YEREL HABERLER - 04 Nisan 2012 Çarşamba 19:16

YOZGAT`TA DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

A
A
A
YOZGAT`TA DEPREM VE YANGIN TATBİKATI

Kredi ve Yurtlar Kurumu Yozgat Öğrenci Yurdu`nda, olası bir deprem ve yangın karşısında öğrenci ve personelin nasıl hareket etmesi gerektiği konusunda tatbikat düzenlendi.
Kredi Yurtlar Kurumu Yozgat Öğrenci Yurdu`nda düzenlenen deprem ve yangın tatbikatına sivil savunma ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri, öğrenciler ve yurt personeli katıldı. Tatbikat gereği sirenlerin çalmasıyla birlikte olay yerine sivil savunma, sağlık ve itfaiye ekipleri gelirken, boşaltılması gereken binada bulunan öğrenciler dışarı çıkmak yerine camlardan tatbikatı izlemeyi tercih etti.
Tatbikat sonrası bir açıklama yapan Yurt Müdürü Rasim Parlak, her yıl yaptıkları tatbikatı bu yıl da gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bir doğal afet anında, öğrenci, çalışan ve ilimizdeki diğer kurumlarla neler yapacağımız burada canlandırdık. İnşallah doğal afet ile karşılaşmayız ama doğal afet ile karşılaştığımız anda da sürekli tatbikatlar yaparak hazırlıklı durumda oluğumuzu göstermek istedik" dedi.
Öğrencilerin tatbikat konusuna biraz duyarsız olduğunu ifade eden Parlak, "Bu tatbikatlarla öğrencilerimizi duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz, fakat öğrencilerimiz zorlayamıyoruz. Gönüllü olmak çok önemli, inşallah bu duyarlılık zamanla artar" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir