GÜNDEM - 06 Şubat 2026 Cuma 16:34

Vali Aydoğdu: "Can ve mal kaybının olmaması en büyük sevincimiz"

A
A
A
Vali Aydoğdu: "Can ve mal kaybının olmaması en büyük sevincimiz"

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Kemah ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyleyerek, "Can ve mal kaybının olmaması en büyük sevincimiz" dedi.


Vali Aydoğdu, yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirterek, "Bugün 6 Şubat 2023 asrın felaketinin yıl dönümü. Bu büyük afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün ilçemiz Kemah’a bağlı Hakbilir köyünde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yok" dedi.


Depremin ardından Kemah Kaymakamı başkanlığında kriz masası oluşturulduğunu ifade eden Aydoğdu, sahada yapılan tüm kontrollerde olumsuz bir duruma rastlanmadığını vurguladı. Aydoğdu, "Arkadaşlarımız sahada. Şu ana kadar yaptığımız kontrollerde can ve mal kaybına rastlanmaması en büyük sevincimiz" ifadelerini kullandı.


Erzincan’ın deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken Vali Aydoğdu, son iki yılda kentsel dönüşüm, deprem bilinci ve yapı güvenliği konusunda yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, bu çalışmaların tamamlanmasıyla kentin depreme daha dayanıklı hale geleceğini söyledi. Vali Aydoğdu, 2023 Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Elbistan’da koordinatör vali olarak görev yaptığını da hatırlatarak, "O süreçte yaklaşık bin 850 vatandaşımızı kaybettik. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Erzincan’ımıza geçmiş olsun. Cenab-ı Allah ülkemizi, Erzincan’ımızı her türlü beladan, musibetten ve afetten korusun" diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Mersin’de kazada hayatını kaybeden keman sanatçısı Laçin Akyol unutulmadı Mersin’de 18 yaşında trafik kazasında hayatını kaybeden keman sanatçısı Laçin Akyol, ‘Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste’ adlı anma konserinde, eserlerin kemanla icra edilmesiyle anıldı. Anma konseri, Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonunda yapıldı. Konserde, genç yaşta hayatını kaybeden Akyol’un anısına sanatçılar tarafından eserler icra edildi. Programda Johann Sebastian Bach’tan ’Marcello Adagio’, ’Air ve Erbarme Dich’, Heinrich Baermann’dan ’Adagio Re Maj’, Tomaso Albinoni’den ’Adagio 2’, Sergei Rachmaninoff’tan ’Vocalize’ ile Azerbaycan Halk Şarkısı ’Laçin’ kemanla çalındı. Eserler, solistler Ezgi Arman, Helin Can, Kayahan Karaca, Nilay Karakaş, Marina Kvlividze ve Çiğdem Manolya Arslan tarafından icra edildi. Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrasının da eşlik ettiği anma konseri, vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi. "Onun bıraktığı mirası taşımaya devam edeceğiz" Programda konuşan Laçin’in Babası Mahmut Akyol, üzerlerindeki yükün ağırlığını taşımakta zorlandıklarını ifade ederek, "Bugün bu tarz bir sanatla kızımızın anılması, buruk bir sevinç oluyor. Aslında kızımızı kaybedeli bir yıl oldu. Camiamız, dostlarımız her zaman yanımızda oldular. Tüm Türkiye, hatta tüm dünya kan ağlıyor. O kanayan yara durmayacak tabii ama Laçin’i anarak, konserlerle, böyle anma geceleriyle ve yarışma düzenledikten sonra onu anacağız ve onun bıraktığı mirası taşımaya devam edeceğiz" dedi. Olayın geçmişi Kaza, 25 Ocak 2025 tarihinde Mersin’in Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı’nda meydana geldi. Arkadaşıyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalışan 18 yaşındaki keman sanatçısı Laçin Akyol, İ.H.Ç. (27) yönetimindeki otomobilin çarpması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Akyol, yoğun bakımda tedavi altına alındı ancak 6 Şubat’ta hayatını kaybetti. Genç sanatçının organları ailesinin kararıyla bağışlandı. Kazanın ardından tutuklanan sürücü İ.H.Ç., Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme heyeti, sanığı ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.