YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 09:47

ERZURUM`DA İL ÖZEL İDARESİNE AİT TAŞINMAZLARININ SATIŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA``¦

A
A
A
ERZURUM`DA İL ÖZEL İDARESİNE AİT TAŞINMAZLARININ SATIŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA``¦

Erzurum İl Genel Sekreteri Selami Altınok, İl Özel İdaresine ait taşınmazların satışına ilişkin olarak yazılı açıklama yaptı. Altınok, İl Özel İdaresi taşınmazlarının satışına ilişkin İl Genel Meclisince henüz bir karar alınmadığını belirterek, ``Satış kararının alınması ve İl Encümenine yetki verilmesi halinde, taşınmazların satış işlemi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda ihale yoluyla gerçekleştirilecektir`` dedi.
İl Genel Meclisinin 24.11.2011 tarih ve 77 sayılı kararı ile İl Özel İdaresine ait tüm gayrimenkullerin durumları incelenerek, satılabileceklerin bir listesinin çıkarılıp, hangi şartlarla satılacakları ve satışa esas olmak üzere tahmini satış bedelleri konularında İl Özel İdaresi tarafından bir çalışma yapılarak, karar tarihinden itibaren 4 ay içerisinde İl Genel Meclisine sunulacağını anlatan Genel Sekreter Selami Altınok, ``İdaremizce söz konusu çalışmalar yapılıp, öncelikli satılabilir taşınmazların listesi çıkartılarak, yine İl Genel Meclisinin Kararı ile bedel tespitlerinin Sermaye Piyasası Kanununa tabi ekspertiz şirketlerine yaptırılmasına karar verilmiş olup, ilgili karar doğrultusunda söz konusu gayrimenkullerin tahmin edilen bedel tespitleri 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa tabi İstanbul`daki konuyla ilgili profesyonel ve uzman mühendislerin bulunduğu ekspertiz şirketi olan Prime Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ye 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 9.maddesi doğrultusunda yaptırılarak değerleme sonuçları İl Genel Meclisine Nisan 2012 ayı toplantısında sunulmuş ve İl Genel Meclisi daha detaylı inceleme yapmak için konuyu Mayıs 2012 ayı toplantısına ertelemiştir. Özetle, İl Özel İdaresi taşınmazlarının satışına ilişkin İl Genel Meclisince henüz bir karar alınmamıştır. Satış kararının alınması ve İl Encümenine yetki verilmesi halinde, taşınmazların satış işlemi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda ihale yoluyla gerçekleştirilecektir`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Aydın’da ’Demokrasi ve Însan’ dersi Bir dizi program ve etkinlik için Aydın’a gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde düzenlenen özel programda Aydın’daki bir grup öğrenciye ‘Demokrasi ve İnsan’ konulu ders verdi. Yıllar sonra öğrencilerin karşısına geçip ders veren Bakan Tekin, yaklaşık 1 saatlik gecikme ile başladığı programına öğrencilerden helallik isteyerek başladı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programda Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydın Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Aydın Fen Lisesi ve Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi’nden seçilen öğrenciler ‘Demokrasi ve İnsan Dersi’ni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in anlatımı ile dinledi. Dersine; yasama, yürütme ve yargı sistemini anlatarak başlayan Bakan Tekin, Türkiye’de demokrasinin 1878’de başladığını ancak Adnan Menderes Dönemi’nde yaşananların demokrasiyle bağdaşmadığını belirterek, "Bizde demokrasi tartışması bize bu konuda akıl verenlerden çok önce 1878 de başlamıştır" dedi. "Nisan ayını Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı ilan ettik" Demokrasi ve milli egemenlik tarihi bakımından Nisan ayını önemsediklerini ve bu nedenle bu ayı ‘Milli Egemenlik ve Demokrasi Ayı’ ilan ettiklerini kaydeden Bakan Tekin, Demokrasi Müzesi’nde verdiği dersinde demokrasi şehidi Aydınlı Başvekil Adnan Menderes’in siyasi hayatı ve o dönemde yaşananlardan bazı kesitlere yer verdi. Adnan Menderes’in içinde siyasete başladığı CHP’nin takip ettiği politikayı, ülke çıkarları adına beğenmeyerek Celal Bayar ile Demokrat Parti’yi kurduğunu belirten Tekin, Türkiye’de birden fazla siyasi partinin katıldığı ilk seçimde açık oy kullanılıp gizli sayım yapılan günleri anlattı. 27 Mayıs 1960’da halkın iradesi yok sayılarak yapılan darbeden de kısaca söz eden Bakan Tekin, millet iradesi ve demokrasinin önemine değindi. Dersin sonunda Bakan Tekin, öğrencilerin sorularını cevapladı. Türkiye’deki eğitim sistemi ülkemizin dünyadaki durumu hakkında da bilgiler veren Tekin, artık beceri odaklı bir eğitime odaklanıldığını kaydetti. "350 bin sınıftan 750 bin sınıfa geldik" Türkiye’nin 2002 yılındaki sınıf sayısının 350 bin civarında, öğretmen sayısının 500 bin civarında olduğunu geride kalan süreçte bu sınıfların yaklaşık 150 binin deprem veya çeşitli nedenlerle yok olduğunu belirten Tekin, "Bugün gelinen noktada 750 bin sınıf 1 milyon 250 bin öğretmen ile eğitim devam ediyor" dedi. Bakan Tekin, "Eskiden bilgiyi erişmek için tek enstrüman okul idi. O zaman bizim sistem bunun üzerine kurulu idi. Artık bilgi vermek değil beceri temelli bilginin hayata dönüştürüldüğü bir sistem önem kazandı. Beceri odaklı eğitim müfredatına geçtik. Türkiye’de 75 bin okulumuz var. Kararları alırken aldığımız kararın yan etkilerini de düşünerek alıyoruz" dedi. Program sonunda Bakan Tekin’e Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni tarafından anlık olarak çizilen bir portre hediye edildi.