GENEL - 03 Nisan 2012 Salı 15:04

İHMED`DEN "4+4+4" AÇIKLAMASI

A
A
A
İHMED`DEN "4+4+4"  AÇIKLAMASI

İnegöl İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED) Başkanı Haydar Cerrah, 28 Şubat`ın son kalıntılarından olan kesintisiz eğitimin değişmesinin Türkiye adına tarihi bir olay olduğunu belirterek, "28 Şubatçılar `nesli bozma` suçundan da yargılanmalı" dedi.
28 Şubatçıların ayrıca "nesli bozma" suçundan da yargılanmaları gerektiğini ifade eden İHMED Başkanı Haydar Cerrah, "8 yıllık zorunlu eğitim, ülkemizdeki dini ve ahlaki eğitimi bitirmek üzere darbeciler tarafından çıkarılmış tamamen ideolojik bir sistemdir. Anasol M hükümeti bu şartla darbeciler tarafından iş başına getirilmişti. Kesintisiz sistem, sonuçları itibariyle gerek maddi gerekse manevi olarak, ülkemiz adına nesillerin kaybolduğu bir dönem olarak kayıtlara geçmiştir. Bu, görmek istemediğimiz
polise, askere taş, bomba atılan görüntüler hep o dönemin eseridir. Fırtına ekenler, doğal olarak böyle bir sonuçla karşılaşır. İnsanların kalbinden Allah, vatan, millet sevgisini çıkarırsanız, birinci tehlike olarak İslam`ı ve Müslümanları gösterirseniz, sonuç kaçınılmaz olarak böyle olur. 28 Şubatçılar ayrıca `nesli bozma` suçundan da yargılanmalıdırlar. Altyapısı oluşturulursa, içerisi doldurulursa 4+4+4 eğitim sistemi hem birçok mesleki eğitimi hem de ülkenin ara elaman sıkıntısını giderme açısından
mükemmel bir sistemdir. Vasıflı meslek mensubu ihtiyacı kadar bu ülkeye nitelikli din bilgini de gerekir. Mevcut haliyle imam hatip lisesindeki öğrenciler değil imam olma, talebe olma sıkıntısı yaşamaktadırlar. Bu ülkenin iyi matematikçi, siyasetçi, mühendis kadar, dini iyi bilen insanlara da ihtiyacı vardır. Hem de hepsinden daha fazla" ifadelerini kullandı.
Dini öğrenmenin herkesin en tabii hakkı olduğunu belirten Cerrah, "Diğer bir konu da liselerde seçmeli olarak başlayacak olan `Kur`an ve siyer` dersidir. Bu konu ülkemiz adına tarihi bir olaydır. Dini öğrenmek, herkesin en tabii hakkıdır, tıpkı öğrenmeme hürriyeti olduğu kadar. Bundan dolayı bir bardak suda fırtına koparanları anlamakta zorlanıyoruz. Başkalarının nasıl çocuk yetiştireceğine kim ne hakla karışabilir? Kur`an, geçmişte bu rolü üstlenen insanların hazin sonlarını anlatan ibretlik kıssalarla
doludur. İHMED olarak, başta Sayın Başbakan olmak üzere, geleceğimiz için atılan bu tarihi adıma destek veren iktidar ve muhalefetten toplam 305 milletvekilimizi gönülden tebrik ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Karşı çıkan 85 milletvekili ile oylamaya katılmayanları tarih kaydedecektir" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylik tabancasını tanıtırken arkadaşını vuran polis hakkında 25 yıla kadar hapis talebi Bakırköy’de beylik tabancasını tanıtırken silahın ateş alması sonucu arkadaşının ölümüne neden olan polisin yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanığın 25 yıla kadar hapsini talep edilirken duruşma, mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için taraflara süre verilerek ertelendi. Bakırköy’de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök (31) ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç. (31), beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök vurularak ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, bir önceki celse tutuklanan sanık Ahmet Ç., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Hayatını kaybeden Kadir Özkök’ün müşteki annesi Ayşe Özkök, müşteki erkek kardeş Hazar Özkök ile tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu. "Olay yanlışlıkla gerçekleşti" Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Ç., "Olay yanlışlıkla gerçekleşti. Silahı gösteriyordum, aniden silah patladı. Öldürme kastı ile hareket etmedim. Beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 25 yıla kadar hapsi istendi Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Taraflara süre verildi Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı taraflara savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Yargılamanın bir sonraki celsesinde mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor. Olayın geçmişi Bakırköy’de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç.’nin, beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök vurularak hayatını kaybetmişti. 9 Ekim 2024 tarihinde gözaltına alınan Ahmet Ç., hakkında adi kontrol tedbiri uygulanmıştı. Hazırlanan iddianamede, şüpheli hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmiş ve dosya Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi, görülen ilk duruşmada olayın vasıf ve mahiyeti, suçun işleniş şekli bakımından davanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘olası kastla ölümüne neden olma’ suçundan gönderilmesine hükmederek dosyada görevsizlik kararı vermişti. Yargılama, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmişti.