POLİTİKA - 04 Nisan 2012 Çarşamba 18:34

DAVUTOОLU-REYNDERS ORTAK BASIN TOPLANTISI (2)

A
A
A
DAVUTOОLU-REYNDERS ORTAK BASIN TOPLANTISI (2)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "26 Nisan`da `İçişleri ve Göç Konseyi` toplanacak. Avrupa Birliği`nin vize konularıyla ilgili bir çalışma yapan bir kurumu. Ümit ederiz, Türkiye`nin vize muafiyeti konusunda ve diğer vize iyileştirmeleri konusunu müzakere edecek bir yetkilendirme yapılır" dedi.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders ile Bakanlıkta ortak bir basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, yaptığı konuşmada, Reynders ile yaptıkları görüşmede teröre karşı mücadelede işbirliği konusunu ele aldıklarını belirterek, teröre karşı mücadelenin Türkiye`nin ve Avrupa`nın en önemli gündem maddesi olduğunu söyledi. Davutoğlu, "Biz hem Avrupa`da güvenlik hem de ülkemizin istikrarı için bütün Avrupalı müttefiklerimizden teröre karşı mücadelede
destek bekliyoruz" diye konuştu.
Kıbrıs konusundaki müzakereler hakkında da Reynders`e kapsamlı bir bilgi verdiğini anlatan Davutoğlu, önümüzdeki birkaç ayın bu açıdan önemli olduğunu ve Kıbrıs`ta sağlanacak bilgilendirmeyle hem Türkiye-Avrupa ilişkilerinin açılacağını hem de donmuş bir problem alanının çözüme kavuşturulacağını kendilerine söylediklerini belirtti.
Davutoğlu, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin, "26 Nisan`da Avrupa Birliği ülkelerinin içişleri bakanları, toplantı yapacaklar. Bu zirvede vize konusunda bir beklenti var mıdır" sorusuna, "26 Nisan`da `İçişleri ve Göç Konseyi` toplanacak. Avrupa Birliği`nin vize konularıyla ilgili bir çalışma yapan bir kurum. Onlarla da temasımız sürüyor. Ümit ederiz, Türkiye`nin vize muafiyeti konusunda ve diğer vize iyileştirmeleri konusunu müzakere edecek bir yetkilendirme yapılır. Şu ana kadar
görüştüğümüz Bakan arkadaşlarımızdan olumlu tepkiler aldık. İnşallah 26 Nisan`da bu yetkilendirme yapılır. Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki vize müzakereleri yeni bir aşamaya gelir" cevabını verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir