KÜLTÜR SANAT - 29 Aralık 2025 Pazartesi 15:49

Erzincan’da hükümlü kadınların el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı

A
A
A
Erzincan’da hükümlü kadınların el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, il protokolü ile birlikte Erzincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaret ederek, hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru ürünlerin sergisini gezdi.


Hükümlülerin topluma kazandırılması ve mesleki beceri edinmeleri amacıyla düzenlenen eğitim çalışmaları meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu kapsamda Erzincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hazırlanan sergiyi ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu’ya; Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Değerli ve il protokolü eşlik etti.


Sergide yer alan el sanatları, tekstil ürünleri ve dekoratif çalışmaları büyük bir titizlikle inceleyen Vali Aydoğdu, ürünlerin yapım aşamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Hükümlü ve tutukluların el emeği ile ürettikleri eserlerin hem sanatsal hem de rehabilitasyon açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Vali Aydoğdu, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Vali Aydoğdu, ceza infaz kurumlarında yürütülen bu tür sanatsal ve mesleki faaliyetlerin, bireylerin tahliye sonrası sosyal hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırdığını belirtti. Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Değerli ve kurum yetkililerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür eden Vali Aydoğdu, bu tür projelerin desteklenmeye devam edeceğini ifade etti.



Erzincan’da hükümlü kadınların el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Karadeniz’de tsunamiyi andıran görüntüler Bartın’ın sahil kentlerinde saatte hızı 90 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle denizde dev dalgalar oluştu. Kayaları adeta yutan dalgalar tusunamiyi andıran görüntüler ortaya çıkardı. Bartın’ın deniz kenarında bulunan Amasra ve Kurucaşile ilçeleri ile Bozköy, İnkumu, Çakraz Mugada gibi yerleşim yerlerinde saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına denizde dev dalgalara karada ise zor anlara neden oldu. Denizde boyu 5 metreye aşan dalgalar, kayaları ise adeta yuttu. Kayalıklara çarpan dalgaların boyu ise zaman zaman 2 katına çıkarken 10 metreye ulaştı. Suyu yükselen, köpüren Karadeniz’deki azgın dalgalar, tsunamiyi andıran görüntülere yol açtı. Dalgalar sahil kenarındaki işletmelere, iskele, kule ve kabinlere de büyük hasar verdi. Dalgaların devirdiği kuleyi 6 kişi zor sürükledi Karadeniz’de oluşan ürkütücü dalgalar, Bozköy’deki plajın toprak altındaki su nakil hatlarına, cankurtaran kulesine, kabinlerine zarar verirken ahşap iskeleleri ise adeta yuttu. İşletme çalışanları ve vatandaşların yardımıyla plaj çevresinde onarım yapılarak, kule ve kabinler, dalgaların ulaşamadığı alanlara taşındı. Dalgaların devirdiği ahşap bir gözetleme kulesi ise 6 kişi tarafından güçlükle karaya sürüklendi. Dalgaların zarar verdiği plajın işletmecisi Serdar Dereli, "Dev dalgalar büyük hasar verdi. Önümüzdeki yaz sezonu tüm bakım ve onarımları yeniden yapmak zorundayız. Yine çok şükür cana zarar gelmedi" diye konuştu. Amasra’da dalgalar otoparkı suyla doldurdu Amasra ilçesinde şiddetli fırtına nedeniyle insanlar yürümekte zorlanırken, dev dalgalar ise Küçük Liman olarak bölgede bulunan belediye parkını suyla doldurdu Sahil kenarına polis barikatı ve şeridi çekilerek, vatandaşların denize yaklaşması önlenirken zabıta ekipleri ise bölgede devriye atarak vatandaşları ikaz etti. Metrelerce yükseklikteki kayalara çarpan dalgalar sahil kenarındaki otoparka kadar ulaştı. Dalgalar otoparkın bir bölümünü suyla doldurdu.
Hakkari Yüksekova’da kar esareti: Tipi yolları kapattı, onlarca araç mahsur kaldı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde etkili olan kar yağışı ve fırtına ulaşımda aksamalara neden olurken, yolda mahsur kalan sürücülerin kurtarılması için yoğun çalışma başlatıldı. İlçe genelinde üç gündür aralıklarla süren kar yağışı, akşam saatlerinde şiddetini artırarak fırtına ve tipiye dönüştü. Özellikle rampaların bulunduğu bölgelerde görüş mesafesinin düşmesi ve zeminin karla kaplanması nedeniyle çok sayıda araç ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar ve ekipler beraber çalıştı Tipi nedeniyle kapanan yollarda mahsur kalan vatandaşların yardımına ilk etapta çevredeki mahalle sakinleri koştu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen karayolları ve belediye karla mücadele ekipleri, mahsur kalan araçları kurtarmak için iş makineleriyle çalışma başlattı. Bazı sürücüler araçlarını bırakıp yürüdü Olumsuz hava şartları nedeniyle ilerleyemeyen bazı sürücülerin araçlarını güvenli noktalara park ettiği, pek çok vatandaşın ise evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştığı görüldü. Ekipler, ulaşımın normale dönmesi için kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yetkililerden zincir uyarısı Yetkililer, bölgede yağış ve tipinin devam edeceğini bildirerek sürücüleri uyardı. Yapılan açıklamada, trafiğe çıkacak vatandaşların araçlarında mutlaka zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmaları, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları gerektiği vurgulandı.