GÜNDEM - 03 Mayıs 2025 Cumartesi 13:08

Sınıf arkadaşları küçük Furkan’ı unutmadı; Furkan’ın adı kütüphanede yaşayacak

A
A
A
Sınıf arkadaşları küçük Furkan’ı unutmadı; Furkan’ın adı kütüphanede yaşayacak

Küçük yaşlarda geçirdiği böbrek rahatsızlığının ilerlemesi sebebiyle yaklaşık 5 ay önce yapay kalp tedavisi görürken hayatını kaybeden Müşir Zeki Paşa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Furkan Emre Meral’i sınıf arkadaşları unutmadı.


Küçük Furkan’ın Erzincan Pir-i Sami Hazretleri mezarlığındaki kabrini yağan yoğun yağmura rağmen ziyaret eden sınıf arkadaşları ve öğretmenleri Furkan Emre Meral’e dua ederek mezarına çiçek diktiler. Ziyarette öğretmen ve öğrenciler duygu dolu anlar yaşadılar.


Öğretmenleri, küçük yaşta hayatını kaybeden öğrencileri Furkan Emre Meral’in özellikle kitap okumayı çok sevdiğini bundan dolayı küçük Furkan için Z Kütüphanede bir köşe hazırladıklarını, anı defteri oluşturduklarını, Furkan’ı asla unutmayacaklarını ve anısını yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.


Öte yandan sınıf arkadaşları sınavlarda derece yapabilmek adına birbirleriyle yarıştıklarını ancak kitap okumada Furkan’ın her zaman derece yaptığını ifade ettiler.


Küçük Furkan il genelinde yapılan en çok kitap okuma etkinliğinde de derece yapmış ve ödül almıştı.


Öğretmen ailenin tek çocukları olan Furkan Emre Meral yaklaşık 3 ay Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi gördü. Yapay kalp uygulaması yapılan Meral, yaklaşık 5 ay önce hastanede akşam saatlerinde hayata gözlerini yummuştu.



Sınıf arkadaşları küçük Furkan’ı unutmadı; Furkan’ın adı kütüphanede yaşayacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta "Medeniyetler beşiği" Ani’ye ziyaretçi akını Kars’ta bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ani Ören Yeri, 2025 ve 2026 verileriyle ziyaretçi sayısındaki artışı gözler önüne serdi. "Medeniyetler beşiği", "dünya kenti", "bin bir kilise" ve "40 kapılı şehir" olarak da anılan tarihi alan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan ve geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk üç ayında ise 42 bin kişi bölgeyi gezerek tarihi atmosferi yerinde deneyimledi. Mart ayının sonlarına beyaza bürünen ören yeri, havadan görüntülendi. Özellikle bahar aylarının gelmesine rağmen karla kaplı beyaz örtüsünü koruyan Ani Ören Yeri’nde ziyaretçi sayısında gözle görülür artış yaşanırken, ören yerindeki tarihi yapılar turistlerin ilgisini çekiyor. Ani Katedrali, Ebu’l Menuçehr Camii ve sur kalıntıları başta olmak üzere birçok eser, ziyaretçilere adeta açık hava müzesi deneyimi sunuyor. Kars turizminin en önemli ayaklarından biri olan Ani Ören Yeri, sadece tarihi dokusuyla değil, eşsiz coğrafyasıyla da dikkat çekiyor. Arpaçay Nehri kıyısında yer alan bölge, ziyaretçilere hem kültürel hem de doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Ani Ören Yeri’ne her geçen gün ilginin daha da arttığını belirten Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, "Koruma listesinde olan Ani Ören Yeri’ni 2025 yılında ziyaretçi sayısını artırdı. 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmıştır. Tabi bununla birlikte tarihi ve kültürün önemli bir rotasyonu olan Ani Ören Yeri’nde her geçen gün ziyaretçi sayısı fazlalaşmakta, ören yerinde geçmişten bu tarafa yapılan Ani kazı çalışmaları da halen sürdürülmekte, bu kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte ilimizde yabancı ve yerli turist sayısının katlayarak gideceğini göreceğiz" dedi. Kars’ta turizm hareketliliğinin artmasıyla birlikte konaklama, yeme-içme ve ulaşım sektörlerinde de yoğunluk yaşanırken, esnafın yüzü gülüyor. Ani Ören Yeri’nin yılın 4 mevsimi ziyaret edilebilmesi ise Kars turizmini canlı tutuyor. Öte yandan, Ani Ören Yerini 2025 yılında 147 bin yerli, 9 bin 625 yabancı olmak üzere toplam 156 bin 625 kişi ziyaret etti. 2026 yılının ilk 3 ayında ise Ani Ören Yeri 42 bin kişiye kapılarını açtı.