GÜNDEM - 27 Aralık 2024 Cuma 07:48

Kemaliye turizm çalıştayı tamamlandı

A
A
A
Kemaliye turizm çalıştayı tamamlandı

Erzincan Valiliği himayesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kemaliye Kaymakamlığı, Kemaliye Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğiyle düzenlenen “Alternatif Turizm Buluşmaları: Kemaliye Turizm Çalıştayı” Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


Kemaliye’ye komşu olan Arapgir ve Divriği ilçelerinin sahip olduğu tarihsel ve kültürel benzerlikler nedeniyle bölgesel iş birliğinin teşvik edildiği çalıştayda, üç ilçeyi kapsayan ortak bir turizm destinasyonunun oluşturulması adına önemli bir adım atıldı.


Kemaliye, Arapgir ve Divriği ilçelerinin bir araya getirilerek bölgenin turizm potansiyelinin artırılması ve ortak bir pazarlama stratejisi geliştirmesinin amaçlandığı çalıştayda, kamu ve özel sektörün koordinasyonu ile hayata geçirilecek olan plan sayesinde, bölge tek bir turizm destinasyonu olarak daha etkin bir şekilde tanıtılması ve pazarlanması sağlanacak. Böylelikle ilçelerin turizm gelirlerinin artırılması ve bölgenin turizm sektöründeki yerinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.


Kemaliye, Arapgir ve Divriği ilçelerinden gelen 100’ün üzerinde kamu ve özel sektör temsilcisinin katıldığı çalıştayda, kültür ve inanç turizmi, doğa, spor, kamp ve karavan turizmi, ulusal ve uluslararası çalışmalar, yerel işletmelerin ve halkın turizme katılımı, ortak destinasyon çalışması olmak üzere beş ana tema üzerinde yerel paydaşların turizme yönelik görüş, öneri ve proje fikirleri değerlendirildi.



