GENEL - 03 Nisan 2012 Salı 14:09

MELEK`İN ÖLÜMÜ ARKADAŞLARI TARAFINDAN NİSAN 1 ŞAKASI ZANNEDİLMİŞ

A
A
A
MELEK`İN ÖLÜMÜ ARKADAŞLARI TARAFINDAN NİSAN 1 ŞAKASI ZANNEDİLMİŞ

Erzurum`da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 13 yaşındaki Melek Aşkın`ın cenazesi Şırnak`ın Cizre ilçesinde defnedilirken, olay günü ölüm haberini alan sınıf arkadaşlarının, bu acı olayı Nisan 1 şakası zannettikleri ortaya çıktı.
Şırnak`taki voleybol turnuvasında il şampiyonu olan ve grup müsabakalarına katılmak için Cizre Belediyesi`nin tahsis ettiği midibüsle Erzurum`a giden Cizre İsmail Ebul-İz İlköğretim Okulu voleybol takımının bindiği midibüsün kaza yapması sonucu 13 yaşındaki Melek Aşkın hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı. Kazada hayatını kaybeden Melek Aşkın`ın cenazesi dün gece geç saatlerde Sur Mahallesi`nde bulunan evine getirildi. Cenaze Hemede Arap Camisi`nde kılınan namazın ardından sevenlerinin ve
öğretmenlerinin omuzlarında Cizre Asri Mezarlığı`na defnedildi.
Erzurum`da meydana gelen kazada hayatını kaybeden İsmail Ebul-İz İlköğretim Okulu öğrencisi Melek Aşkın`ın okulunda ve sınıfında ise hüzün hakimdi. Eğitim gördüğü sınıftaki arkadaşları Melek`in ölümünden dolayı büyük bir üzüntü yaşarken, bazı arkadaşları ise haberi ilk duyduklarında 1 Nisan şakası zannettiklerini söyledi. Kaza haberini ablasından öğrendiğini belirten 7-A sınıfı öğrencisi Bişenk Acet, "Melek`in ölümü ve kaza haberini Nisan 1 şakası zannettim. Okula gidince kaza haberinin doğru olduğunu
anladım, çok üzüldüm ama hala da onun öldüğüne inanmıyorum" dedi.
Melike Özen isimli arkadaşı da haberi ilk duyduğunda birilerinin kendisine 1 Nisan şakası yaptığını düşündüğünü söyledi. Özen, "Haberi ilk duyduğumda bende 1 Nisan şakası zannettim. Ancak arkadaşımın evinin önündeki kalabalığı görünce haberin doğru olduğunu düşündüm ve büyük bir şok yaşadım" şeklinde konuştu.
En yakın arkadaşının Melek olduğunu belirten Sibel Bilgiç ise, "Melek sınıftaki ve okuldaki en yakın arkadaşımdı. Sabah okula gelirken sokakta diğer arkadaşlarımdan öğrendiğimde Melek`in öldüğüne inanmadım. Arkadaşların bana 1 Nisan şakası yaptığını düşündüm. Ancak daha sonra öğrendim ki Melek`in ölümü 1 Nisan şakası değil, gerçekmiş" diye konuştu.
Melek Aşkın için Sur Mahallesi`ndeki evlerinin önünde kurulan taziye çadırını okul öğretmenleri, sınıf arkadaşları, okul müdürleri, milli eğitim şube müdürleri ziyaret etti. Taziye çadırını ziyaret edenler Melek Aşkın`ın babasına başsağlığı dileyip üzüntülerini paylaştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş-Bingöl kara yolunda mahsur kalan 40 araçtaki yaklaşık 80 kişi kurtarıldı Muş-Bingöl kara yolunda yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 40 araçtaki yaklaşık 80 kişi, ekiplerin çalışmasıyla güvenli bölgelere ulaştırıldı. Muş-Bingöl kara yolunda etkili olan olumsuz hava şartları, ulaşımda aksamalara neden oldu. Kara yolunun 45’inci kilometresinde bulunan Buğlan Geçidi’nde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 40 araçta bulunan yaklaşık 80 kişi yolda mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Karayolları, Jandarma, AFAD ve Kızılay ekipleri sevk edildi. Kar kalınlığının yer yer 25 santimetreye ulaştığı bölgede Karayolları ekipleri yoğun bir çalışma yürüttü. Yürütülen çalışmaların ardından yol ulaşıma açılarak mahsur kalan araçlar kurtarıldı. Kızılay ekipleri yolda kalan vatandaşlara kek ve meyve suyu ikramında bulunurken, AFAD ekipleri bölgede tedbir amaçlı hazır bekledi. Jandarma ekipleri ise yolun temizlenmesinin ardından araç geçişlerini kontrollü şekilde sağladı. Türk Kızılay Muş Afet Müdahale Merkezi Müdürü Baran Akar, yoğun kar yağışı nedeniyle Muş-Bingöl Karayolu’nun Buğlan Geçidi’nde yolda kalan vatandaşlara destek olduklarını belirterek, "Yolda kalan vatandaşlara kumanya desteği veriyoruz. Son vatandaşımız evine ulaşıncaya kadar, yağış azalıncaya kadar da desteklerimize devam edeceğiz. Bu bölgede yaklaşık 40 araca beslenme desteği verdik. Yoğun kar yağışı devam etmekte. Kar yağışı duruncaya kadar buradayız" dedi. Tır sürücüsü Muhammed Buğra Taltuk ise "Elazığ’dan Doğu Anadolu’ya kola sevkiyatı yapıyoruz. Yaklaşık 4 saattir burada mahsur kaldık. Yoğun bir kar yağışı var. Yol temizleniyor ama yetersiz kalıyor, kar çok yoğun yağdığı için yol tekrardan kapanıyor" diye konuştu. Yolda kalan tır sürücüsü Arif Selvi, basın mensuplarına, Muş’tan Aydın’a gitmek için yola çıktığını söyledi. Muş-Bingöl Buğlan Geçidi’nde kardan dolayı mahsur kaldıklarını ifade eden Selvi, "Dört saatten fazladır buradayız. Sağ olsun Kızılay ekibi bize yetişti. Biraz yiyecek verdi. Arabamız hayvan yüklü. Tırda 40 hayvan var. Bu hayvanları bir an önce yerine yetiştirmeye çalışıyoruz. Kar yağışı çok fazla. Karayolları ekipleri yolu yeni temizledi. Yoğun kardan dolayı yine yol kapanıyor. Muş bölgesinde ciddi anlamda bir kar yağışı mevcut. Rabbim kolaylık versin diğer şoför arkadaşlara da" şeklinde konuştu.
Ankara Siyasilerden yeni atanan Bakanlara tebrikler Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kabine üyeleri ve İletişim Başkanı Burhanettin Duran yeni atanan Adalet Bakanı Akın Gürlek ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’yi tebrik etti. Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına ise Mustafa Çiftçi atandı. Atamaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle İçişleri Bakanlığı görevine atanan Sayın Mustafa Çiftçi’yi ve Adalet Bakanlığı görevine atanan Sayın Akın Gürlek’i tebrik ediyor, milletimize hizmet yolunda üstlendikleri bu onurlu görevlerde üstün başarılar diliyorum. Bayrağı devreden değerli yol arkadaşlarımız Sayın Ali Yerlikaya ve Sayın Yılmaz Tunç’a hizmetleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Kabine üyeleri de yeni atanan Bakanları tebrik etti. Bakanlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşım ile "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle atanan Adalet Bakanımız Sayın Akın Gürlek’i ve İçişleri Bakanımız Sayın Mustafa Çiftçi’yi tebrik ediyor, yeni görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. Görevlerini devreden bakanlarımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve Sayın Ali Yerlikaya’ya da ülkemize yaptıkları kıymetli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullanarak yeni Bakanları tebrik etti. Yeni Bakan atamaları sonrasında İletişim Başkanı Burhanettin Duran sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Adalet Bakanlığı görevine atanan Sayın Akın Gürlek ile İçişleri Bakanlığı görevine atanan Sayın Mustafa Çiftçi’yi gönülden tebrik ediyor, değerli Bakanlarımıza başarılar diliyorum. Bugüne kadar büyük bir özveriyle önemli çalışmalara imza atan Bakanlarımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve Sayın Ali Yerlikaya’ya ülkemiz için yaptıkları kıymetli hizmetler için teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda her alanda olduğu gibi adalet, toplumsal huzur ve güvenlik alanlarında da yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.
Nevşehir Alkollü sürücü yolda uyuya kaldı, uyanınca polise ecel teri döktürdü Nevşehir’de alkol aldıktan sonra trafiğe çıkan bir sürücü yol ortasında uyuya kaldı. Hem kendi canını, hem de diğer sürücülerin canını tehlikeye soktu. Uyandıktan sonra polis ekiplerine ecel teri döktürdü. Ceza tutanaklarını imzalamayan sürücü, alkol oranını duyunca, içtim ama o kadar içmedim" savunması yaptı. Olay, Güzel Yurt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde meydana geldi. 50 UK 727 plakalı kamyonetin sürücüsü Ümit K. seyir halindeyken bir anda durarak, araçta uyuyamaya başladı. Sağ şeritte duran aracı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin yaptığı kontrolde sürücünün araç içinde uyuya kaldığını fark ederek sürücüyü uyandırdı. Sağ koltuktan inen sürücü daha sonra aracının sol koltuğuna geçti. Polis ekiplerinin yaptığı alkol kontrolünde 125 promil alkollü olan sürücü Ümit K.’ya 11 bin 600 lira idari para cezası kesildi. Ceza tutanaklarını önce inceleyen Ümit K. daha sonra tutanakları imzalamadı. Göz altına alınarak karakola götürülmek istenen sürücü önce telefonla konuşma bahanesiyle ekip otosuna binmek istemedi. Daha sonra aracının otoparka çekilmesine itiraz eden sürücü ekiplere uzun süre direndi. Aracı çekici vasıtasıyla yol ortasından çekildikten sonra ekip otosuna binen Ümit K. önce Nevşehir Devlet Hastanesi’ne, daha sonrada ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.