YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 09:35

ERZURUM`DA DÜNYA KARIŞIK ÇİFTLER CURLİNG ŞAMPİYONASI

A
A
A
ERZURUM`DA DÜNYA KARIŞIK ÇİFTLER CURLİNG ŞAMPİYONASI

Erzurum`da devam eden Dünya Karışık Çiftler Curling Şampiyonasında, Çin, Türkiye`yi 9-2 yendi.
Erzurum Curling Arena`da düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde Çin`le karşılaşan Türk Milli Takımı, 9-2 yenildi.
Günün diğer maçlarında ise Finlandiya Slovakya`yı 10-5, İtalya Romanya`yı 10-5, Macaristan Kore`yi 7-2, Estonya İrlanda`yı 13-1, İskoçya İsveç`i 8-7, İspanya Avustralya`yı 8-4, Kanada Fransa`yı 7-3, Letonya Norveç`i 7-6, Danimarka Macaristan`ı 8-4, Almanya İngiltere`yi 9-6, ABD Yeni Zelanda`yı 6-4, İsviçre Japonya`yı 9-1, Kore İtalya`yı 12-6 yendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Erzurum’da bir ayda 167 bin şahıs ve 26 bin 812 araç sorgulandı Erzurum’da polisin Ocak ayı içinde yürüttüğü asayiş çalışmaları ve denetimler kapsamında 286 uygulama, 167 bin şahıs ve 26 bin 812 araç sorgulandı. Polisin yaptığı uygulamalar neticesinde çeşitli suçlardan aranan şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Yapılan GBT sorgulamaları ve operasyonel çalışmalar neticesinde; 660 bakaya şahıs, 144 ifadeye yönelik aranan şahıs, 138 adet 0-5 yıl arası hapis cezası bulunan şahıs, 22 adet 5-10 yıl arası hapis cezası bulunan şahıs, 6 adet 10-20 yıl arası hapis cezası bulunan şahıs, 1 adet 20 yıl ve üzeri hapis cezası bulunan şahıs olmak üzere toplamda aranan ve hapis cezası olan çok sayıda şahıs yakalandı. Denetim Ve Önleyici Hizmetleri Polis ekiplerinin huzur ve güven ortamının tesisi amacıyla; bin 411 umuma açık iş yeri denetlendi, bin 411 park ve bahçe kontrol edildi, bin 996 metruk bina titizlikle incelendi, 692 araca trafik ve asayiş yönünden cezai işlem uygulandı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda çok sayıda materyal de muhafaza altına alındı. Operasyonlarda 10 adet tabanca, 7 adet av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 40 adet bıçak, 84 adet fişek, 81 narkotik operasyonu kapsamında; 87,796 gram uyuşturucu madde ve 5 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Eğitim Ve Bilgilendirici Faaliyetleri Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği personeli alışveriş merkezleri ve pazar yerleri olmak üzere halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde 10 farklı tarihte stant açıldı. Aziziye Kaymakamlığına bağlı ADEM-1 (Aziziye) merkezinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı ESMEK Prof. Dr. Ç Muammer Yaylalı Bilgi Evi (Yunus Emre Mahallesi), Yakutiye Kaymakamlığına bağlı ADEM-2 merkezinde, Yakutiye Kaymakamlığına bağlı ADEM-3 merkezinde olmak üzere toplam bin 275 kadın vatandaşla görüşüldü. Bin 33 broşür dağıtıldı, Aile İçi Şiddetle Mücadele Eğitimi verildi ve akabinde KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.
Erzurum Erzurum’da çatılardan sarkan dev buz sarkıtları tehlike oluşturuyor Erzurum’da çatılardan sarkan buz sarkıtlarının oluşturduğu tehlike güvenlik kameralarına yansırken, Avukat Selçuk Yıldız kış aylarında çatılardan sarkan buzlardan kaynaklanan maddi ve manevi zararların hukuki sorumluluğunun bina sahiplerine ait olduğunu dile getirdi. Erzurum’da yoğun kar yağışı sonrası çatılarda biriken kar kütleleri ve sarkan buzlar tehlike oluşturuyor. Yakutiye ilçesinde kaldırımda yürüyen bir kadın, çatıdan düşen buz kütlesinin altında kalmaktan son anda kurtuldu. Bir araç sürücü de düşen kar kütlesinin altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu. Kamyonetten eşya boşaltan esnaf çatıdan düşen kar kütlesinden kıl payı kurtulurken, araç zarar gördü. Yol kenarında park halindeki otomobilin üzerine düşen kar kütlesi de aracı hurdaya çevirdi. Uzmanlar, vatandaşları hem can hem de mal güvenliği konusunda dikkatli olmaya davet etti. "Bina maliki tazminat yükümlülüğüyle karşı karşıya" Kış aylarında düşük sıcaklıklar ve yoğun kar yağışları nedeniyle binaların çatılarında buz sarkıtlarının oluşmasının yaygın bir durum olduğunu belirten Arabulucu Avukat Selçuk Yıldız, "Bu buzlar, düşerek maddi hasara veya yaralanmalara sebep olabilmektedir. Bu tür olaylar neticesinde ortaya çıkan zararların hukuki sorumluluğunun tespiti, Türk Borçlar Kanunu (TBK) ve genel hukuk prensipleri çerçevesinde ele alınmaktadır. Özellikle kış aylarında buz sarkıtlarının oluşmasını engellemek için şu önlemler alınmalıdır: Çatıların kar ve buzdan temizlenmesi, yağmur suyu tahliye sistemlerinin düzenli kontrol edilmesi, çatı yalıtımında bozulma olup olmadığının incelenmesi, çevrede yaşayanların güvenliğini sağlamak için uyarı levhaları ve bariyerlerin kullanılması. Eğer malikin bu yükümlülükleri yerine getirmediği ve zarar bu nedenle meydana geldiği tespit edilirse, bina maliki tazminat yükümlülüğüyle karşı karşıya kalacaktır" dedi. Çatı temizliği ve güvenlik şeritlerinin çekilmesi Yıldız, buz sarkıtlarının önlenmesi için bina malikleri ve yöneticilerin düzenli bakım yaptırması gerektiğini vurgulayarak, "Özellikle kar yağışı sonrası çatı temizliği ve güvenlik şeritlerinin çekilmesi gibi önlemler alınmalıdır. Bu tedbirler alınmadığı takdirde meydana gelen zarardan dolayı sorumluluk doğacaktır. Kış aylarında çatılardan düşen buzlar nedeniyle meydana gelen zararlar, özellikle bina malikleri ve yöneticiler açısından hukuki sorumluluk doğurabilmektedir. TBK ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde zararın oluşumunda ihmali olan tarafların kusurları araştırılarak, maddi ve manevi tazminat talepleri değerlendirilmektedir. Bu anlamda bina sahiplerinin ve yönetimlerinin düzenli bakım ve önleyici tedbirler alarak, muhtemel hukuki sorumluluk riskini minimize etmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.