GÜNDEM - 14 Şubat 2026 Cumartesi 18:40

Erzincan’da yeni öğretmenevi hizmet binası Binali Yıldırım’ın katılımı ile hizmete açıldı

A
A
A
Erzincan’da yeni öğretmenevi hizmet binası Binali Yıldırım’ın katılımı ile hizmete açıldı

Aksakallılar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ve il protokolünün katılımıyla Erzincan Merkez Öğretmenevi düzenlenen törenle açıldı. Modern yapısıyla dikkat çeken tesis, öğretmenlerin yanı sıra tüm vatandaşlara hizmet verecek.


Erzincan Merkez Öğretmenevi düzenlenen törenle kapılarını açtı. Açılış programına Hamza Aydoğdu ve eşi Emine Aydoğdu’nun yanı sıra 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Ataç, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.


Açılışta konuşan Binali Yıldırım, öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yaparak, öğretmenlerin büyük fedakârlıklarla geleceğin teminatı olan gençleri hayata hazırladığını söyledi. Son 20 yılda öğretmenlere yönelik yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yıldırım, Erzincan’a kazandırılan her yatırımın önemli olduğunu kaydetti. Yeni öğretmenevinin hem öğretmenlere hem de tüm Erzincan halkına hayırlı olmasını temenni eden Yıldırım, tesisin lüks otel konforunda hizmet vereceğini bildirdi.


Konuşmaların ardından Binali Yıldırım, Vali Hamza Aydoğdu ve protokol üyeleri kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi. Tören sonrasında davetliler öğretmenevini gezdi, tesis hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Modern donanımı ve konforlu yapısıyla dikkat çeken Erzincan Merkez Öğretmenevinin öğretmenlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına cevap vermesinin yanı sıra tüm vatandaşlara da hizmet sunacağı belirtildi.



Erzincan’da yeni öğretmenevi hizmet binası Binali Yıldırım’ın katılımı ile hizmete açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakan Ersoy: "Bu millet can cana, gönül gönüle verdikçe geleceğimiz güçlü ve aydınlık olacaktır" Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hızır Orucu Lokması’nda Alevi-Bektaşi dedeleriyle bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi’nde düzenlenen Hızır Orucu Lokması’nda Alevi-Bektaşi dedeleri, cemevi temsilcileriyle araya gelerek, ortak manevi mirasın birlik ve dayanışmayı güçlendiren temel değer olduğunu vurguladı. Birlik ve beraberlik içinde kurulan gönül sofrasında konuşan Bakan Ersoy, "‘Ya Hızır’ diyerek kurulan; birlik ve dirliğimizin nişanesi olan bu sofrada sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı. Hızır Orucu’nun sabır, paylaşma ve dayanışmayı temsil ettiğini belirten Ersoy, bu geleneğin zor zamanlarda umudu diri tutan ve toplumsal kardeşliği güçlendiren önemli bir değer olduğuna dikkat çekti. Konuşmasında ortak manevi mirasa da değinen Bakan Ersoy, Yesevi’den Yunus’a, Hacı Bektaş’tan Mevlana’ya uzanan değerler dünyasının farklılıkları bir arada tutan güçlü bir birlik mayası oluşturduğunu ifade etti. Bakan Ersoy, sevgi, hoşgörü ve adaleti merkeze alan Alevi-Bektaşi öğretisinin toplumsal beraberliğe katkısına vurgu yaptı. Bakan Ersoy, Bakanlık olarak milli ve manevi mirası bütün unsurlarıyla korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaya kararlılıkla devam edeceklerini belirterek, "Bu millet can cana, gönül gönüle verdikçe geleceğimiz güçlü ve aydınlık olacaktır" dedi. Kazım Karabekir Cemevi Başkanı Erdal Ahi, Hızır ayının anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, bu ayın inanç dünyasında sabır, paylaşma ve dayanışmayı temsil ettiğini belirtti. Hızır’ın darda kalanın yardımına yetişen, umudu diri tutan manevi bir değer olduğuna işaret eden Ahi, "Hızır demek, zor zamanda kapıyı çalan iyilik demektir" ifadelerini kullandı. Hızır ayı boyunca tutulan oruçların sabrı, paylaşmayı ve birbirini anlamayı hatırlattığını dile getiren Ahi, komşunun halini gözetmenin, lokmayı bölüşmenin ve kırgınlıkları geride bırakmanın bu ayın en kıymetli tarafı olduğunu vurguladı. Yollarının birlik, kardeşlik ve rızalık yolu olduğunu kaydeden Ahi, programa katılımlarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ederek, ziyaretin kendilerini onurlandırdığını ifade etti. Hızır Lokması’na Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Alevi- Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin katıldı.
İstanbul Küçükçekmece’de madde bağımlısı gençten polise hakaret: ‘Niye geziyorsunuz ne işiniz burada’ İstanbul Küçükçekmece’de iddiaya göre madde bağımlısı bir genç devriye görevini yürüten polis ekipleri "Niye geziyorsunuz ne işiniz var burada" diyerek hakaret etti. Bunun üzerine araçtan inen polis ekipleri madde bağımlısı şahsı gözaltına almaya çalıştığı esnada yakınları arasında çıkan gerginlikte 4’ü polis memuru, 2’si kavgayı ayırmaya çalışan vatandaş olmak üzere 6 kişi yaralandı. Sokak üzerinde yaşanan gerginlik anları ise bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasına yansıdı.Olay, saat 15.30 sıralarında Küçükçekmece Sultan Murat Mahallesi Şeftali Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, polis aracının bölgede ring görevini yürüttüğü esnada madde bağımlısı bir şahıs polis ekiplerine "Niye geziyorsunuz ne işiniz var burada" diyerek hakaret etti. Polis ekiplerinin araçtan indiği esnada madde bağımlısı şahıs satırla polis ekiplerine saldırdı. Sokak üzerindeki sesleri duyan vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri ile şahsın yakınları arasında gerginlik yaşandı. Olayda 4’ü polis memuru, 2’si kavgayı ayırmaya çalışan vatandaşlar olmak üzere 6 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.Madde bağımlısı şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sokak üzerinde yaşanan panik sona ererken, polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.