Kemaliye turizm çalıştayı tamamlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğlaspor’da hedef mutlak galibiyet TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta liderlik yarışını sürdüren Muğlaspor, Çarşamba günü Beyoğlu Yeni Çarşı Spor ile oynadığı karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak sahadan bir puanla döndü. Sahasında Altınordu FK’yı konuk edecek yeşil-beyazlı ekibin Teknik Direktör Besim Durmuş, "Son ana kadar mücadele edeceğiz" diyerek taraftara destek çağrısında bulundu. TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta kritik haftalara girilirken liderliğe koşan Muğlaspor, yarın sahasında Altınordu FK’yı konuk etmeye hazırlanıyor. Karşılaşma öncesinde değerlendirmelerde bulunan Teknik Direktör Besim Durmuş, takımın motivasyonunun üst seviyede olduğunu vurguladı. Hazırlıklarını tamamlayan yeşil-beyazlı ekipte morallerin yerinde olduğunu belirten Durmuş, "Takım olarak motivasyonumuz çok yüksek. Sahada son ana kadar vazgeçmeyen, mücadele gücü yüksek bir Muğlaspor olacak. Altınordu maçının öneminin farkındayız ve istediğimiz sonucu almak için sahada her şeyimizi vereceğiz" ifadelerini kullandı. "Stadyumu dolduralım" Kritik karşılaşmada en büyük gücün taraftar desteği olduğuna dikkat çeken deneyimli teknik adam, tüm Muğlalıları tribünlere davet ederek, "Yarın tüm taraftarlarımızın desteğini bekliyoruz. Onların enerjisi bizim için itici güç olacak" dedi. Muğlaspor ile Altınordu FK arasında oynanacak mücadele, 29 Mart Pazar günü saat 16.00’da Muğla Atatürk Stadyumu’nda oynanacak.
Tekirdağ Tekirdağ’da kamyon kamyon atık döküldü Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Ballıhoca Mahallesi’nde meraya ve yol kenarlarına tonlarca atık atıldı. Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine bağlı Ballıhoca Mahallesi merasına ve çevredeki yollara kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kamyon kamyon atık döküldü. Onlarca kamyonla getirildiği değerlendirilen atıklar, geniş bir alana yayılırken bölgede yoğun koku oluştu. Görüntülerde, gelişi güzel bırakılan atıkların hem mera alanını hem de ulaşım yollarını kullanılamaz hale getirdiği dikkat çekti. Özellikle yağışlı havalarda etkisini artıran atıkların çevreye zarar verdiği ve bölge halkını tedirgin ettiği ifade edildi. "2 buçuk yıldır bitmeyen çile" Ballıhoca Mahallesi Muhtarı Şaban Topçuoğlu yaptığı açıklamada, "Bu sorun aşağı yukarı 2 buçuk seneden beri devam ediyor. Ve bir türlü de yakalayamadık bu dökenleri. Şimdi başladılar yeniden dökmeye. Hadi burası karayollarına ait. Karayollarına şikayet ettik. Çevre Bakanlığına şikayet ettik. Geldiler baktılar. Numune aldılar. Hiçbir gelişme, ilerleme olmadı yani. Köy olarak rahatsızız yani bu kokudan. Hem tarım ürünleri zararı var. Birde hayvanlar da gelmiyor. Bu nasıl bir maddeyse yağmurlu havada yanma yapıyor. Belediyeye, Tekirdağ’a, ile orman bakanlığına falan hepsine şikayet ettik yani. Ama bunu bir an önce buradan kalkması gerekir" dedi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, atıkların oluşturduğu kötü kokunun yanı sıra tarım arazilerinin zarar gördüğünü ve hayvanların bölgeye yaklaşmadığını belirtti. Mera alanının kullanılmaz hale gelmesi, hem üreticileri hem de hayvancılıkla uğraşan vatandaşları olumsuz etkiledi. Atığın içeriğinin henüz netlik kazanmaması ise endişeleri daha da artırdı. Yetkililerin konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenilirken, mahalle sakinleri atıkların bir an önce kaldırılmasını ve sorumluların tespit edilmesini istiyor.
İstanbul Lahmacun ustası "Maçı kazanırsak bin lahmacun dağıtacağım" dedi, sözünü tuttu İstanbul Esenyurt’ta bir lahmacun ustası, Türk Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası’nda Romanya’yı yenmesi durumunda bin adet lahmacun dağıtma sözü verdi. Galibiyet sonrasında sözünü tutan Ramazan Çimen, milli takıma seslenerek dünya şampiyonu olmaları halinde ise 100 bin lahmacun dağıtacağını söyledi. 2026 FIFA Dünya Kupası’nda Romanya ile karşılaşan Türk Milli Futbol Takımı, galibiyet alarak bir üst tura yükseldi. Maçı izlemek için stada giden Ramazan Çimen isimli lahmacun ustası ise o anlarda "Maçı kazanırsak bin lahmacun dağıtacağım" diyerek söz vermişti. Galibiyetin ardından ise sözünü tutan Çimen, Esenyurt’ta bulunan şubesinde bin adet lahmacun dağıttı. Uzun kuyrukların oluştuğu lahmacun dağıtımına milli takım atkısıyla katılan Çimen ise, "Her zaman milli takımın destekçisiyiz, isterlerse ellerimle onlara lahmacun bile yapabilirim" diyerek desteğini belirtti. Lahmacun dağıtımı sırasında konuşan Çimen, "Maç öncesinde söz vermiştim, kazanırsak bin adet lahmacun dağıtacaktım. Maçı kazandık ve bin tane lahmacunu bugün dağıtıyoruz. İnanılmaz bir kalabalık var, vatandaşlar kuyruk oluşturdular. Eğer milli takım şampiyon olursa, kupayı ülkemize getirirse bu seferde 100 bin adet lahmacun dağıtacağım, söz veriyorum. Özellikle Arda Güler’e sesleniyorum, ona güveniyorum. Hatta milli takımdan talep gelirse onlara ellerimle lahmacun yapmakta isterim. Her daim yanlarındayım, her zaman destekçileriyim" dedi.