YEREL HABERLER - 03 Nisan 2012 Salı 09:25

VALİ YARDIMCISI BİLGİHAN, İNCELEMELERDE BULUNDU

A
A
A
VALİ YARDIMCISI BİLGİHAN, İNCELEMELERDE BULUNDU

Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen hayvancılık yatırımlarından bazılarını yerinde inceledi.
Vali Yardımcısı Bilgihan, ilk olarak Aydoğdu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ardından proje kapsamında yapılan modern ahırları ziyaret ederek İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek ve Aydoğdu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şefik Akcan`dan bilgi aldı.Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kapsamında Merkeze bağlı Aydoğdu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde süt ve süt ürünlerine yönelik çalışmalar gerçekleştirilmişti. Kooperatif ortaklarına yönelik olarak yapılan çalışmada son bir yıl içerisinde bedeli tamamen proje bütçesinden karşılanmak üzere 400 da alanda silajlık mısır ekimi gerçekleştirilmiş, 20 adet ahır tadilattan geçirilmiş, köydeki ahırlara 265 adet suluk ve 90 adet havalandırma bacası yapılmış, 43 ton yem alımı gerçekleştirilmişti. Yine kooperatif bünyesine sıra bağımsız silaj makinesi, balya makinesi ve yem kırma-karma ünitesi alınarak köyde hayvancılık yapan 75 çiftçi Bursa`da bulunan Sütaş tesislerine götürülerek teknik eğitimden geçirilmişti. Köyde yapılan çalışmaların ardından inek başına günlük 4,5 kilogram civarında olan günlük süt üretimi 20 kilograma yükselmişti. Yine aynı proje kapsamında il genelinde 20`şer başlık 36 modern ahır işletmesi kurulması planlanmış ve bu inşaatların bir kısmı tamamlanmıştı. Tüm bu çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgi-han, modern hayvancılığa geçiş sürecinde yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu ve bölgede örnek teşkil edeceğini vurguladı. Erzincan`da DAP Projesi kapsamında 6 büyük ahır projesi yatırımı yapıldığına dikkat çeken Bilgihan, Aydoğdu köyünde örnek bir kooperatif çalışması gerçekleştirildiğini, Erzincan`a 36 adet modern ahır projesi uygulaması yapıldığını ve bu çalışmaların Erzincan hayvancılık sektörüne büyük katkı sağlayacağını söyledi. Modernize edilmiş bu yatırımların Erzincan hayvancılığında verim ve kalite üzerinde büyük bir getiri sağladığını gözlemlediklerini vurgulayan Bilgihan, modern hayvancılığa geçiş süreci geliştikçe çiftçilerin daha çok kazandığını söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.