YEREL HABERLER - 10 Aralık 2015 Perşembe 09:31

Ulalar Beldesi'nde Huzur Toplantısı Yapıldı

A
A
A
Ulalar Beldesi'nde Huzur Toplantısı Yapıldı

Erzincan Emniyet Müdürlüğü huzur toplantılarına devam ediyor. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü tarafından halka sunulan güvenlik hizmetlerinin etkinliğinin artırılması, verilen hizmet memnuniyetinin yükseltilmesi ve güvenli yaşama toplumun bütün kesimlerinin katılmasının sağlanması amacı ile Ulalar Üç Konak Mahallesi Kervancı Kıraathanesinde Sorumluluk Alanı Huzur Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Üç Konak Mahallesi sakinlerinin güvenlik ile ilgili asayiş hizmetleri değerlendirildi. Toplum Destekli Polisliğin görev ve amaçları, dolandırıcılık ve hırsızlık konularında vatandaşlara bilgilendirme yapılarak polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Üç Konak Mahallesi sakinleri, başta İl Emniyet Müdürü Doğan İnci olmak üzere Erzincan Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına teşekkür ederek bu tür vatandaş odaklı çalışmaların vatandaşı bilgilendireceği, güvenlik hizmetlerinin kalitesini artıracağı ve vatandaş-polis ilişkilerini daha da güçlendireceğini belirttiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Başkan Sunar’dan çocuklara hafta sonu kursları için davet Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 7-16 yaş arası çocukları hafta sonu açılacak ücretsiz kurslara davet etti. Palandöken Belediyesi tarafından çocukların kültürel, sanatsal, sportif ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen kurslar, Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi ile Efkan Ala Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi’nde; keman, bağlama, gitar, resim, robotik kodlama, akıl oyunları, satranç, masa tenisi ve Matematik (LGS) branşlarında eğitimler verilecek. Efkan Ala Kültür Merkezi’nde ise; keman, bağlama, gitar, resim, robotik kodlama, akıl oyunları ve Matematik (LGS) kursları çocuklarla buluşturulacak. Başkan Sunar: Çocuklarımız aydınlık geleceğimiz Tüm kursların ücretsiz olduğunu vurgulayan Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, aileleri kayıt yaptırmak üzere kültür merkezlerine davet etti. Çocukların geleceğin teminatı olduğunu belirten Başkan Sunar, "Çocuklarımız aydınlık geleceğimizdir. Onların gelişimine katkı sunmak adına yoğun bir gayret içerisindeyiz. En fazla hassasiyet gösterdiğimiz alanların başında eğitim geliyor. Bu doğrultuda, çocuklarımızın okullarda eğitim hayatlarına destek olurken, kültür merkezlerimizde açtığımız kurslarla da sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm çocuklarımızı sağladığımız bu imkânlardan faydalanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.
Samsun Terme Belediyesi, 35 kilometre uzaklıktaki hastaya nefes oldu Samsun’un Terme ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, belediye ekiplerinin zamanla yarıştığı bir hayat mücadelesine sahne oldu. Terme Belediyesi, yolu karla kapanan kırsal mahalledeki KOAH hastasına 35 kilometrelik zorlu mesafeyi aşarak oksijen tüpü ulaştırdı. İlçeye yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Ambartepe Mahallesi’nde yaşayan KOAH hastası Sadullah Karataş’ın oksijen tüpünün bitmesi üzerine, oğlu Engin Karataş belediyeye ulaşarak yardım istedi. İhbarın ardından Terme Belediyesi Zabıta Müdürü İskender Ekiz koordinesindeki zabıta ekipleri anında harekete geçti. Yoğun kar yağışı ve zorlu yol şartlarına rağmen hastaneden alınan oksijen tüpü, ekiplerce Ambartepe’ye ulaştırılarak hastaya teslim edildi. Karataş ailesi, zor anlarında yanlarında olan belediye ekiplerine teşekkür etti. Başkan Kul: "Bizim için en büyük hizmet bir cana dokunmaktır" Çalışmaları yakından takip eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Yollarımızı sadece araç geçişi için değil, hayat taşımak için açıyoruz. Ambartepe’deki hastamızın durumu bize ulaştığında zabıta ekiplerimiz bir an bile tereddüt etmeden yola koyuldu. Bizim belediyecilik anlayışımızda kar, kış, mesafe engel değildir. Sadullah amcamıza acil şifalar diliyorum; her bir hemşehrimizin canı ve sağlığı bizlere emanettir" dedi. Belediye ekipleri; hastane, sağlık ocakları, kamu binaları, camiler ve pazar yerleri gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özellikle hasta nakil, diyaliz hastalarının ulaşımı ve cenaze hizmetlerinin aksamaması için özel ekipler 24 saat esasıyla görevlendirildi. 82 mahallede eş zamanlı mücadele Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüklerine bağlı ekipler, ilçe genelindeki tüm mahalle yollarını açık tutmak ve vatandaşın mağduriyetini gidermek için sahada. Kar kalınlığının yüksek kesimlerde yer yer yarım metreyi bulmasına rağmen, ana arterler ve mahalle yollarında trafik akışının sağlanması için çalışmalar aralıksız sürüyor.