkın katılımı ile gerçekleştirilecek olan eğitim seminerleri hakkında bilgiler verdi. Ulugölge, "Vatandaşlara hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyet alanının yakından tanınmasını sağlamak ve bu kurum, kuruluşların yürütmekte olduğu temel çalışmalar ve projeleri kamuoyunu bilgilendirerek amacıyla Valimiz Hakan Yusuf Güner önderliğine "Halkımız Bilgileniyor, Kırıkkale Kucaklaşıyor" adı altında bir proje başlatılmıştır. Proje kapsamında halkımızın çoğunlukla muhatap olduğu, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük gibi müdürlüklerinin kendi kurumları bakımından vatandaşların günlük hayatta işlerini kolaylaştıracak pratik bilgiler verecek, sunulan hizmetler ve bu hizmetlerden yararlanmak için izlenecek prosedürlerin ne olduğunu kısaca anlatacak, varsa vatandaşların dilek, şikayet ve temennilerini not alarak en kısa zamanda yerine getirmeye çalışılacak" şeklinde konuştu.
Seminerin ilk bölümünde Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğün görev alanları ve çalışmaları anlatıldı. Emniyet Müdürü Yardımcısı Vekili Bünyamin Tezel, katılımcılara polisi teşkilatının verdiği güvenlik hizmetlerini ve halkın bu hizmetlerden nasıl yararlanması gerektiğini anlattı. İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi Dr. Engin Gencay ise sağlık alanında verilen hizmetlerden ve vatandaşların sağlık kuruluşlarından en kolay nasıl hizmet alınması gerektiği konusunda çeşitli bilgiler verdi. Yaklaşık 4 saat süren eğitim seminere 33 mahalleden üçer temsilci, muhtarlar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da yaşlı adamı gasp edip tartaklayan şüpheli tutuklandı Burdur’da sokakta yürüdüğü sırada yaşlı adamın gömleğinin cebinde bulunan cüzdanını ve telefonunu gasp edip tartaklayan şüpheli polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay sabah saatlerinde Şekerevleri Mahallesi eski gülyağı fabrikası önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre dolaşmak için evden çıkıp yolda yürüyüş yapan Halil T.(68) eski gülyağı fabrikası önüne geldiği sırada karşısından gelen M.A.(22) isimli şahıs, gömleğinin cebinde bulunan cüzdanı gasp etmeye çalıştı. Yaşanan arbede sırasında yaşlı adamın kafasına vuran ve yere düşürüp yaralayan M.A. yaşlı adamın cüzdanını ve telefonunu alıp olay yerinden kaçtı. Olayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Halil T. ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşlı adamı darp ederek cüzdanını ve telefonunu çalan M.A. isimli şüpheli ise çok geçmeden yaşanan kovalamacanın ardından Burç Mahallesi Aşıklar Parkı civarında kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen M.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken gasp ettiği Bin 900 TL para ve yaşanan kovalamaca esnasında düşürdüğü yaşlı adama ait cep telefonu sahibine teslim edildi.